STEVEN VELDHUIS ACHT KEER BIJ BESTE TIEN OP GREEN VALLEY ESTATE IN DEURNE

Een royale greep in de prijzenpot

Steven Veldhuis met Iregina op archieffoto.

DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse Deurne. De Haaksbergenaar sloot de driedaagse af met twee tweede plaatsen, vier keer een derde plek en eenmaal een zevende en een achtste positie.

Het meest plezier deed hem de prima prestatie van de pas zevenjarige bruine ruin Blom’s Larado O (v. Grandorado TN), waarmee hij zaterdag de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage als tweede afsloot en vrijdag derde werd in een rubriek over 1,35 meter op tijd. “Qua vermogen kan hij zelfs de 1,60 meter wel aan, denk ik”, aldus een opgetogen Veldhuis. “Je kunt bij wijze van spreken een kasteel voor hem neerzetten, dan nog springt hij er overheen. Ik heb hem nu een jaar en hij heeft al een keer een parcours over 1,40 meter in Zuidwolde gewonnen. Hij kan het niveau in elk geval gemakkelijk aan, anders zou ik hem als pas zevenjarige ook niet op deze hoogte hebben laten springen. Als hij zich zo verder ontwikkelt, wordt hij echt heel goed.” De Grote Prijs werd een prooi voor Kim Emmen met de tot voor kort door Conor Drain opgeleide tien jaar oude schimmelmerrie Imagine (v. Cassini Gold).

In de hoofdrubriek eindigde Steven Veldhuis als derde met de donkerbruine merrie Iregina, waarmee hij een proef over 1,35 meter als tweede afsloot en over 1,40 meter op tijd zevende werd. Met de negenjarige bruine ruin Jisborn pakte de Haaksbergenaar ook nog een derde prijs mee over 1,35 meter met twee fasen en finishte hij als achtste in de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,35 meter. Op de rug van de zevenjarige bruin geboren schimmelmerrie Laconique DN tenslotte noteerde Veldhuis een derde plaats in de rubriek over 1,30 meter tegen de klok op vrijdag.

Aan het opbouwen
Steven Veldhuis: “Iregina en Jisborn ben ik allebei weer aan het opbouwen, nadat ze de afgelopen twee jaar heel veel hebben gesprongen. Midden augustus heb ik kort vakantie genomen en omdat ik in Exloo deelnam aan het kampioenschap voor jonge paarden heb ik ze even op de wei gezet en hebben ze vier weken geen wedstrijden gehad. Daarna ben ik weer rustig aan begonnen met het oefenspringen buiten. Voor Iregina, die in Geesteren nog de vier sterren Grote Prijs heeft gelopen, kwam erbij dat ze zelf drie veulens op de wereld heeft gezet. Ze is dan wel tien, maar qua wedstrijdervaring nog maar acht. Het was tijd voor een reset. Voor Jisborn gold eigenlijk hetzelfde. Die heeft heel veel temperament en moest daarom intensief trainen. Hij heeft tweeënhalve maand niet internationaal gelopen, maar sprong in Deurne meteen weer prima.”

Nadieh Plegt zegevierde donderdag in Deurne in de rubriek over 1,05 meter met haar vijfjarige bruine merrie Signorita (v. Newton vh Zorgvliet.

Weer Maud Wiefferink
Maud Wiefferink won afgelopen weekeinde in  Luttenberg ook de tweede wedstrijd in de GMB Competitie voor vijfjarige springpaarden. Met No Nonsens (v. Elvaro) bleef ze Luciano Zandvliet op Nice Girl Dito (v. Arezzo VDL) 0,14 seconde voor. Lieke Reinders werd vijfde met Numago (v. v. Gogh).

Van Zandvliet eindigde met Balarous Z samen met Tonny Leeuwen op Opinion Gr op een gedeelde tweede plaats bij de vierjarige paarden. Beiden kregen 24,4 punt voor hun optreden. Maxi de Weert won met Oliva P (24,8). Joost Luttikhuis bezette de vijfde plek met Outlow (v. Cape Coral Rbf (24,1). 

Onderste foto van Maud Wieffefrink met No Nonsens © Fototrailer 

Meer Springen

»
SAASVELD – Wie het laatst lacht, lacht het best. Het ging woensdagavond maar weer eens op tijdens de rubriek over 1,35 meter met twee fasen voor de... (07-12-2023)
»
VRAGENDER – De ruiters uit de regio speelden op de slotdag van Jumping De Achterhoek een relatief bescheiden rol. Eric ten Cate was de beste... (04-12-2023)
»
RIESENBECK – Bas van der Aa liet tijdens het CSI2* in het Duitse Riesenbeck zowel op donderdag als vrijdag een plek in de top vijf noteren in... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Ashley Spiele-te Wierik was de enige Twentse deelnemer die er van woensdag tot en met vrijdag in slaagde zich in een rubriek van Jumping... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Hessel Hoekstra sloeg woensdag een dubbelslag tijdens de wedstrijden voor de Blom Hengstencompetitie in Vragender. De ruiter van Stal... (30-11-2023)
»
BATHMEN – Lieke Reinders-Ophof was dit weekend in Bathmen met haar ruin  Numago (v. v. Gogh) de sterkste in de selectiewedstrijd voor de GMB... (27-11-2023)
»
VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de... (26-11-2023)
»
SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal... (23-11-2023)
»
MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel... (19-11-2023)
»
MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar... (19-11-2023)
»
WIERDEN – Thijmen Vos heeft maandagochtend plotseling afscheid moeten nemen van zijn toppaard Ive Got the Key. De dertienjarige bruine ruin (v.... (14-11-2023)
»
MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk... (12-11-2023)
»
LUTTENBERG – Robert Vos mocht zaterdag tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics na de Grote Prijs van Luttenberg over 1,45 meter met barrage... (12-11-2023)
»
MAASTRICHT - Frank Schuttert schreef vrijdagavond de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht (JIM... (11-11-2023)
»
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de elfjarige hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve... (10-11-2023)
»
LIER – Remco Been reed donderdag met twee paarden de top tien binnen in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de herfsttour van het CSI... (09-11-2023)
»
WIERDEN – Gerben Morsink lachte zaterdagavond het laatst. Als zevende en slotruiter in de spannende barrage van de Nijwa Grote Prijs van Indoor... (05-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert- Jan Bruggink eindigde zaterdag knap als tweede in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn negenjarige schimmelruin... (04-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink reed zowel donderdag als vrijdag goed vooraan mee tijdens het concours in het Duitse Riesenbeck. In rubrieken over 1,... (03-11-2023)
»
WIERDEN – Marriët Smit-Hoekstra was vrijdag de absolute uitblinker op de derde dag van Indoor Wierden. De amazone uit het Friese Mildam won twee van... (03-11-2023)