Albert Zoer sterkste in Gelderland

ARNHEM - Met een balk in de barrage een Grote Prijs winnen, overkomt een springruiter maar zelden. Maar Albert Zoer uit Echten was zondagmiddag met vier strafpunten de beste in de hoofdrubriek van Outdoor Gelderland en ontving de sleutels van een nieuwe Audi A3 Sportback. De in België wonende Nederlander Johnny Pals werd tweede, voor outsider Alonso Valdez Prado uit Peru.Jeroen Dubbeldam eindigde als elfde met Classic Man, Ben Schröder als dertiende met Lu Lu.

Het duurde even voordat de drie ruiters in de barrage van start konden gaan in de Grote Prijs, want tegen het einde van de eerste omloop gooide een wervelwind het volledige parcours plat. Nadat de wedstrijd een half uur later werd hervat, reden de laatste vier ruiters hun rit maar kwam er geen foutloze ronde meer bij.

Van de 45 deelnemers bleken er maar weinig opgewassen tegen het parcours dat uitgestippeld was door Henk Linders. “Ik had er liever een paar meer gehad”, bekent hij. “Maar achteraf weet ik niet wat ik anders had moeten doen om dat te realiseren. Het was een faire proef en een erg spannende voor het publiek.”

Johnny Pals trapte af in de barrage met Vignet (v. Heartbreaker) maar zag op de voorlaatste hindernis, de uitsprong van de dubbelsprong, de balk vallen. Albert Zoer schakelde een versnelling hoger met Gigolo (v. Cicero) en kreeg in dezelfde dubbelsprong een fout. Alonso Valdez Prado nam alle tijd om met Ferrero van Overis (v. Darco) zijn eerste grote internationale zege binnen te halen, maar de pupil van Jeroen Dubbeldam verspilde zijn kans op de laatste hindernis. Zoer won, nadat hij vorig jaar op Papendal al tweede werd met Abra Kadabra.

Wat gehaast
“Ik kwam wat gehaast de dubbel in gereden”, kan Albert Zoer achteraf om zijn fout lachen. “Gigolo sprong verder super. Als je op hem zit, kun je voor je gevoel de hele wereld aan. Het is een paard dat alles kan. Hij is pas negen jaar en in de bloei van zijn leven, maar ik denk dat er nog veel meer moois in zit.”

Ook Pals, die 12.300 euro verdiende, zat er lachend bij. “Ik wilde Albert voor blijven, maar drukte ook te hard in de dubbelsprong. Ik ben blij met de tweede plek. Ik rijd Vignet nu anderhalf jaar te rijden met dank aan Jan Vink en hij springt echt top.”

Bij Jeroen Dubbeldam
Op voorhand had ook Alonso Valdez Prado voor zijn derde plek getekend. “Jammer van die fout op de laatste, daar kwam m’n paard niet optimaal bij, maar ik ben echt blij. Jeroen Dubbeldam, waar de hengst op stal staat, heeft hem super getraind. Dit is een topvoorbereiding op de PanAmerican Games, waar m’n hengst volgende week al naar toevliegt. Ik ben de enige die daar uitkomt voor Peru. Als hobbyruiter met een familiebedrijf in Peru pendel ik op en neer naar Weerselo.”

Laura Spekenbrink
Laura Spekenbrink legde beslag op een knappe derde plaats in de finale van de klasse Z. Met Brown Poppy wwas ze ruim een seconde langzamer dan Lisa Bongers met Donbalian. De tweede plek was voor Guido Jan Schoemaker met After Pleasure Toltien. 

Annelies Vorsselmans reed met Chellando naar de achtste positie in de Small Tour over 1,35 meter.

UITSLAGEN OUTDOOR GELDERLAND

Meer Springen

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)