Hosmar kampioen, brons Bolmer

DE STEEG (KNHS) - Op donderdagochtend werd op de schitterende terreinen van het landgoed Middachten in De Steeg in het kader van Outdoor Gelderland in de Grade's II, III en IV de kür verreden, die de finale beslissingen moest brengen in deze drie Nederlandse kampioenschappen dressuur aangepaste sport. In Grade IV sloot Frank Hosmar (Haarle) met Tiesto (foto) dit kampioenschap winnend af. Gert Bolmer (Den Ham) haalde met Triumph brons in Grade II.

In Grade IV was er volop spanning, want Ellen van den Berg met Syclon maakte het Frank Hosmar met Tiësto (v. Jazz, in bezit van de ruiter) erg moeilijk. "Ik was er echt niet blij mee dat Ellen na twee wedstrijden aan de leiding ging. Ik ben bij mezelf te rade gegaan en heb besloten dat ik in de beslissende kür op safe zou gaan rijden. Tiësto kan veel beter, maar ik heb met de handrem erop gereden omdat ik wel graag foutloos wilde blijven. Dat is gelukt en met een score van ruim 73% ben ik dit tevreden", aldus Hosmar. 

Petra van de Sande zegevierde in Grade II voor Demi Vermeulen (Zevenaar) met Chiara H (v. Compliment, in eigendom van Johann Hinnemann en Coby van Baalen), die tweede werd. Het brons ging naar Gert Bolmer (Den Ham) met Triumph (v. Voltaire, die in eigendom is van de ruiter en zijn moeder).

In Grade III was de kampioenstitel voor Sanne Voets met Vedet PB (v. Florestan, die in eigendom van J.J.H.M. Voets). Op de tweede plaats in dit kampioenschap eindigde Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes) met de merrie Riana (v. Darlington, die in eigendom is van J.P.Baaijens). Het brons was voor Sandra Groeneveld (Doorn) met  Joppe (v, Teunis, die in eigendom is van Gonnie Schulte).

Als voorzitter van de jury fungeerde Hanneke Gerritsen en zij vertelde op de afsluitende persconferentie dat voor juryleden de tijden voorbij zijn om de ruiters te plezieren met hoge punten. "Wij zijn gedurende deze drie wedstrijden streng en duidelijk geweest. Wat we graag zien werd soms met negens beloond en wat we niet graag zien werd door ons laag gewaardeerd. Daarmee zitten we duidelijk op de lijn die internationaal ook wordt doorgevoerd. Kijkend naar de scores van de kampioenen zien we waarderingen die zeer ruim boven de 70% zitten en daarmee wordt ook duidelijk dat de prestaties die door deze kampioenen zijn geleverd van topniveau zijn als we het mondiaal bekijken", aldus Gerritsen.

Jeannette Wolfs, de bondscoach van de para dressuur, deelde die visie. "Ik denk dat het richting het EK in Moorsele nu nog voorbarig is om conclusies te trekken. Voor deze ruiters is het nog vroeg in het seizoen en er volgen nog twee observatiewedstrijden, komende week in Mullhouse en in augustus is er nog een wedstrijd in België. In alle eerlijkheid heb ik gedurende deze drie wedstrijden goede proeven gezien, maar sommige combinaties kunnen beter. Gelet op de prestaties kunnen we zeker met vertrouwen doorwerken richting het EK", aldus Wolfs. (Bron KNHS)

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Eindstand NK, Grade II
1) Petra van de Sande (Den Haag) - Valencia Z (Dream of Glory x Zeoliet) - 214.834
2) Demi Vermeulen (Zevenaar) - Chiara H - 202.238
3) Gert Bolmer (Den Ham) - Triumph (v. Voltaire) - 197.372

Eindstand NK, Grade III
1) Sanne Voets (Berghem) - Vedet PB (v. Florestan I) - 216.687
2) Tessa Baaijens-van de Vrie (Goes) - Riana (Darlington x Tolbert) - 203.354
3) Sandra Groeneveld (Doorn) - Joppe NH - 182.703

Eindstand NK, Grade IV
1) Frank Hosmar (Haarle) - Tiësto (Jazz x Darwin) - 202.758
2) Ellen van den Berg (Uden) - Syclon (v. Remondo) - 199.137
3) Maarten van Stek (Katwoude) - William - 186.558

Meer Dressuur

»
ERMELO – Frank Hosmar was afgelopen weekend niet te kloppen in Grade V tijdens de wedstrijden paradressuur in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit... (16-06-2024)
»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)