STEVEN VELDHUIS ACHT KEER BIJ BESTE TIEN OP GREEN VALLEY ESTATE IN DEURNE

Een royale greep in de prijzenpot

Steven Veldhuis met Iregina op archieffoto.

DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse Deurne. De Haaksbergenaar sloot de driedaagse af met twee tweede plaatsen, vier keer een derde plek en eenmaal een zevende en een achtste positie.

Het meest plezier deed hem de prima prestatie van de pas zevenjarige bruine ruin Blom’s Larado O (v. Grandorado TN), waarmee hij zaterdag de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage als tweede afsloot en vrijdag derde werd in een rubriek over 1,35 meter op tijd. “Qua vermogen kan hij zelfs de 1,60 meter wel aan, denk ik”, aldus een opgetogen Veldhuis. “Je kunt bij wijze van spreken een kasteel voor hem neerzetten, dan nog springt hij er overheen. Ik heb hem nu een jaar en hij heeft al een keer een parcours over 1,40 meter in Zuidwolde gewonnen. Hij kan het niveau in elk geval gemakkelijk aan, anders zou ik hem als pas zevenjarige ook niet op deze hoogte hebben laten springen. Als hij zich zo verder ontwikkelt, wordt hij echt heel goed.” De Grote Prijs werd een prooi voor Kim Emmen met de tot voor kort door Conor Drain opgeleide tien jaar oude schimmelmerrie Imagine (v. Cassini Gold).

In de hoofdrubriek eindigde Steven Veldhuis als derde met de donkerbruine merrie Iregina, waarmee hij een proef over 1,35 meter als tweede afsloot en over 1,40 meter op tijd zevende werd. Met de negenjarige bruine ruin Jisborn pakte de Haaksbergenaar ook nog een derde prijs mee over 1,35 meter met twee fasen en finishte hij als achtste in de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,35 meter. Op de rug van de zevenjarige bruin geboren schimmelmerrie Laconique DN tenslotte noteerde Veldhuis een derde plaats in de rubriek over 1,30 meter tegen de klok op vrijdag.

Aan het opbouwen
Steven Veldhuis: “Iregina en Jisborn ben ik allebei weer aan het opbouwen, nadat ze de afgelopen twee jaar heel veel hebben gesprongen. Midden augustus heb ik kort vakantie genomen en omdat ik in Exloo deelnam aan het kampioenschap voor jonge paarden heb ik ze even op de wei gezet en hebben ze vier weken geen wedstrijden gehad. Daarna ben ik weer rustig aan begonnen met het oefenspringen buiten. Voor Iregina, die in Geesteren nog de vier sterren Grote Prijs heeft gelopen, kwam erbij dat ze zelf drie veulens op de wereld heeft gezet. Ze is dan wel tien, maar qua wedstrijdervaring nog maar acht. Het was tijd voor een reset. Voor Jisborn gold eigenlijk hetzelfde. Die heeft heel veel temperament en moest daarom intensief trainen. Hij heeft tweeënhalve maand niet internationaal gelopen, maar sprong in Deurne meteen weer prima.”

Nadieh Plegt zegevierde donderdag in Deurne in de rubriek over 1,05 meter met haar vijfjarige bruine merrie Signorita (v. Newton vh Zorgvliet.

Weer Maud Wiefferink
Maud Wiefferink won afgelopen weekeinde in  Luttenberg ook de tweede wedstrijd in de GMB Competitie voor vijfjarige springpaarden. Met No Nonsens (v. Elvaro) bleef ze Luciano Zandvliet op Nice Girl Dito (v. Arezzo VDL) 0,14 seconde voor. Lieke Reinders werd vijfde met Numago (v. v. Gogh).

Van Zandvliet eindigde met Balarous Z samen met Tonny Leeuwen op Opinion Gr op een gedeelde tweede plaats bij de vierjarige paarden. Beiden kregen 24,4 punt voor hun optreden. Maxi de Weert won met Oliva P (24,8). Joost Luttikhuis bezette de vijfde plek met Outlow (v. Cape Coral Rbf (24,1). 

Onderste foto van Maud Wieffefrink met No Nonsens © Fototrailer 

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)