GESLAAGDE CLINICS VAN OUD-BONDSCOACH ROB EHRENS IN DENEKAMP

‘Altijd zorgen dat je een plan hebt’

Rob Ehrens wijst deelnemers aan de clinics de weg.

DENEKAMP - De Dinkelruiters hadden vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp bezoek van Rob Ehrens. De voormalig bondscoach springen verzorgde in vijf sessies van een uur clinics voor negen ruiters en amazones en gaf vervolgens uitleg over het lopen en springen van een parcours aan nog eens vier amazones.

Ann-Christin Baumann, Marloes Bont, Sanne Dokman, Kim Hofstede, Hans van Langen, Jennifer Munsterhuis, Babette Salamat, Lisa Schröder en Bo Vloothuis hadden de eer ’s middags de wijze lessen van Rob Ehrens ter harte te mogen nemen. Aan het begin van de avond was het de beurt aan Merle Bodde, Briana Oostindiër, Loes Wielheesen en Maud Wiefferink om zich tijdens de demonstratie voor een steeds beter gevulde rijhal te laten onderwerpen aan de weinig aan de verbeelding overlatende adviezen van de vroegere keuzeheer. Diens voornaamste boodschap: “Zorg ervoor dat je een plan hebt als je aan een parcours begint.”

Ehrens legt uit: “Ik probeer iedereen ervan bewust te maken dat communicatie met je paard ongelooflijk belangrijk is. Dat is de rode draad van het rijden. Mijn voornaamste missie is altijd het begeleiden en opleiden geweest. Bij de senioren was het meer managen en proberen alles in goede banen leiden. Topruiters hoef je niet meer te leren rijden, dan is het een kwestie van de puntjes op de i zetten.”

Opleiden als passie
Rob Ehrens heeft het boek van het bondscoach zijn gesloten. “Dat heb ik drie jaar bij de jeugd en zestien jaar bij de senioren met veel plezier gedaan. Nu doe ik nog heel veel bij de jeugd. Dat is mijn passie, proberen jongeren beter te laten rijden in de hoop dat het eraan bijdraagt dat we als land in de top mee kunnen blijven doen. We hebben in ons land allemaal heel hard gewerkt om het goed voor elkaar te krijgen en in feite ver boven onszelf en anderen uit te stijgen. Anders zouden we bij het laatste WK nooit zilver hebben gehaald.”

Tijdens de afsluitende demonstratie liet Ehrens het kwartet amazones eerst een parcours rijden zonder commentaar te leveren. Vervolgens legde hij zonder erom heen te draaien uit, wat er volgens hem beter had gekund. Zoals: “Altijd vanuit de wending naar het midden van een hindernis gaan.”
De deelnemers mochten daarna nogmaals een rondje afleggen, nu met een live oordeel van de voormalig bondscoach.

Maud Wiefferink sprak ongetwijfeld namens de hele groep toen ze na afloop haar enthousiaste reactie gaf. “Het was heel leuk en ook heel goed. Rob zag meteen de zwaktes die ik in mijn rijden heb. In de tweede ronde kon je direct een groot verschil zien en ging het stukken beter dan de eerste keer, vooral het ritme houden in de wendingen. Het mooie is dat hij dingen heel rustig uitlegt en zonder veel te zeggen erg duidelijk is. Ik heb er zeker veel aan gehad.”

Foto onder: Vanaf links Loes Wielheesen, Merle Bodde, Maud Wiefferink, Briana Oostindië en Rob Ehrens tijdens de afsluitende demonstratie.

Meer Springen

ROUEN – Een week na haar fraaie zege in de Grote Prijs van Lier was Annelies Vorsselmans ook in het hoofdnummer van het CSI4* in Rouen prima op dreef... (28-11-2022)
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag overtuigend in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
SAASVELD -  Bij de midweekse springwedstrijden in de Ankerhal in Saasveld was Remco Been woensdag niet te kloppen in de klassen over 1,20 en 1,30... (24-11-2022)
LIER – Annelies Vorsselmans schreef zondag op knappe wijze de Grote Prijs van het CSI2* in het Belgische Lier op haar naam. Met de twaalfjarige... (20-11-2022)
MARIENHEEM – Eric ten Cate won vorig jaar de Grote Prijs van Mariënheem met Ivoor. Zaterdag ging hij op herhaling met zijn zege in de toprubriek over... (20-11-2022)
MARIENHEEM – De jonger Zweedse amazone Pernilla Josse verraste vrijdag de routiniers in de rubriek over 1,35 meter tijdens Nationaal Indoor Salland.... (19-11-2022)
MARIENHEEM – Elike Morsink was donderdag goed op dreef in de zwaarste klassen tijdens Nationaal Indoor Salland. De amazone uit De Lutte zegevierde... (18-11-2022)
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink eindigde zaterdag verdienstelijk als tweede in de Grote Prijs van het CSI2 De Peellbergen in het Limburgse Kronenberg... (13-11-2022)
LUTTENBERG  – Gerben Morsink was zaterdag de enige Twentse ruiter, die er in slaagde een van de vier rubrieken van de tweede aflevering van de... (13-11-2022)
TUBBERGEN – Wim Schröder is vanaf 1 januari 2023 niet langer actief voor de Japanse springruiters. Zijn taken als trainer, coach en manager in het... (07-11-2022)
MAASTRICHT - Lucas Porter was ook zondag weer goed voor een tweede plek bij Jumping Indoor Maastricht. Opnieuw met de dertienjarige bruine merrie... (06-11-2022)
MAASTRICHT – Lucas Porter en Annelies Vorsselmans haalden zaterdag het podium in de rubriek progressief over 1,45 meter tijdens CSI4* Indoor Jumping... (06-11-2022)
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink boekten vrijdag beiden een mooie zege in respectievelijk Samorin en Vragender. (05-11-2022)
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
HELLENDOORN – Eric ten Cate vervulde met verve de hoofdrol in de eerste wedstrijd van vier voor de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics 2022. De... (30-10-2022)
DENEKAMP – Lars Schröder ontpopte zich vrijdagavond tot de verrassende winnaar van het masterspringen tijdens Euregio Indoor Denekamp. De jonge... (29-10-2022)
HELLENDOORN – Vader Steven en zoon Stef Veldhuis deden vrijdag nauwelijks voor elkaar onder tijdens het herfstspringen over twee fasen in ’t Oale... (28-10-2022)