GESLAAGDE CLINICS VAN OUD-BONDSCOACH ROB EHRENS IN DENEKAMP

‘Altijd zorgen dat je een plan hebt’

Rob Ehrens wijst deelnemers aan de clinics de weg.

DENEKAMP - De Dinkelruiters hadden vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp bezoek van Rob Ehrens. De voormalig bondscoach springen verzorgde in vijf sessies van een uur clinics voor negen ruiters en amazones en gaf vervolgens uitleg over het lopen en springen van een parcours aan nog eens vier amazones.

Ann-Christin Baumann, Marloes Bont, Sanne Dokman, Kim Hofstede, Hans van Langen, Jennifer Munsterhuis, Babette Salamat, Lisa Schröder en Bo Vloothuis hadden de eer ’s middags de wijze lessen van Rob Ehrens ter harte te mogen nemen. Aan het begin van de avond was het de beurt aan Merle Bodde, Briana Oostindiër, Loes Wielheesen en Maud Wiefferink om zich tijdens de demonstratie voor een steeds beter gevulde rijhal te laten onderwerpen aan de weinig aan de verbeelding overlatende adviezen van de vroegere keuzeheer. Diens voornaamste boodschap: “Zorg ervoor dat je een plan hebt als je aan een parcours begint.”

Ehrens legt uit: “Ik probeer iedereen ervan bewust te maken dat communicatie met je paard ongelooflijk belangrijk is. Dat is de rode draad van het rijden. Mijn voornaamste missie is altijd het begeleiden en opleiden geweest. Bij de senioren was het meer managen en proberen alles in goede banen leiden. Topruiters hoef je niet meer te leren rijden, dan is het een kwestie van de puntjes op de i zetten.”

Opleiden als passie
Rob Ehrens heeft het boek van het bondscoach zijn gesloten. “Dat heb ik drie jaar bij de jeugd en zestien jaar bij de senioren met veel plezier gedaan. Nu doe ik nog heel veel bij de jeugd. Dat is mijn passie, proberen jongeren beter te laten rijden in de hoop dat het eraan bijdraagt dat we als land in de top mee kunnen blijven doen. We hebben in ons land allemaal heel hard gewerkt om het goed voor elkaar te krijgen en in feite ver boven onszelf en anderen uit te stijgen. Anders zouden we bij het laatste WK nooit zilver hebben gehaald.”

Tijdens de afsluitende demonstratie liet Ehrens het kwartet amazones eerst een parcours rijden zonder commentaar te leveren. Vervolgens legde hij zonder erom heen te draaien uit, wat er volgens hem beter had gekund. Zoals: “Altijd vanuit de wending naar het midden van een hindernis gaan.”
De deelnemers mochten daarna nogmaals een rondje afleggen, nu met een live oordeel van de voormalig bondscoach.

Maud Wiefferink sprak ongetwijfeld namens de hele groep toen ze na afloop haar enthousiaste reactie gaf. “Het was heel leuk en ook heel goed. Rob zag meteen de zwaktes die ik in mijn rijden heb. In de tweede ronde kon je direct een groot verschil zien en ging het stukken beter dan de eerste keer, vooral het ritme houden in de wendingen. Het mooie is dat hij dingen heel rustig uitlegt en zonder veel te zeggen erg duidelijk is. Ik heb er zeker veel aan gehad.”

Foto onder: Vanaf links Loes Wielheesen, Merle Bodde, Maud Wiefferink, Briana Oostindië en Rob Ehrens tijdens de afsluitende demonstratie.

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)