RUITER UIT HAARLE VERDEDIGT MET ALPHAVILLE VOORSPRONG MET SUCCES

Frank Hosmar pakt nationale titel

Foto Frank Hosmar met Alphaville NOP © Ashley Claus

ERMELO - Frank Hosmar won donderdag met Alphaville NOP (v. Sandreo) het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap paradressuur. In de kür werd het duo vrijdag derde, maar de opgebouwde voorsprong was voldoende voor de gouden medaille.

In de eerste proef kwam de score van Frank Hosmar uit op 73,923 procent, in de kür danste combinatie naar 75,905 procent. “Ik was gisteren super tevreden, maar vandaag net iets minder. Bij het losrijden liep Alf nog fijner dan gisteren, maar in de proef had ik momentjes dat ik net niet kon afwerken zoals ik wilde. Gisteren was elke pas van mij en nu was het af en toe even iets improviseren. Dat was geloof ik niet helemaal zichtbaar hoorde ik van mijn vrouw Annelies en Adelinde Cornelissen vond het ook wel meevallen. Maar voor mijn gevoel kon het beter”, vertelt Frank.
“Maar het eindresultaat is natuurlijk top. Alf is achttien, maar wordt met de dag fitter, losser en makkelijker. Ik denk dat hij nog lang niet klaar is. Hij vind het ook echt leuk om mee te gaan en doet niets liever. Als ik een internationale wedstrijd heb en de concourskast ga inpakken, volgt hij me de hele tijd. En ook als de vrachtwagen opengaat, is hij de eerste die klaarstaat. Hij wil altijd mee en vindt het echt leuk”, vervolgt Frank lachend. Dit seizoen richt hij zich verder op de observaties voor het Europees kampioenschap.

Nieuwkomer op het podium was Annemarieke Nobel, zij won zilver met Doo Schufro. Sanne Voets kreeg met Demantiur RS2 NOP brons omgehangen.

Tikje voorzichtig
Bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink is vooral blij met de prestaties op de tweede dag van het kampioenschap. “Het was misschien voor de buitenstaanders een heel verrassend kampioenschap met Annemarieke voor het eerst op het podium. Zij rijdt dit jaar echt heel goed in Grade I en scoort daarin ook vrij contant. Dan heb je een goede basis om richting het podium te gaan. Het was heel leuk om te zien dat dat gebeurde. En ik vond Frank en Sanne ook echt heel goed rijden, met name vandaag in de kür. Gisteren in de gewone proef vond ik iedereen een tikje voorzichtig rijden, er reed niemand om te winnen. Niemand die met het mes tussen de tanden de proef van z’n leven ging rijden. Vandaag wel. Dat was echt fijn om ze zien, dat ze dachten: oké, er moet wel iets gebeuren.” (Bron KNHS)

Meer Dressuur

»
ENSCHEDE - Als volgende week de namen worden bekend gemaakt van de Nederlandse afvaardiging voor de paradressuur tijdens de Paralympische Spelen in... (15-07-2024)
»
DENEKAMP – Linda Verwaal in de klasse ZZ Licht en Joyce Vegter in de klasse Z1 veroverden afgelopen weekend in Denekamp een titel dressuur van de... (08-07-2024)
»
ERMELO – Frank Hosmar was afgelopen weekend niet te kloppen in Grade V tijdens de wedstrijden paradressuur in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit... (16-06-2024)
»
WAREGEM – Loes Cevaal eindigde afgelopen weekend bij wedstrijden paradressuur in het Belgische Waregem met haar paard Dolce Gabana (v. Sunny Boy)... (23-04-2024)
»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)