IN WEERSELO WOONACHTIGE AMAZONE MET IRON MAN VIERDE IN GROTE PRIJS TOULON

Annelies Vorsselmans opnieuw sterk

Annelies Vorsselmans met Iron Man op archieffoto

ROUEN – Een week na haar fraaie zege in de Grote Prijs van Lier was Annelies Vorsselmans ook in het hoofdnummer van het CSI4* in Rouen prima op dreef. Met de twaalfjarige voshengst Iron Man 15 (v. Indoctro) eindigde ze als vierde.

De in Weerselo woonachtige Belgische amazone was een van de vier deelnemers, die ook in de barrage foutloos bleven. De winst was voor de Oostenrijker Stefan Eder met Condaro.

Tweede en derde
In Deurne legden Zoë Osterhoff met haar tienjarige vosmerrie Hawaii-S (Installah de Muze) en Julius Ehinger met zijn acht jaar oude vosruin Surprising Dream SHO Z (v. Stakkato) beslag op de tweede en derde plaats in de Grote Prijs van het CSI1* over 1,35 meter. Alleen Yuval Tivon bleef met I. Johnnie Blue het tweetal voor.

Gerco Schröder was zaterdag in Deurne met de achtjarige schimmelruin Glock’s Briljant Berlin goed voor de vierde plek in de rubriek over 1,45 meter met barrage voor het CSI2*. Vrijdag reed hij met hetzelfde paard naar de zevende positie in de proef over 1,40 meter op tijd, waarin hij met de negenjarige voshengst Glock’s Novellist (v. Carrera 13) ook nog negende werd.

Zoë Osterhoff werd vrijdag achtste met de schimmelmerrie It’s a Miracle en tiende met de bruine ruin Elovely in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen. De Duitse amazone sloot het toernooi zondag af met een tiende stek in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor het CSI2*.
Gert-Jan Bruggink nam vrijdag met de achtjarige vosruin Viggo de achtste plaats voor zijn rekening in de rubriek voor jonge paarden. Een dag eerder werd de combinatie daarin tiende.

In het Belgische Opglabbeek stuurde Hendrik Jan Schuttert zijn negenjarige bruine ruin Stakkaire (v. Stakkato Gold) zondag naar de derde prijs in de wedstrijd over 1,35 meter op tijd. Met de zeven jaar jonge donkerbruine ruin Kailon (v. Etoulon) sloot hij het parcours bij de jonge paarden als zevende af. 
Jochen Munsterhuis werd zaterdag met de achtjarige bruine ruin Jaguar negende op het traject over 1,45 meter voor het CSI2*. Dochter Jennifer werd zesde over 1,10 meter met twee fasen met haar vosmerrie Indy.

Jesse Berkers derde
Jesse Berkers bezette afgelopen weekend in  Vragender de derde plaats in de Grote Prijs van Jumping De Achterhoek bij de children. De Lattropper had de zevenjarige bruine merrie Kerina gezadeld voor de hoofdrubriek van het internationale jeugdtoernooi.

Een dag eerder had Berkers met de merrie de wedstrijd over 1,20 meter als zevende afgesloten. Vrijdag reed hij mee bij de junioren en klasseerde hij zich op een parcours over 1,30 meter met de dertienjarige bruine ruin Escobar als tiende.

Wesley ter Harmsel reed zondag met de dertien jaar oude vosruin Endvot EB (v. Wietvot) naar de tiende plek in de Grote Prijs voor junioren over 1,40 meter. Met de elfjarige bruine ruin Geronimo werd hij zaterdag negende over 1,35 meter. In die rubriek eindigde Evi Wiefferink met de negenjarige schimmelmerrie Iregina als vijfde. Brit Weusthof finishte met de zeventienjarige bruine ruin Agono als zevende in een wedstrijd voor children over 1,10 meter.

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)