SNELSTE IN TWEEDE SELECTIERONDE VOOR FINALE PLASMAMADE TWENTECUP

Pascalle Donders overtuigt in Delden

Pascalle Donders met Just Say Yes

AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden overtuigend naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de tweede selectieronde voor de finale van de strijd om de PlasmaMade Twente Cup. Met Just Say Yes was ze over 1,30 meter ook rapper dan Elike Morsink met Dakina II over 1,35 meter.

"Alles paste mooi", aldus een uiteraard zeer tevreden Pascalle Donders na haar voortreffelijke rondje met de achtjarige merrie v. Zafall VDL. Het achttienjarige talent uit Mander groeide thuis met de paplepel op met de paardensport. Vader Pascal was jarenlang actief als vierspanrijder, maar stopte daarmee toen zijn dochter zich twee jaar geleden specialiseerde als amazone te paard. "Daarvoor heb ik drie jaar lang zowel met pony's als met paarden gereden. Nu helpt hij mij op concours, is mijn zus Nanique groom en zorgt mama dat het thuis op stal goed loopt."

Ze wil graag verder in de paardensport. "Natuurlijk hoop ik heel ver te komen als amazone, maar ik doe er voorlopig toch het liefst iets naast om wat achter de hand te hebben."
Voor de finale in Saasveld heeft ze nog niet ingeschreven, maar dat gaat ze zeker nog doen.
En zaterdag 3 december kan ze dan zomaar een belangrijke rol gaan spelen...

Indy ten  Hag
Achter Pascalle Donders legde Indy ten Hag met Jackpot op 1,19 seconde beslag op de tweede plek over 1,30 meter met twee fasen. Vader Erik ten Hag, als trainer van Manchester United genietend van de winterstop, zag het vanaf de kant goedkeurend aan. Wouter Hermelink met Katharina EB, Frank Schuttert met Wezenberg’s Justine en Lisa Everts eindigden op de posities drie tot en met vijf. 

Ze realiseerden stuk voor stuk een betere tijd dan Kim Bekhuis, die zich na de wedstrijd over 1,35 meter met Jojo Buitenzorg als tweede mocht opstellen voor de prijsuitreiking. Stijn Roelink met Joyride, Hessel Hoekstra met Kathleen WV en Lucas Porter met C Hunter maakten in die klasse de top vijf vol.

Esmée Nijland zegevierde over 1,20 meter met Kalineke. Ze was precies een halve seconde sneller dan Desiree Kemper met Lellebel en bijna een volle tel rapper dan Jarno Hesselink met Mister Medal.
Sanne Noordink schreef met Eberlina de proef over 1,10 meter op haar naam. Daphne Pouwels met Cortesa van de Padenborre Z en Judith Vermeulen-Vetker volgden op afstand als tweede en derde.

Finalewinst Iris Hakvoort
Iris Hakvoort won donderdag in Vragender de finale van de GMB-competitie voor vijfjarige paarden. Met de hengst Stargos VDL (v. Stakkato Gold) troefde de amazone van Stal Wiefferink uit Wierden ‘plaatsgenoot’ Thijmen Vos op de hengst Maverick (v. Diamant de Semilly) met een verschil van iets minder dan een seconde af.
Coen Kerbert eindigde als negende met de merrie My Tomboy (v. Grandorado).

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)