JARIGE MICHELLE WEYL MET ZEVENJARIGE MERRIE JUST BLACK NAAR 69 PROCENT IN LONNEKER

Een dubbel feestelijke verjaardag

Foto Michelle Weyl met Just Black © Julia d'Ailly

LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte merrie Just Black (v. Everdale) in de eerste proef van de klasse ZZ/ZZ Licht naar een winnende score van precies 69 procent. 

Dat ze in de tweede reeks werd afgetroefd door Maybrett Schreur, die met Je Suis Escolar (v. Escolar) overall nog meer punten scoorde (69,412 om 65,714 procent), kon Michelle Weyl niet deren. “Dit kregen we er mooi bij op mijn verjaardag”, reageerde een breed lachende Michelle Weyl na afloop. Vooral in de eerste proef reed de merrie heel fijn door, was ze echt gefocust en kon ik haar gemakkelijk rijden. In de tweede is de focus er dan soms iets af, waardoor je foutjes krijgt, maar ik ben gewoon hartstikke tevreden. Ze is nog jong en moet sommige dingen gewoon nog iets meer bevestigen.”

Weyl nam Just Black vorig jaar maart over van haar vader Benno. “Hij vindt het vooral leuk om jonge paarden op te leiden en ze dan door te geven. Het is hartstikke leuk dat we dit samen zo kunnen doen. Het was alleen wel jammer dat we vorig jaar door corona zo weinig hebben kunnen rijden, waardoor we het gevoel in de ring een beetje misten. Maar Just Black wil altijd voor je gaan. Soms is ze zelfs een beetje te enthousiast, maar dat heb ik liever dan een paard dat niet genoeg voorwaarts wil. Het is heel fijn als ze die go van zichzelf hebben.”

Nog kritischer
Hoewel ze zich als een amateur in een wereldje van profs weet, heeft Michelle Weyl wel de ambitie de subtop te bereiken. “Daarin word ik enorm gesteund door mijn trainster Janneke Punte, die me erg motiveert om steeds verder te gaan. Met Enzo D, een broertje van haar Bianco D, rijd ik nu in de Lichte Tour. Dat is een leuke ervaring om mee te maken. Je leert erdoor nog kritischer te rijden. Goed is dan niet goed genoeg. De juryleden zijn er terecht streng, maar ook rechtvaardig.”

De Enschedese is realist genoeg om te weten dat de weg naar de echte nationale top in haar positie een zeer lastige is. “Vorig jaar was ik bij het NK en was mijn paard helemaal overdonderd door wat er gebeurde. Je hebt ook te maken met de tegenstand van allerlei goedgekeurde dekhengsten van stallen en grote namen van ruiters uit vooral Brabant, die geregeld in buitenlandse wedstrijden starten. Daar valt eigenlijk gewoon niet tegen aan te rijden.”

De derde plaatsen waren voor Janneke Punte met Hubertha R (v. Wynton) en Christi Semmekrot met Cromwell (v. Tygo), die door de jury met 65,441 en 62,353 procent werden gewaardeerd.

Nikki Spaan
Nikki Spaan boekte met Kjantil van ’t Zelfert (v. Bordeaux) de beste resultaten in de klasse Z1. In de eerste proef moest ze de eer met 65,147 procent nog gunnen aan Gerdien Hilgenberg, die met Kadanz (v. Governor) 66,765 procent vergaarde. Mirjam Braakhuis sloot deze reeks met Kienna (v. George Clooney) als derde af (64,853). In de tweede rit was Spaan duidelijk de baas en troefde ze met 66,618 procent ook Noortje Morsink-Backhuijs met J’Adore Charlize (v. Furst Romancier) en Gerdien Hilgenberg af, die respectievelijk 64,853 en 63,088 procent achter hun naam kregen.

Meer Dressuur

ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
KRONENBERG – Frank Hosmar was dit weekend goed op dreef tijdens de internationale wedstrijd paradressuur in Kronenberg, die gold als observatie voor... (19-06-2022)
GEESTEREN – Anne Meulendijks was de eerste twee dagen van de dressuur voor het CDI3* tijdens het CSI Twente de onbetwiste heerseres. De 28-jarige... (11-06-2022)
ERMELO - In de strijd om het Nederlands kampioenschap paradressuur bezet Frank Hosmar na het eerste onderdeel een tweede en een vierde plaats. Met... (05-05-2022)
DEAUVILLE  – Lotte Krijnsen maakte dit weekend indruk in het Franse Deauville. De amazone uit Enschede scoorde in Grade III een hattrick met de... (03-04-2022)
SAASVELD - Joyce Vegter was afgelopen weekend de sterkste in de Lichte Tour tijdens het dressuurweekend in Saasveld. Met Figo werd ze voor haar... (15-03-2022)
SAASVELD – Michelle Canten-Weyl tekende vrijdag voor de beste prestatie in de zwaarste klassen tijdens het dressuurweekend in de Ankerhal van... (11-03-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar was tijdens op de titelstrijd indoordressuur van de KNHS in Ermelo met haar pony Heidepeel’s Constantijn overduidelijk de... (06-03-2022)
DOHA – Lotte Krijnsen kijkt met een prima gevoel terug op haar optreden in Doha. De amazone paradressuur uit Enschede won in de hoofdstad van Qatar... (03-03-2022)
DENEKAMP – Linda Verwaal in de klasse ZZ Licht en Maybrett Schreur in de klasse Z2 veroverden dit weekend overtuigend de belangrijkste dressuurtitels... (27-02-2022)
DENEKAMP – Nikki Spaan veroverde zaterdag op superieure wijze de Overijsselse titel dressuur in de klasse Z1. Met Kantjil van ’t Zelfert kwam ze uit... (22-02-2022)
DENEKAMP - Manege De Zonnebeek in Denekamp is drie weekenden lang de locatie voor de kampioenschappen dressuur van de Regio Overijssel van de KNHS.... (17-02-2022)
SAASVELD – Joyce Vegter beleefde afgelopen weekend een mooie mijlpaal. In de Ankerhal van Saasveld veroverde de Enschedese haar 25ste dressuurtitel... (07-02-2022)
MARIENHEEM – Ashley Langevoort zegevierde zaterdag tijdens het meetmoment van de titelstrijd dressuur van Kring Salland op Luxor (v. Ebony) met een... (24-01-2022)
AMBT DELDEN – Marike Klok vertolkte tijdens wedstrijden dressuur in Ambt Delden vertolkte Marike Klok de absolute hoofdrol in de klasse Z1/Z2. Met... (17-11-2021)
HELLENDOORN  - Frank Hosmar beleefde afgelopen weekend in Hellendoorn een mooi debuut met de tienjarige zwartbruine ruin Guetta (v. Sandreo) in de... (17-11-2021)
LUTTENBERG – Ashley Langevoort won afgelopen weekend in Luttenberg met Le Charmeur de wedstrijden dressuur om het Gouden IJzer. De combinatie uit de... (25-10-2021)
DENEKAMP – Ruim 200 combinaties kwamen vorige week aan de start tijdens de wedstrijden dressuur van Euregio Indoor Denekamp. Vooral in de hoogste... (21-10-2021)
ENTER – Linda Verwaal reed vorige week vier proeven in Bathmen en won ze allemaal. Maar niet alleen haar succesvolle uitvoering van ‘Vier op een rij... (14-10-2021)
RIJSSEN – Ashley Langevoort was afgelopen weekend een klasse apart in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden indoor dressuur in Rijssen. Met Kascade (v... (05-10-2021)