NA PRIMA INDIVIDUELE PROEF MET ALPHAVILLE NOP IN RIESENBECK

Zilver voor Frank Hosmar bij EK

Foto Frank Hosmar met Alphaville NOP © Ashley Claus

RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest de routinier met zijn ervaren kompaan Alphaville NOP alleen zijn meerdere erkennen in de Belgische Michele George.
 

Frank Hosmar reed een zeer goede foutloze individuele proef in de fraaie piste in Riesenbeck. Zijn 19-jarige Alphaville NOP liet zich in geweldige vorm zien, was bijzonder expressief en gelijkmatig. Met een prachtig percentage van 76 procent bleef Hosmar slechts 0,308 procent achter bij Michele George en Best of 8. Twee jaar geleden op het EK in Rotterdam won Hosmar nog goud.

Maar de manier waarop Hosmar Alphaville NOP presenteerde leverde veel complimenten op. Wederom een topprestatie van een van de vaandeldragers van TeamNL, dat donderdag en vrijdag de landenwedstrijd en zaterdag de finale rijdt.
Lotte Krijnsen reed donderdagochtend in de landenproef naar 71,767 procent met haar trouwe Rosenstolz NOP. De 34-jarige amazone kwam als enige van TeamNL aan de start op de eerste dag van de landenwedstrijd van het EK paradressuur. Frank Hosmar in Grade V en Demi Haerkens en Sanne Voets in Grade IV komen pas vrijdag in actie.

Lotte Krijnsen
Lotte Krijnsen (rechts) was de laatste in Grade III op het prachtige, sfeervolle terrein van Riesenbeck International waar het EK dressuur en paradressuur plaatsvindt. 

Op de eerste dag in de individuele proef werd Krijnsen vierde. In haar landentest ontbrak een beetje de rust voor een hoge score. Met 71,767 procent kwam ze uit op de vijfde plaats. Na de individuele en de landenproef staat Krijnsen vierde en is ze zeker van deelname aan de kür op muziek op zaterdag.
Op de eerste dag van het EK Para-dressuur in Riesenbeck eindigde Lotte Krijnsen in Grade III net naast het podium met haar veertienjarige ruin Rosenstolz NOP. 

Gedurfde proef
Lotte Krijnsen reed een mooie, gedurfde proef, waarin Rosenstolz zich heel gelijkmatig en met een fraai front toonde. Met name in de draftour kreeg de combinatie hoge punten. De ervaren combinatie kan zeker nog groeien in het toernooi. Dat deed ze vorig jaar ook op het WK in Herning, toen ze in de individuele proef op plaats zeven terechtkwamen om in de finale, de kür op muziek, alsnog zilver te pakken.

De juryleden waardeerden de individuele test van Lotte en Rosenstolz NOP. met 72,533 procent met onder meer een tweede, een vijfde en drie derde plaatsen. Goud was er voor de Deen Tobias Thorning Joergensen met een goede score van 77,676%. Het zilver ging met 72,900 procent naar de Franse Chiara Zanati, het brons ging met 72,633% naar de Duitse Melanie Wieland.

Goud en zilver
Debutante Demi Haerkens won donderdag op het EK in Riesenbeck het goud in de individuele test van Grade IV met een fantastisch gereden proef met haar prachtige merrie EHL Daula NOP, goed voor een score van liefst 77,556 procent. Sanne Voets greep het zilver met Demantur RS2 NOP (75,126).

Meer Dressuur

»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)