OOK ERIC TEN CATE PRIMA OP DREEF BIJ ROELOFSEN HORSE TRUCKS IN LUTTENBERG

Enige Twentse zege Gerben Morsink

Gerben Morsink op archieffoto met Carina Z.

LUTTENBERG  – Gerben Morsink was zaterdag de enige Twentse ruiter, die er in slaagde een van de vier rubrieken van de tweede aflevering van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics 2022 op zijn naam te schreven. In Luttenberg zegevierde Morsink met de merrie Carina Z in de rubriek over 1,35 meter met barrage.

Sanne Thijssen werd tweede met Zeppelin Blue, Michael Greeve derde met Jimmy Lee GJB. Thijmen Vos bezette met Feliek-H de vijfde plek, Mart IJland met Kyrlanthe de zevende en met Karelien W ondanks drie strafpunten wegens het overschrijden van de toegestane tijd de tiende plaats. Eric ten Cate eindigde met Indendo als negende.

Alsnog geklopt
In de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage leek Eric ten Cate als voorlaatste starter met Ivoor (rechts) op weg naar de winst, maar slotruiter Albert Zoer bleef hem op Jayla nog ruim een seconde voor. In de toprubriek was Gerben Morsink met Carsey Z goed voor de derde positie. Ten Cate werd met Incredible ook nog zesde en veroordeelde daarmee de opnieuw sterk rijdende Wesley ter Harmsel met Endvot EB tot de zevende plek.

Eric ten Cate sloot de rubriek over 1,40 meter met twee fasen op Ivoor als vierde af. Vincent Geerink werd vijfde met Fifty Fifty, Pia-Luise Aufrecht achtste met Anita. Pim Mulder ging met Idool met de winst aan de haal, voor Tani Joosten met Galdal Me en Sally Hopkinson met Fodograaf. 

Over 1,30 meter met twee fasen greep Eric ten Cate met Vigo Heywood HZ net naast de overwinning. Alleen Michiel Brusse ging met Jericho-S sneller foutloos rond. Pascalle Donders werd netjes derde op Just Say Yes en verwees Regina Leeuwen met Crocus la Sillardiere en Mel van der Kamp met Kimberly naar de vierde en vijfde stek. Jan Schuttert klasseerde zich als achtste met Good Farming HS.

Meer Springen

»
SAASVELD – Wie het laatst lacht, lacht het best. Het ging woensdagavond maar weer eens op tijdens de rubriek over 1,35 meter met twee fasen voor de... (07-12-2023)
»
VRAGENDER – De ruiters uit de regio speelden op de slotdag van Jumping De Achterhoek een relatief bescheiden rol. Eric ten Cate was de beste... (04-12-2023)
»
RIESENBECK – Bas van der Aa liet tijdens het CSI2* in het Duitse Riesenbeck zowel op donderdag als vrijdag een plek in de top vijf noteren in... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Ashley Spiele-te Wierik was de enige Twentse deelnemer die er van woensdag tot en met vrijdag in slaagde zich in een rubriek van Jumping... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Hessel Hoekstra sloeg woensdag een dubbelslag tijdens de wedstrijden voor de Blom Hengstencompetitie in Vragender. De ruiter van Stal... (30-11-2023)
»
BATHMEN – Lieke Reinders-Ophof was dit weekend in Bathmen met haar ruin  Numago (v. v. Gogh) de sterkste in de selectiewedstrijd voor de GMB... (27-11-2023)
»
VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de... (26-11-2023)
»
SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal... (23-11-2023)
»
MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel... (19-11-2023)
»
MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar... (19-11-2023)
»
WIERDEN – Thijmen Vos heeft maandagochtend plotseling afscheid moeten nemen van zijn toppaard Ive Got the Key. De dertienjarige bruine ruin (v.... (14-11-2023)
»
MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk... (12-11-2023)
»
LUTTENBERG – Robert Vos mocht zaterdag tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics na de Grote Prijs van Luttenberg over 1,45 meter met barrage... (12-11-2023)
»
MAASTRICHT - Frank Schuttert schreef vrijdagavond de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht (JIM... (11-11-2023)
»
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de elfjarige hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve... (10-11-2023)
»
LIER – Remco Been reed donderdag met twee paarden de top tien binnen in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de herfsttour van het CSI... (09-11-2023)
»
DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse... (06-11-2023)
»
WIERDEN – Gerben Morsink lachte zaterdagavond het laatst. Als zevende en slotruiter in de spannende barrage van de Nijwa Grote Prijs van Indoor... (05-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert- Jan Bruggink eindigde zaterdag knap als tweede in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn negenjarige schimmelruin... (04-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink reed zowel donderdag als vrijdag goed vooraan mee tijdens het concours in het Duitse Riesenbeck. In rubrieken over 1,... (03-11-2023)