EERSTE EN VIERDE IN RUBRIEK OVER 1,35 METER TIJDENS NATIONAAL INDOOR SALLAND

Elike Morsink sterk in Mariënheem

Foto Elike Morsink met Dakina II © Ashley Claus

MARIENHEEM – Elike Morsink was donderdag goed op dreef in de zwaarste klassen tijdens Nationaal Indoor Salland. De amazone uit De Lutte zegevierde over 1,35 meter met Dakina II, werd in dezelfde rubriek vierde met Chalina Z en eindigde over 1,30 meter met dat paard eveneens als vierde.

In de wedstrijd over 1,35 meter werd ze gevolgd door Pim Mulder met Ibylle en Berber Dijkman met Jetset en werd Jurre van Bommel vijfde met Jelle-S. Op het traject met vijf centimeter lagere hindernissen gingen Iris Hakvoort met I Know, Jort Knobben met Lord Blue en Maureen Bonder met Flierefluiter haar vooraf. Pim  Mulder sloot deze proef als vijfde af met Its a Katosca Again.

Iris Hakvoort
Voor Iris Hakvoort was het de tweede zege in manege Bartels, want dinsdag won ze ook al de rubriek over 1,30 meter, toen met Gustafson Z. Op precies een seconde nam Frank Buitenhuis met Joeeel de tweede plek voor zijn rekening. Kate Beunder met Clarado, Hans van der Kolk met Icebreaker en Mareille van Geel-Schröder maakten de top vijf vol.
De laatste hoefde donderdag in de rubriek over 1,35/1,40 meter alleen Marjolein Jonkers op Hurricane voor zich te dulden. Met Kalimero werd de Lattropse van origine tweede over 1,35 meter en derde over 1,40 meter. 

Amber van Marle
Net als Iris Hakvoort pakte ook Amber van Marle twee keer een eerste prijs. Met Kansas won ze zowel dinsdag als donderdag de rubriek over 1,20 meter. Dinsdag nestelden Frank Buitenhuis met Lambick en Harriet Pele zich op de plekken twee en drie, donderdag waren die voor Zoi Snels met Lucaria TK en Robert Vos met Tiago Z. Woensdag was Wesley de Boer met Luna Aldag superieur over deze hoogte.

Dhidey Hulshof nam donderdag met Nella van de Haven de rubriek over 1,10 meter voor haar rekening en verwees Hanna Heetkamp met Coco en Corina van den Berg naar de volgende posities. Op woensdag zegevierde Danieke Brends met Iniësta Shizzle en op dinsdag Rob Vree Egberts met Tante Rikie.

Hanna Heetkamp won zowel dinsdag als donderdag de stijlrubriek over 1,00 meter werden dinsdag en donderdag gewonnen door achtereenvolgens Hanna Heetkamp met Nasallo Quality (81 en punten). Remco van Dijke haalde woensdag de beste cijfers met Nova fan Five (77,50).

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)