GEEN ENKELBREUK, MAAR KNEUZING VOOR NUMMER TWEE VAN HET NK

Blessure Linda Verwaal valt mee

Linda Verhaal met James Bond LVD

ENTER – De blessure die Linda Verwaal enkele dagen geleden opliep in Waregem lijkt mee te vallen. De amazone uit Enter hoopt over ongeveer een week weer te paard te kunnen.

Linda Verwaal bereidde zich voor op de internationale wedstrijd in België. Na het verkennen van de baan wilde ze een baal hooi pakken, maar ze kwam daarbij ongelukkig ten val. Aanvankelijk werd gevreesd dat een enkel gebroken was, maar nader onderzoek leerde dat er sprake is van een kneuzing.

“Ik ben wel even uit de running”, aldus de amazone, “maar ik hoop snel weer op het paard te zitten. Met een beetje geluk na een weekje. Paardrijden gaat denk ik sneller weer lukken dan lopen.” 
De getroffen enkel was dezelfde, die ze in mei 2018 verbrijzelde bij een val. Ze kon daardoor destijds vijf maanden niet in wedstrijdverband uitkomen.

Twee weken geleden veroverde Linda Verwaal met haar achtjarige bruine ruin James Bond LVD (v. Jazz) in Ermelo nog zilver in de klasse ZZ Licht tijdens de strijd om het nationaal kampioenschap dressuur. Met een score van 71,342 procent hoefde ze bij de Hippiade alleen de superieure Robin van Lierop met Kardinale-Utopia RS2 (74,660) voorrang te verlenen. Ze bleef nummer drie Jessica Buying met Káeny (71,249) nipt voor.

“Ik had vooraf ook wel kans op een goed resultaat”, kijkt Linda Verwaal er met een goed gevoel op terug. Het liep toen heel fijn. James Bond kan nog weleens wat kijkerig zijn. Dat was hij toen ook wel, maar in de proef ging het prima. Het was tot het laatst spannend wie twee en wie drie zou worden. Achteraf waren we op het podium alle drie super blij met hoe het ging.”

Van James Bond heeft ze hoge verwachtingen. “Ik heb hem zelf gefokt uit de preferente Elite Negro-merrie. Het is echt een paard met toekomst.”

Meer Dressuur

Van donderdag tot en met zaterdag is de zandpiste van het Equestrian Park Erve Maathuis het domein voor 150 dressuurcombinaties. Er wordt op alle... (05-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
ERMELO - Frank Hosmar won donderdag met Alphaville NOP (v. Sandreo) het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap paradressuur. In de kür... (26-05-2023)
TOLBERT - Met een prachtige kür op muziek won Frank Hosmar met Alphaville NOP (v. Sandreo) de finale om de KNHS Para Dressuur Trophy. In de... (16-04-2023)
GEESTEREN – Met het in ere herstellen van de vier sterren-status bij het springen, een terugkeer van de basissport en een prominente rol voor... (29-03-2023)
SAASVELD – Met een score van 66,691 procent sloot Joyce Vegter afgelopen weekend in Saasveld de wedstrijden dressuur voor de subtop in de Lichte Tour... (14-03-2023)
DEN BOSCH – Frank Hosmar moest vrijdag met zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) genoegen nemen met de vierde plaats in... (11-03-2023)
DOHA – Lotte Krijnsen won afgelopen weekend bij de wedstrijden paradressuur in Doha in Grade III met Rosenstolz (v. Rotspon) alle drie onderdelen.... (27-02-2023)
LUTTENBERG – In de strijd om de dressuurtitel in de klasse Z2 was er afgelopen weekend geen kruid  gewassen tegen twee Spaanse leden van de... (02-02-2023)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal tekende zondag voor een eerste en een tweede plaats in de wedstrijden voor de subtop tijdens de dressuurcompetitie van... (31-01-2023)
AMSTERDAM - Frank Hosmar en zijn achttienjarige donkerbruine ruin Alphaville NOP (v. Sandreo) dansten zaterdagmorgen met 78,325 procent naar de... (28-01-2023)
MARIËNHEEM – Angela Wiegmans-Snippe speelde afgelopen weekend de hoofdrol tijdens de dressuurwedstrijden in Mariënheem. Met Jylana W won ze beide... (23-01-2023)
ERMELO – WK-gangers Frank Hosmar en Lotte Krijnsen zijn er zaterdag in Hellendoorn niet in geslaagd een zege te boeken tijdens de derde... (25-12-2022)
LONNEKER – Janneke Punte bleek zaterdag te sterk voor de concurrentie in de gecombineerde klassen ZZ Licht en Z2 tijdens de kringselectie dressuur in... (21-11-2022)
DE LUTTE – Met zeges in drie proeven was Mirjam Braakhuis afgelopen weekend de meest succesvolle deelnemer bij de wedstrijden dressuur in De Lutte.... (16-11-2022)
BATHMEN – Loes Cevaal won zondag in Bathmen met Happy Hero II (v. Hohenstein) de landenproef in Grade I en II tijdens de tweede wedstrijd voor de... (15-11-2022)
AMBT DELDEN – Angela Wiegmans-Snippe was dit weekend de meest succesvolle deelnemer in de klasse Z2 dressuur bij wedstrijden in Ambt Delden. Met... (14-11-2022)
WIERDEN – Mirjam Braakhuis reed tijdens het indoorconcours dressuur van De Eschruiters in Wierden naar drie overwinningen. Met Kienna (v. George... (17-10-2022)
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle ruiters in actie die deel uitmaken van het team dat behalve om de individuele... (06-10-2022)
BOEKELO – Alle 75 paarden, die woensdag werden gepresenteerd tijdens de veterinaire inspectie voor de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede... (05-10-2022)