FOUTLOZE RUITER UIT MARKELO MET HIGHWAY M TN ONBEDREIGD NATIONAAL KAMPIOEN

Eindelijk lukt het voor Willem Greve

Willem Greve in actie met Highway en onder op het podium (midden). Foto's Ashley Claus

DEURNE - “Eindelijk lukt het. Ik heb er al zo vaak dicht bij gezeten. De eerste keer op het podium en dan ook nog op de hoogste trede”, is de reactie van Willem Greve, de nieuwe kampioen van de springruiters. Met de hengst Highway TN won Greve niet alleen de titel, ook het derde onderdeel van het NK schreef hij op zijn naam.

Jack Ansems had als laatste starter de titel voor het grijpen met zijn fantastisch springende merrie Fliere Fluiter. Maar in het finaleparcours van het NK springen voor senioren maakten ze twee springfouten en zakten daarmee in het klassement naar de vijfde plaats.
Net daarvoor bleef Willem Greve foutloos met zijn gretige en fantastisch springende tienjarige hengst Highway TN (v. Eldorado van de Zeshoek). Greve balde zijn vuist bij het passeren van de finish omdat hij zeker was van zilver.

Het werd goud. “Ik was erop gebrand om hier te winnen”, is de eerste reactie van Greve, die als enige van alle deelnemers geen springfout maakte in de finale van het kampioenschap. “Highway TN is een crack van een paard waar ik veel tijd in heb geïnvesteerd. Alles valt hier op de plek. Als we op het eind van het jachtparcours op donderdag geen balk hadden gehad hadden we ook dat gewonnen en was ik zelfs op nul strafpunten blijven staan omdat we daarin het snelst waren. Highway heeft een ongelooflijke instelling en is vlijmscherp, hij wil absoluut geen hout raken. Hoe hij hier in het kampioenschap groeide, is echt abnormaal. Ik ben hier super blij mee.”
Greve won met Highway TN de titel maar was met zijn andere hengst Grandorado TN wellicht een nog grotere favoriet voor de titel. “Met hem maakte ik vrijdag twee tijdfouten. Daar was ik echt ziek van. ”Ik was vandaag een van de favorieten. Alle goede ruiters waren hier, maar misschien niet alle toppaarden. Hoe Highway TN hier vandaag sprong was fantastisch. Dan valt er wel een druk van mijn schouders. Ik wilde dit gewoon graag een keer winnen.”

Bart Bles reed een sterk kampioenschap met El Rocco en verdiende het zilver. Sanne Thijssen maakte steeds sprongen naar boven in het klassement en stond uiteindelijk op bronsmet Hi There.
Voor Jos Lansink was dit het eerste NK in zijn rol als bondscoach. “Ik ben tevreden. We hebben goede sport gezien. Top. Het is mooi om hier alle paarden over hetzelfde parcours te zien. Ook de ruiters onder druk te zien presteren is belangrijk. We hebben de komende landenwedstrijden al ingevuld met de ruiters. Daar proberen we aan vast te houden. Iedereen weet waar ze aan toe zijn. Ik heb het gevoel dat ik een goede klik heb het de ruiters.”

Willem Greve doet het na het NK naar eigen zeggen twee weken wat kalmer aan, rijdt dan in een concours het Duitse Redefin en vertegenwoordigt vervolgens TeamNL in de landenwedstrijden van Rome en Sankt Gallen.

De Twentse jeugd was minder succesvol op de slotdag van het NK. Alleen Mart IJland haalde, met de tienjarige bruine ruin Hero bij de junioren, de top tien. Hij werd negende. 

Op de foto onder wordt Willem Greve (midden) geflankeerd door Cameron en Camilla Nijhof, kleinkinderen van eigenaar Henk Nijhof van Highway.
 
UITSLAGEN CH DEURNE EN NK 


 

Meer Springen

KRONENBERG – De afsluitende zaterdag van het CSI De Peelbergen leverde twee ‘Twentse’ zeges op. Matt Carrigan won de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,45... (22-05-2022)
GROSS VIEGELN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn negenjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z) keurig als vijfde in het Championat van het... (21-05-2022)
WEERSELO – De legendarische schimmel De Sjiem is niet meer. Het toppaard waarmee Jeroen Dubbeldam in 2000 in Sydney Olympisch goud won, overleed... (21-05-2022)
KRONENBERG – Bas van de Aa deed vrijdag goede zaken tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit Albergen eindigde twee... (21-05-2022)
AALBORG – Wim Schröder kan meer dan tevreden terugkijken op de wedstrijd voor de Longines EEF Nations Cup tijdens het CSI Uggerhalne in het Deense... (21-05-2022)
AALBORG – Eric ten Cate had donderdag op de eerste dag van het CSI3 Uggerhalne meteen  de goede vorm te pakken. In drie rubrieken reed hij met... (20-05-2022)
DIEPENHEIM – Wesley ter Harmsel ontpopte zich dinsdag tot overtuigende winnaar tijdens het midweekse springen over 1,35 meter in Diepenheim. Met... (17-05-2022)
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve uit Markelo maakt deel uit van de formatie van vijf ruiters, die uitkomen in de eerste landenwedstrijd op... (17-05-2022)
DIEPENHEIM – Lisa Everts greep zondag de zege in de gecombineerde rubrieken over 1,30 en 1,35 meter tijdens het concours hippique in Diepenheim. Met... (17-05-2022)
REDEFIN – Hessel Hoekstra beleefde een prima slotdag bij het Paardenfestival in het Duitse Redefin. De ruiter van Stal Wiefferink legde tijdens het... (15-05-2022)
SAMORIN – Sander Geerink deed zaterdag opnieuw van zich spreken tijdens het CSI2 in het Slowaakse Samorin. In een wedstrijd over 1,50 meter, die... (15-05-2022)
HELLENDOORN – Evi Wiefferink trok vrijdag bij manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de zege naar zich toe tijdens de rubriek over 1,35 meter. Met de... (14-05-2022)
SAMORIN – Sander Geerink kende donderdag een flitsende start tijdens het CSI in het Slowaakse Samorin. De ruiter uit Gelselaar zegevierde in de... (13-05-2022)
WIERDEN – Joop van Dijk, voormalig internationaal jurylid, is maandag 9 mei op 79-jarige leeftijd in zijn woning in Wierden overleden. In het bijzijn... (11-05-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink, Conor Drain en Gerco Schröder deden de afgelopen dagen prima mee om de prijzen tijdens het CSI in het Duitse... (09-05-2022)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde zaterdag met zijn topper Alphaville NOP zilver in de strijd om het Nederlands kampioenschap paradressuur. De ruiter... (08-05-2022)
RIESENBECK – Gerben Morsink schreef vrijdag op fraaie wijze de tweede kwalificatierubriek voor de Grote Prijs van Riesenbeck op zijn naam. Morsink... (07-05-2022)
WIERDEN – Outdoor Wierden en het Dutch Youngster Festival (DYF) gaan deze maand alsnog niet door. De organisatie van beide evenementen heeft dit... (04-05-2022)
GEESTEREN – De in deze regio actieve ruiters hebben zondag geen hoofdrol kunnen vertolken in de strijd om de Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De... (01-05-2022)
GEESTEREN – Willy van der Ham is het springen nog niet verleerd. Dat toonde hij vrijdag als vanouds  aan met zijn zege in de zwaarste rubriek van de... (29-04-2022)