MET TEAM OOK NAAR RUIME ZEGE IN LANDENWEDSTRIJD GROTE-BROGEL

Hattrick van Hosmar en Krijnsen

Vanaf links Sanne Voets, Lotte Krijnsen, Demi Haerkens en en Frank Hosmar. Foto © Eefje van Griensven.

GROTE-BROGEL – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen scoorden de afgelopen dagen tijdens wedstrijden paradressuur in het Belgische Grote-Brogel een hattrick. Beiden wonnen alle drie proeven waarin ze startten. Met het Twentse tweetal won Nederland overtuigend de landenwedstrijd.

Frank Hosmar was een klasse apart in Grade V. Met zijn toppaard Alphaville NOP (v. Sandreo) won hij dus drie keer, met zijn ‘tweede’ troef Guetta (v. Sandreo) boekte hij een derde en een tweede plaats.

Wat Frank Hosmar presteerde in Grade V, deed Lotte Krijnsen in Grade III. Met haar Rosenstolz (v. Rotspon) mocht ze drie keer de eerste prijs in ontvangst nemen. 
De in Grade II uitkomende Loes Cevaal werd met Happy Hero II (v. Hohenstein) tweede in de eerste proef en nog eens twee keer vierde.

Goed ingespeeld
Monique Peutz, bondscoach van de junioren, young riders en U25, nam deze wedstrijd de taken over van haar collega Joyce van Rooijen-Heuitink die de wedstrijd vanuit huis via de livestream volgde. “Frank reed met zijn beide paarden goed. Met zijn teampaard Alphaville was het beeld heel mooi met veel harmonie. Alphaville was mooi in de aanleuning en de galop was het hoogtepunt. Deze combinatie is zo goed op elkaar ingespeeld, dat zie je duidelijk”, aldus Peutz.

Over Lotte Krijnsen (rechts), die eerder in Grade IV reed en sinds dit jaar in Grade III, vertelt Peutz: “Lotte rijdt nog niet zo lang in Grade III maar het gaat erg fijn en ze reed drie mooie proeven. Haar merrie Rosenstolz heeft een prachtig front en de draftour springt er echt uit.”

Landenwedstrijd
In Grote-Brogel namen acht landen deel aan de landenwedstrijd, waarbij zowel de landenproef als de individuele proef meetelde. Nederland, met behalve Hosmar en Krijnsen ook Sanne Voets en Demi Haerkens in het team, won met ruime voorsprong, Duitsland werd tweede en België derde.

UITSLAGEN INDIVIDUEEL
UITSLAG LANDENWEDSTRIJD

Meer Dressuur

BOEKELO – Alle 75 paarden, die woensdag werden gepresenteerd tijdens de veterinaire inspectie voor de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede... (05-10-2022)
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de vier paarden van het Nederlandse team paradressuur, dat op het WK in Herning vorige... (05-10-2022)
LONNEKER – Maybrett Schreur werd tijdens wedstrijden dressuur in Lonneker in de zwaarste klasse, waarin ZZ Licht en Z2 werden  gecombineerd, door de... (03-10-2022)
ALMELO – Tijdens de wedstrijden dressuur voor de subtop in Almelo deed Frank Hosmar een geslaagde greep naar de eerste plaats in de Prix Saint... (27-09-2022)
ALMELO – Lotte Krijnsen was zaterdag een klasse apart in Grade III tijdens de eerste wedstrijd voor de KNHS Para Dressuur Trophy. Met haar paard... (26-09-2022)
ENTER – De blessure die Linda Verwaal enkele dagen geleden opliep in Waregem lijkt mee te vallen. De amazone uit Enter hoopt over ongeveer een week... (10-09-2022)
LANGEVEEN – Net als een week eerder in Vriezenveen tekende Ellen Bloem-Niekolaas in Langeveen voor mooie dressuurscores in de klasse Z2/ZZ Licht. (07-09-2022)
VRIEZENVEEN/DEN HAM – Ellen Bloem-Niekolaas maakte afgelopen weekend indruk tijdens de wedstrijden dressuur van haar eigen vereniging De... (30-08-2022)
ERMELO – Het ponyviertal van PSV Hertruiters uit Hellendoorn in de klasse M (categorie BCDE) veroverde zaterdag op knappe wijze de dressuurtitel bij... (21-08-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar veroverde woensdag zilver tijdens de Hippiade in Ermelo. In de strijd om de nationale titel in categorie C van de klasse Z1... (18-08-2022)
ISIDORUSHOEVE – De beste scores tijdens de wedstrijden dressuur van het concours van de Isidorusruiters kwamen op naam van Corina Pleij. De amazone... (16-08-2022)
HERNING - Wat een ongekend succesvol WK voor het TeamNL paradressuur in Herning. Met als prachtige afsluiting zilveren medailles in de kür op muziek... (14-08-2022)
HERNING - Frank Hosmar uit Haarle bezorgde zaterdagmiddag het Nederlandse team paradressuur de werdltitel met een prima proef in Grade V. Met zijn... (13-08-2022)
HERNING - Luid gejuich van de Nederlandse equipe markeerde het einde van de Grade V-proef van Frank Hosmar. Terecht, want wat een fijn optreden... (12-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen eindigde donderdag in een veld van zeventien deelnemers met haar zestienjarige donkerbruine merrie Rosenstolz als zevende in... (11-08-2022)
HERNING – Net als Lotte Krijnsen in Grade III mag Frank Hosmar donderdag in Grade V in de teamtest proberen titelverdediger Nederland op de gouden... (10-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen debuteert donderdag in een WK paradressuur, nadat ze eerder al wel twee keer een Europese titelstrijd meemaakte. De 33-... (09-08-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DENEKAMP – Maud Haarhuis in de klasse Z1, Mirjam Braakhuis in de Z2 en Christi Semmekrot in de ZZ Licht mochten zich dit weekend in Denekamp laten... (05-07-2022)