STEVEN VELDHUIS ACHT KEER BIJ BESTE TIEN OP GREEN VALLEY ESTATE IN DEURNE

Een royale greep in de prijzenpot

Steven Veldhuis met Iregina op archieffoto.

DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse Deurne. De Haaksbergenaar sloot de driedaagse af met twee tweede plaatsen, vier keer een derde plek en eenmaal een zevende en een achtste positie.

Het meest plezier deed hem de prima prestatie van de pas zevenjarige bruine ruin Blom’s Larado O (v. Grandorado TN), waarmee hij zaterdag de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage als tweede afsloot en vrijdag derde werd in een rubriek over 1,35 meter op tijd. “Qua vermogen kan hij zelfs de 1,60 meter wel aan, denk ik”, aldus een opgetogen Veldhuis. “Je kunt bij wijze van spreken een kasteel voor hem neerzetten, dan nog springt hij er overheen. Ik heb hem nu een jaar en hij heeft al een keer een parcours over 1,40 meter in Zuidwolde gewonnen. Hij kan het niveau in elk geval gemakkelijk aan, anders zou ik hem als pas zevenjarige ook niet op deze hoogte hebben laten springen. Als hij zich zo verder ontwikkelt, wordt hij echt heel goed.” De Grote Prijs werd een prooi voor Kim Emmen met de tot voor kort door Conor Drain opgeleide tien jaar oude schimmelmerrie Imagine (v. Cassini Gold).

In de hoofdrubriek eindigde Steven Veldhuis als derde met de donkerbruine merrie Iregina, waarmee hij een proef over 1,35 meter als tweede afsloot en over 1,40 meter op tijd zevende werd. Met de negenjarige bruine ruin Jisborn pakte de Haaksbergenaar ook nog een derde prijs mee over 1,35 meter met twee fasen en finishte hij als achtste in de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,35 meter. Op de rug van de zevenjarige bruin geboren schimmelmerrie Laconique DN tenslotte noteerde Veldhuis een derde plaats in de rubriek over 1,30 meter tegen de klok op vrijdag.

Aan het opbouwen
Steven Veldhuis: “Iregina en Jisborn ben ik allebei weer aan het opbouwen, nadat ze de afgelopen twee jaar heel veel hebben gesprongen. Midden augustus heb ik kort vakantie genomen en omdat ik in Exloo deelnam aan het kampioenschap voor jonge paarden heb ik ze even op de wei gezet en hebben ze vier weken geen wedstrijden gehad. Daarna ben ik weer rustig aan begonnen met het oefenspringen buiten. Voor Iregina, die in Geesteren nog de vier sterren Grote Prijs heeft gelopen, kwam erbij dat ze zelf drie veulens op de wereld heeft gezet. Ze is dan wel tien, maar qua wedstrijdervaring nog maar acht. Het was tijd voor een reset. Voor Jisborn gold eigenlijk hetzelfde. Die heeft heel veel temperament en moest daarom intensief trainen. Hij heeft tweeënhalve maand niet internationaal gelopen, maar sprong in Deurne meteen weer prima.”

Nadieh Plegt zegevierde donderdag in Deurne in de rubriek over 1,05 meter met haar vijfjarige bruine merrie Signorita (v. Newton vh Zorgvliet.

Weer Maud Wiefferink
Maud Wiefferink won afgelopen weekeinde in  Luttenberg ook de tweede wedstrijd in de GMB Competitie voor vijfjarige springpaarden. Met No Nonsens (v. Elvaro) bleef ze Luciano Zandvliet op Nice Girl Dito (v. Arezzo VDL) 0,14 seconde voor. Lieke Reinders werd vijfde met Numago (v. v. Gogh).

Van Zandvliet eindigde met Balarous Z samen met Tonny Leeuwen op Opinion Gr op een gedeelde tweede plaats bij de vierjarige paarden. Beiden kregen 24,4 punt voor hun optreden. Maxi de Weert won met Oliva P (24,8). Joost Luttikhuis bezette de vijfde plek met Outlow (v. Cape Coral Rbf (24,1). 

Onderste foto van Maud Wieffefrink met No Nonsens © Fototrailer 

Meer Springen

»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)