HESSEL HOEKSTRA DERDE IN KLEINE GROTE PRIJS, WILLEM GREVE STERK IN LA CORUNA

Eric ten Cate vijfde in GP Gelderland

Eric ten Cate met Incredible

VRAGENDER – De ruiters uit de regio speelden op de slotdag van Jumping De Achterhoek een relatief bescheiden rol. Eric ten Cate was de beste combinatie uit Twente in de strijd om de Grote Prijs van Gelderland. Hij werd vijfde met zijn tienjarige schimmelruin Incredible (v. Clinton).
 

De hoofdrubriek werd gewonnen door Dennis van den Brink met Aonia Domain, voor Pim Mulder met Viktor Z en Lars Kuster met Idylle of Romance. Zaterdag was Ten Cate met de negenjarige bruine ruin Jr RAG (v. Voltaire Pref.) al achtste geworden op een parcours over 1,35 meter. 
Steven Veldhuis legde zondag met zijn negenjarige bruine ruin Jisborn (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de vijfde plek in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen. 

In de ’kleine’ GP over 1,35 meter met barrage ging Hessel Hoekstra met de derde prijs aan de haal na zijn optreden met de achtjarige bruine ruin Le Grande (v. Kannan). Hij werd op de voet gevolgd door Lars Schröder met zijn dertien jaar oude bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos). Remco Been werd zesde met de zevenjarige vosmerrie Lucy T (v. Comme il Faut) en Hendrik Jan Schuttert zevende met de zevenjarige bruine merrie High Energie VK Z (v. Heineken VK).

In de finale van de Medium Tour van zaterdag bezette Hessel Hoekstra met de achtjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass) de vijfde positie. Gerben Morsink eindigde als zesde met de even oude vosmerrie Colina Z (v. Ingmar), Pia-Luise Aufrecht-Bruggink achtste met de ook al acht jaar oude vosruin Surprise Dream SHO Z (v. Stakkato) en Vincent Geerink tiende met de twaalfjarige vosruinb Gelster (v. Carthino Z).

Zege David Ljungcrantz
In Vragender werden ook de finales van de GMB Jonge Springpaarden Competitie afgewerkt. Daarin was wel een regionale zege te noteren. David Ljungcrantz was in de wedstrijd met barrage voor vijfjarige paarden op Noble Apple (v. Arezzo VDL) ruim sneller dan Jarno Hesselink met No Mercy (v. Hernandez TN). De plaatsen drie tot en met vijf werden ingenomen door achtereenvolgens Pia-Luise Steggink met Nelson Pessoa (v. Harley VDL), Maud Wiefferink met No Nonsens (v. Elvaro) en Luciano Zandvliet met Nice Girl Dito (v. Arezzo VDL). 

Zandvliet reed bij de vierjarige paarden naar de tweede plaats met Balarous Z (v. Baloubet du Rouet). Alleen Myla van Andel bleef hem met O What a Girl voor.

Willem Greve 
Ondanks een puik optreden moest Willem Greve zondagavond bij de wedstrijd voor de World Cup in het Spaanse La Coruna met zijn twaalfjarige bruine hengst Highway TN NOP genoegen nemen met de zesde positie. De ruiter uit Markelo noteerde in de barrage uiteindelijk de derde tijd, maar op de laatste hindernis van het selectieve parcours viel alsnog een balk. Slechts drie combinaties, van de veertien die de extra rondgang haalden, bleven foutloos. Daarvan was de Brit Harry Charles als laatste starter met Sherlock het snelst.

Bas van der Aa
In het Duitse Riesenbeck reed Bas van der Aa zaterdag met zijn tienjarige bruine ruin Shanroe Barney naar de vierde plaats in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Annelies Vorsselmans nam de negende plek voor  haar rekening in een soortgelijke proef over 1,35 meter op haar negenjarige ruin Indigo van de Zuuthoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve). 

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)