MET KANSAS NOG TWEE KEER IN DE TOP TIEN BIJ INDOOR JUMPING DE ACHTERHOEK

Amber van Marle derde in GP junioren

Amber van Marle met Kansas op archieffoto.

VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de Grote Prijs over 1,40 meter met barrage voor de junioren tijdens Indoor Jumping De Achterhoek.

In de door de Duitse Victoria Schumacher met Sam van de Topojehoeve gewonnen wedstrijd eindigde Evi Wiefferink met haar elfjarige schimmelmerrie Hot Lips als zesde en werd Wesley ter Harmsel achtste met de zevenjarige bruine merrie Lareusa-S.

De ruiter uit Enter was met hetzelfde paard donderdag al goed voor de derde plaats in de rubriek over 1,35 meter met barrage en vrijdag voor de vierde stek over dezelfde hoogte op tijd, waarin Amber van Marle met Kansas de achtste positie opeiste. Donderdag was Amber van Marle met Kansas al vijfde en met de elfjarige bruine ruin Händel VDW (v. Zambesi TN)  zesde geworden in de rubriek over 1,30 meter met twee fasen.

Evi Wiefferink legde vrijdag met de negenjarige schimmelhengst Jucatan VDL (v. Carrera VDL) beslag op plek zeven in de rubriek over 1,30 meter. Wesley ter Harmsel volgde op de zevenjarige bruine ruin Gustafson (v. Guidam) als negende.

Roos Wevers
De enige Twentse overwinning tijdens het vierdaagse jeugdtoernooi in Vragender was zaterdag voor Roos Wevers. De Markelose won bij de junioren en deelnemers onder 25 jaar de proef over 1,25 meter met haar vijftienjarige voshengst Dynamite TN (v. Larino), voor Quinten ter Harmsel met zijn  twaalf jaar oude bruine ruin Geronimo (v. Carthino Z). Roos Wevers haalde ook donderdag al het podium met Dynamite TN, met een derde plaats over 1,20 meter met twee fasen. Jesse Berkers reed vrijdag over 1,20 meter op tijd naar de derde plek met de elfjarige schimmelmerrie Aragon Happhira.

In de Grote Prijs over 1,45 meter met barrage in deze leeftijdscategorie finishte Luciano Zandvliet zaterdag als tiende met Captain (v. Contendro). Evi Wiefferink werd achtste over 1,35 meter met twee fasen met de negenjarige schimmelhengst Jucatan (v. Carrera VDL). 

Maurie Slagman haalde twee keer de top drie. Vrijdag werd ze tweede bij de children over 1,10 meter met twee fasen op de elfjarige vosmerrie Hailey Fairy (v. Vigo d’ Arsouilles), op de voet gevolgd door Brit Weusthof met de even oude schimmelmerrie Candide van de Langevos (v. Cassini Gold). Een dag eerder werd ze derde over 1,15 meter met twee fasen bij de ponyruiters met de dertienjarige Robin Hood (v. Oosterbroek Francois).

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)