JARIGE MICHELLE WEYL MET ZEVENJARIGE MERRIE JUST BLACK NAAR 69 PROCENT IN LONNEKER

Een dubbel feestelijke verjaardag

Foto Michelle Weyl met Just Black © Julia d'Ailly

LONNEKER – Michelle Weyl beleefde vrijdag een dubbel feestelijke verjaardag. In manege De Twentse Marke reed ze met haar pas zevenjarige zwarte merrie Just Black (v. Everdale) in de eerste proef van de klasse ZZ/ZZ Licht naar een winnende score van precies 69 procent. 

Dat ze in de tweede reeks werd afgetroefd door Maybrett Schreur, die met Je Suis Escolar (v. Escolar) overall nog meer punten scoorde (69,412 om 65,714 procent), kon Michelle Weyl niet deren. “Dit kregen we er mooi bij op mijn verjaardag”, reageerde een breed lachende Michelle Weyl na afloop. Vooral in de eerste proef reed de merrie heel fijn door, was ze echt gefocust en kon ik haar gemakkelijk rijden. In de tweede is de focus er dan soms iets af, waardoor je foutjes krijgt, maar ik ben gewoon hartstikke tevreden. Ze is nog jong en moet sommige dingen gewoon nog iets meer bevestigen.”

Weyl nam Just Black vorig jaar maart over van haar vader Benno. “Hij vindt het vooral leuk om jonge paarden op te leiden en ze dan door te geven. Het is hartstikke leuk dat we dit samen zo kunnen doen. Het was alleen wel jammer dat we vorig jaar door corona zo weinig hebben kunnen rijden, waardoor we het gevoel in de ring een beetje misten. Maar Just Black wil altijd voor je gaan. Soms is ze zelfs een beetje te enthousiast, maar dat heb ik liever dan een paard dat niet genoeg voorwaarts wil. Het is heel fijn als ze die go van zichzelf hebben.”

Nog kritischer
Hoewel ze zich als een amateur in een wereldje van profs weet, heeft Michelle Weyl wel de ambitie de subtop te bereiken. “Daarin word ik enorm gesteund door mijn trainster Janneke Punte, die me erg motiveert om steeds verder te gaan. Met Enzo D, een broertje van haar Bianco D, rijd ik nu in de Lichte Tour. Dat is een leuke ervaring om mee te maken. Je leert erdoor nog kritischer te rijden. Goed is dan niet goed genoeg. De juryleden zijn er terecht streng, maar ook rechtvaardig.”

De Enschedese is realist genoeg om te weten dat de weg naar de echte nationale top in haar positie een zeer lastige is. “Vorig jaar was ik bij het NK en was mijn paard helemaal overdonderd door wat er gebeurde. Je hebt ook te maken met de tegenstand van allerlei goedgekeurde dekhengsten van stallen en grote namen van ruiters uit vooral Brabant, die geregeld in buitenlandse wedstrijden starten. Daar valt eigenlijk gewoon niet tegen aan te rijden.”

De derde plaatsen waren voor Janneke Punte met Hubertha R (v. Wynton) en Christi Semmekrot met Cromwell (v. Tygo), die door de jury met 65,441 en 62,353 procent werden gewaardeerd.

Nikki Spaan
Nikki Spaan boekte met Kjantil van ’t Zelfert (v. Bordeaux) de beste resultaten in de klasse Z1. In de eerste proef moest ze de eer met 65,147 procent nog gunnen aan Gerdien Hilgenberg, die met Kadanz (v. Governor) 66,765 procent vergaarde. Mirjam Braakhuis sloot deze reeks met Kienna (v. George Clooney) als derde af (64,853). In de tweede rit was Spaan duidelijk de baas en troefde ze met 66,618 procent ook Noortje Morsink-Backhuijs met J’Adore Charlize (v. Furst Romancier) en Gerdien Hilgenberg af, die respectievelijk 64,853 en 63,088 procent achter hun naam kregen.

Meer Dressuur

AMBT DELDEN – Marike Klok vertolkte tijdens wedstrijden dressuur in Ambt Delden vertolkte Marike Klok de absolute hoofdrol in de klasse Z1/Z2. Met... (17-11-2021)
HELLENDOORN  - Frank Hosmar beleefde afgelopen weekend in Hellendoorn een mooi debuut met de tienjarige zwartbruine ruin Guetta (v. Sandreo) in de... (17-11-2021)
LUTTENBERG – Ashley Langevoort won afgelopen weekend in Luttenberg met Le Charmeur de wedstrijden dressuur om het Gouden IJzer. De combinatie uit de... (25-10-2021)
DENEKAMP – Ruim 200 combinaties kwamen vorige week aan de start tijdens de wedstrijden dressuur van Euregio Indoor Denekamp. Vooral in de hoogste... (21-10-2021)
ENTER – Linda Verwaal reed vorige week vier proeven in Bathmen en won ze allemaal. Maar niet alleen haar succesvolle uitvoering van ‘Vier op een rij... (14-10-2021)
RIJSSEN – Ashley Langevoort was afgelopen weekend een klasse apart in de klasse Z1 tijdens de wedstrijden indoor dressuur in Rijssen. Met Kascade (v... (05-10-2021)
DENEKAMP – Jessie Wiefferink boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens Outdoor Denekamp. De amazone uit Wierden won zowel de klasse Z met Giantum... (31-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft de Paralympische Spelen in Tokio afgesloten met een tweede zilveren medaille. De ruiter Haarle moest toestaan, dat zijn... (30-08-2021)
TOKIO – Frank Hosmar heeft in Tokio brons veroverd in de individuele test tijdens de Paralympische Spelen in Tokio. De 53-jarige ruiter uit Daarle... (26-08-2021)
ERMELO – Frank Hosmar is zoals verwacht met Alphaville NOP opgenomen in Team NL voor het onderdeel dressuur tijdens de Paralympische Spelen in Tokio... (19-07-2021)
Het CSI Twente maakt vooral voor het onderdeel dressuur graag gebruik van de expertise van Maarten van der Heijden. De voormalige technisch directeur... (30-06-2021)
De inbreng van Interfloor als hoofdsponsor voor het dressuurprogramma van CSI Twente gaat aanzienlijk verder dan een financiële bijdrage. Directeur... (29-06-2021)
WIERDEN – Frank Hosmar moest dit weekend afstand doen van zijn nationale titel paradressuur, maar de ruiter uit Haarle kon daar prima mee leven. (06-06-2021)
WAREGEM – Frank Hosmar moest zich dit weekend zonder zijn topper Alphaville NOP  tevreden stellen met de tweede plaats in de eindrangschikking... (25-04-2021)
ERMELO - Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en... (30-03-2021)
DOHA – Lotte Krijnsen is na haar goede prestaties in Doha van afgelopen week door bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitinck opgenomen in het nationale A... (02-03-2021)
DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een... (25-02-2021)
DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)