ALBERGENAAR ALS ENIGE TWENTSE RUITER NAAR ZEGE BIJ ROELOFSEN WINTER CLASSICS

Bas van der Aa rapste met Example

Bas van der Aa met Example. Links Martin Oosterlaar die namens Equi 2000 de prijs uitreikt.

LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar schreef met de 12-jarige bruine ruin Example (v. Ultimo) de nationale proef over 1,35 meter met barrage op zijn naam.

“Er stond wel een dik parcours”, vond Bas van der Aa na afloop. “Het was wel wat meer dan een wedstrijd voor de klasse ZZ. Het was ook veel technischer dan de rubriek over 1,40 met twee fasen. Die was lichter.” Liefst achttien combinaties plaatsten zich voor de barrage. “Van der Aa: “Ik was de voorlaatste starter en Pim Mulder kwam nog na mij. Er werd goed hard gereden, dus het moest echt snel.”

Achter Bas van der Aa eindigde My Relander met Expert als tweede in de ‘kleine Grote Prijs’ en werd Gerben Morsink derde met de pas zevenjarige merrie Colina Z. Example staat nu zo’n anderhalf jaar op stal bij Bas van der Aa. De ruin is van een Taiwanese eigenaar, maar vanwege het nog altijd heersende coronavirus is Van der Aa voorlopig nog zijn ruiter. Hetzelfde geldt voor de tien jaar oude vosruin Genius, waarmee Bas van der Aa de hoofrubriek over 1,45 meter met barrage als derde afsloot. Die verkocht hij aan Taiwanese investeerders. De in het buitenland onder de naam Gaen startende Genius (v. Quintago) is volgens de Albergenaar “een paard voor het allerhoogste werk. Die kan absoluut het topniveau aan.”

Grote Prijs 1,45 meter
De Grote Prijs over 1,45 meter werd een prooi voor Doron Kuipers met de elfjarige ruin Fabulous (v. Harley VDL). Jack Ansems mocht de tweede prijs afhalen na zijn twee ritten met Fliere Fluiter. Hendrik Jan Schuttert legde met de tienjarige ruin Good Farming HS (v. Carrera VDL) beslag op de vierde plek en Remco Been werd negende met de even oude ruin Las Vegas (v. Last Man’s Hope).

Remco Been finishte met de twaalfjarige hengst Balou (v. Berlin) als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Jack Ansems met Fliere Fluiter en Bart van der Maat met Candy gingen de Wierdenaar vooraf. Julius Ehinger eindigde als vijfde met Midney en Hessel Hoekstra reed met Fabie naar de negende en met Famariloma naar de tiende positie.

Annet Vos-Willems stuurde Gem Fbw Z naar de vierde plaats in de openingsrubriek over 1,30 meter. Wybe Scholten won met Eveska, voor Daniëlle Holterman met Ibiza en iris Elshof met Kupido. Berber Dijkman completeerde de top vijf met Jetset.

 

Meer Springen

TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z... (12-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)
WIERDEN – Remco Been leek zaterdagavond hard op weg om zijn zege tijdens Indoor Wierden van 2019 te prolongeren. (06-11-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam was vrijdag dichtbij de winst in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2 in Lier. Met zijn elfjarige bruine... (05-11-2021)
LIER – Eric ten Cate was donderdag goed op dreef tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op de eerste dag van het evenement bij De Azelhof won de... (05-11-2021)
WIERDEN – De jaargang 2021 van Indoor Wierden krijgt een ander karakter dan die van de voorgaande jaren. De wedstrijd speelt zich dit keer over... (04-11-2021)