GEEN ENKELBREUK, MAAR KNEUZING VOOR NUMMER TWEE VAN HET NK

Blessure Linda Verwaal valt mee

Linda Verhaal met James Bond LVD

ENTER – De blessure die Linda Verwaal enkele dagen geleden opliep in Waregem lijkt mee te vallen. De amazone uit Enter hoopt over ongeveer een week weer te paard te kunnen.

Linda Verwaal bereidde zich voor op de internationale wedstrijd in België. Na het verkennen van de baan wilde ze een baal hooi pakken, maar ze kwam daarbij ongelukkig ten val. Aanvankelijk werd gevreesd dat een enkel gebroken was, maar nader onderzoek leerde dat er sprake is van een kneuzing.

“Ik ben wel even uit de running”, aldus de amazone, “maar ik hoop snel weer op het paard te zitten. Met een beetje geluk na een weekje. Paardrijden gaat denk ik sneller weer lukken dan lopen.” 
De getroffen enkel was dezelfde, die ze in mei 2018 verbrijzelde bij een val. Ze kon daardoor destijds vijf maanden niet in wedstrijdverband uitkomen.

Twee weken geleden veroverde Linda Verwaal met haar achtjarige bruine ruin James Bond LVD (v. Jazz) in Ermelo nog zilver in de klasse ZZ Licht tijdens de strijd om het nationaal kampioenschap dressuur. Met een score van 71,342 procent hoefde ze bij de Hippiade alleen de superieure Robin van Lierop met Kardinale-Utopia RS2 (74,660) voorrang te verlenen. Ze bleef nummer drie Jessica Buying met Káeny (71,249) nipt voor.

“Ik had vooraf ook wel kans op een goed resultaat”, kijkt Linda Verwaal er met een goed gevoel op terug. Het liep toen heel fijn. James Bond kan nog weleens wat kijkerig zijn. Dat was hij toen ook wel, maar in de proef ging het prima. Het was tot het laatst spannend wie twee en wie drie zou worden. Achteraf waren we op het podium alle drie super blij met hoe het ging.”

Van James Bond heeft ze hoge verwachtingen. “Ik heb hem zelf gefokt uit de preferente Elite Negro-merrie. Het is echt een paard met toekomst.”

Meer Dressuur

BOEKELO – Alle 75 paarden, die woensdag werden gepresenteerd tijdens de veterinaire inspectie voor de 51ste editie van Military Boekelo-Enschede... (05-10-2022)
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de vier paarden van het Nederlandse team paradressuur, dat op het WK in Herning vorige... (05-10-2022)
LONNEKER – Maybrett Schreur werd tijdens wedstrijden dressuur in Lonneker in de zwaarste klasse, waarin ZZ Licht en Z2 werden  gecombineerd, door de... (03-10-2022)
ALMELO – Tijdens de wedstrijden dressuur voor de subtop in Almelo deed Frank Hosmar een geslaagde greep naar de eerste plaats in de Prix Saint... (27-09-2022)
ALMELO – Lotte Krijnsen was zaterdag een klasse apart in Grade III tijdens de eerste wedstrijd voor de KNHS Para Dressuur Trophy. Met haar paard... (26-09-2022)
LANGEVEEN – Net als een week eerder in Vriezenveen tekende Ellen Bloem-Niekolaas in Langeveen voor mooie dressuurscores in de klasse Z2/ZZ Licht. (07-09-2022)
VRIEZENVEEN/DEN HAM – Ellen Bloem-Niekolaas maakte afgelopen weekend indruk tijdens de wedstrijden dressuur van haar eigen vereniging De... (30-08-2022)
ERMELO – Het ponyviertal van PSV Hertruiters uit Hellendoorn in de klasse M (categorie BCDE) veroverde zaterdag op knappe wijze de dressuurtitel bij... (21-08-2022)
ERMELO – Yelin Kayalar veroverde woensdag zilver tijdens de Hippiade in Ermelo. In de strijd om de nationale titel in categorie C van de klasse Z1... (18-08-2022)
ISIDORUSHOEVE – De beste scores tijdens de wedstrijden dressuur van het concours van de Isidorusruiters kwamen op naam van Corina Pleij. De amazone... (16-08-2022)
HERNING - Wat een ongekend succesvol WK voor het TeamNL paradressuur in Herning. Met als prachtige afsluiting zilveren medailles in de kür op muziek... (14-08-2022)
HERNING - Frank Hosmar uit Haarle bezorgde zaterdagmiddag het Nederlandse team paradressuur de werdltitel met een prima proef in Grade V. Met zijn... (13-08-2022)
HERNING - Luid gejuich van de Nederlandse equipe markeerde het einde van de Grade V-proef van Frank Hosmar. Terecht, want wat een fijn optreden... (12-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen eindigde donderdag in een veld van zeventien deelnemers met haar zestienjarige donkerbruine merrie Rosenstolz als zevende in... (11-08-2022)
HERNING – Net als Lotte Krijnsen in Grade III mag Frank Hosmar donderdag in Grade V in de teamtest proberen titelverdediger Nederland op de gouden... (10-08-2022)
HERNING – Lotte Krijnsen debuteert donderdag in een WK paradressuur, nadat ze eerder al wel twee keer een Europese titelstrijd meemaakte. De 33-... (09-08-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DENEKAMP – Maud Haarhuis in de klasse Z1, Mirjam Braakhuis in de Z2 en Christi Semmekrot in de ZZ Licht mochten zich dit weekend in Denekamp laten... (05-07-2022)
GROTE-BROGEL – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen scoorden de afgelopen dagen tijdens wedstrijden paradressuur in het Belgische Grote-Brogel een hattrick... (03-07-2022)