NEDERLANDERS DOEN HET PRIMA IN RIESENBECK

Bruggink, Drain en Schröder op dreef

RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink, Conor Drain en Gerco Schröder deden de afgelopen dagen prima mee om de prijzen tijdens het CSI in het Duitse Riesenbeck. 

Bruggink sloot het evenement zaterdag af met een zesde plaats in de Grote Prijs met zijn achtjarige bruine ruin That’s Mie Z (v. That’s Life). Conor Drain eindigde als tiende met de negenjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) in de door de Duitser Hans-Thorben Rüder met Dakota gewonnen hoofdrubriek over 1,45 meter met barrage.
 
Gerco Schröder werd met de achtjarige Glock’s Briljant Berlin (v. Berlin) tweede in de finale van de Small Tour, een wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen. Conor Drain legde met de elfjarige bruine ruin Dialetto (v. Diarade) beslag op de vierde plek en Gert-Jan Bruggink volgde hem als vijfde met de acht jaar oude bruine ruin Kasilias Eas SHO Z (v. Kannan). Bruggink werd ook vijfde in de proef over 1,30 meter op tijd met de zevenjarige bruine hengst Clear Heart (v. Clarimo).

In de finale van Medium Tour over 1,35 meter met twee fasen finishte Conor Drain als vijfde met de tienjarige voshengst Cristo (v. Celllestial) als vijfde. Eenzelfde klassering boekte hij in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden met de zeven jaar oude vosmerrie Covehill Ellie May (v. Emerald).

Le Touquet
Remco Been reed zaterdag tijdens het concours van Le Touquet in Parijs met de achtjarige bruine ruin Jasper in de rubriek over 1,40 meter met barrage naar een derde plek. Vrijdag was hij met hetzelfde paard al achtste geworden in een proef over 1,35 meter op tijd.

Frank Schuttert bezette in de Grote Prijs van Le Touquet de negende positie met zijn elfjarige bruine ruin Gream (v. Verdi TN). Broer Hendrik Jan werd donderdag met de bruine hengst Good Farming HS achtste in een wedstrijd over 1,45 meter op tijd.

Faye Louise Vos blinkt uit
In het Duitse Lamprechtshausen deed Faye-Louise Vos van zich spreken tijdens wedstrijden voor de jeugd. De amazone uit Wierden won zondag bij de children op superieure wijze de proef over 1,15 meter met haar zestien jaar oude bruine hengst Calgary 56 (v. Carinjo). Met de elfjarige bruine merrie Monica LH was ze met een dubbele nulronde uitblinkster bij Nederland in de strijd om de Nations Cup, waarin TeamNL desondanks trevreden moest zijn met de zesde plaats. Ook met Monica LH eindigde ze twee keer als vierde op parcoursen over 1,25 meter op tijd.

Haar broer Thijmen ontpopte zich met Ive Got the Key als tweede man bij de junioren van TeamNL in de strijd om de Nations Cup, die achter de winnende Belgen een tweede plaats opleverde.

Wesley en Quinten ter Harmsel eindigden vrijdag met respectievelijk Geronimo en Unicstar de Courcy als vijfde en zesde in de kwalificatierubriek voor de Grote Prijs voor junioren over 1,35 meter op tijd.

Meer Springen

KRONENBERG – De afsluitende zaterdag van het CSI De Peelbergen leverde twee ‘Twentse’ zeges op. Matt Carrigan won de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,45... (22-05-2022)
GROSS VIEGELN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn negenjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z) keurig als vijfde in het Championat van het... (21-05-2022)
WEERSELO – De legendarische schimmel De Sjiem is niet meer. Het toppaard waarmee Jeroen Dubbeldam in 2000 in Sydney Olympisch goud won, overleed... (21-05-2022)
KRONENBERG – Bas van de Aa deed vrijdag goede zaken tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit Albergen eindigde twee... (21-05-2022)
AALBORG – Wim Schröder kan meer dan tevreden terugkijken op de wedstrijd voor de Longines EEF Nations Cup tijdens het CSI Uggerhalne in het Deense... (21-05-2022)
AALBORG – Eric ten Cate had donderdag op de eerste dag van het CSI3 Uggerhalne meteen  de goede vorm te pakken. In drie rubrieken reed hij met... (20-05-2022)
DIEPENHEIM – Wesley ter Harmsel ontpopte zich dinsdag tot overtuigende winnaar tijdens het midweekse springen over 1,35 meter in Diepenheim. Met... (17-05-2022)
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve uit Markelo maakt deel uit van de formatie van vijf ruiters, die uitkomen in de eerste landenwedstrijd op... (17-05-2022)
DIEPENHEIM – Lisa Everts greep zondag de zege in de gecombineerde rubrieken over 1,30 en 1,35 meter tijdens het concours hippique in Diepenheim. Met... (17-05-2022)
REDEFIN – Hessel Hoekstra beleefde een prima slotdag bij het Paardenfestival in het Duitse Redefin. De ruiter van Stal Wiefferink legde tijdens het... (15-05-2022)
SAMORIN – Sander Geerink deed zaterdag opnieuw van zich spreken tijdens het CSI2 in het Slowaakse Samorin. In een wedstrijd over 1,50 meter, die... (15-05-2022)
HELLENDOORN – Evi Wiefferink trok vrijdag bij manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de zege naar zich toe tijdens de rubriek over 1,35 meter. Met de... (14-05-2022)
SAMORIN – Sander Geerink kende donderdag een flitsende start tijdens het CSI in het Slowaakse Samorin. De ruiter uit Gelselaar zegevierde in de... (13-05-2022)
WIERDEN – Joop van Dijk, voormalig internationaal jurylid, is maandag 9 mei op 79-jarige leeftijd in zijn woning in Wierden overleden. In het bijzijn... (11-05-2022)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde zaterdag met zijn topper Alphaville NOP zilver in de strijd om het Nederlands kampioenschap paradressuur. De ruiter... (08-05-2022)
RIESENBECK – Gerben Morsink schreef vrijdag op fraaie wijze de tweede kwalificatierubriek voor de Grote Prijs van Riesenbeck op zijn naam. Morsink... (07-05-2022)
WIERDEN – Outdoor Wierden en het Dutch Youngster Festival (DYF) gaan deze maand alsnog niet door. De organisatie van beide evenementen heeft dit... (04-05-2022)
GEESTEREN – De in deze regio actieve ruiters hebben zondag geen hoofdrol kunnen vertolken in de strijd om de Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De... (01-05-2022)
GEESTEREN – Willy van der Ham is het springen nog niet verleerd. Dat toonde hij vrijdag als vanouds  aan met zijn zege in de zwaarste rubriek van de... (29-04-2022)
GEESTEREN – De rubriek over 1,30 meter op de eerste dag van Hippisch Geesteren draaide donderdag uit op een tweestrijd tussen twee ruiters uit de... (29-04-2022)