LISA DE PAAUW EN MADÉE SCHUTTENBELD LANCEREN LIMA EQUESTRIAN

Eigen rijkledinglijn jonge amazones

Madée Schuttenbeld (links) en Lisa de Paauw

ALMELO/USSELO - De twee jonge Twentse amazones Lisa de Paauw uit Usselo en Madée Schuttenbeld uit Almelo lanceerden deze week hun eigen hippische kledinglijn Lima Equestrian. Wat min of meer als een grapje begon, groeide uit tot een serieuze onderneming.

Ze zijn allebei nog maar negentien jaar en delen de passie voor de springsport en mode. Lisa de Paauw: “We kennen elkaar sinds we een jaar of acht, negen waren en houden allebei van mooie kleding en gezellig shoppen. Op een zaterdag zaten we een keer in de auto richting Düsseldorf waar we gingen shoppen en toen begon ik erover dat ik een nieuwe rijbroek moest hebben. Die ik had was best duur, maar ging al snel kapot. Een beetje als grapje zeiden we tegen elkaar: ‘Zouden we zelf geen rijbroeken kunnen ontwerpen en laten maken? Van het een kwam het ander. Toen ik het mijn vader vertelde, raadde hij ons aan eens online rond te kijken wat er mogelijk was. We kwamen erachter dat we eigenlijk gemakkelijk in contact konden komen met een fabriek die de stoffen kon leveren.”

Eerste samples
Lisa en Madée gingen vervolgens aan de slag met de ontwerpen. Madée Schuttenbeld: “We zijn gaan kijken wat we zelf mooi vonden. Lisa heeft een grote iPad met een pen en begon een beetje te schetsen. We kwamen al snel uit bij kleding met een leuk randje, knoopjes en glittertjes. We zochten contact met een mevrouw, bij wie we de eerste samples konden bestellen. Na een maand kregen we die binnen. We waren nog niet echt serieus bezig om een eigen lijn te beginnen, maar vonden het wel meteen heel erg leuk.”

“Dan ga je die samples wat veranderen”, vult Lisa aan, “tot je er uiteindelijk tevreden over bent en een bestelling plaatst. We moesten er wel lang op wachten omdat het transport langer duurde dan we dachten. Maar het begin was er.”
De collectie bestaat vooralsnog uit (trainings)kleding voor dames: rijbroeken, t-shirts, tops en sokken. “We zijn bezig om er ook unisex truien aan toe te voegen.” 

Madée weer: “Rijkleding is normaal gesproken vrij duur. We wilden qua prijs een segment lager gaan zitten dan de bekende merken, maar wel producten van dezelfde kwaliteit leveren en kleding aanbieden die gewoon goed zit. Zoals stretchy broeken en ademende shirts. Het is ons gelukt die te krijgen. We hebben de samples zelf uitgetest en de broeken gaan een hele tijd super goed mee. Ze hebben vooral een uitstekende grip. Ook de naden houden zich prima, dat is een van de eerste dingen die in orde moeten zijn.”

Niet schreeuwerig
Het duo koos bewust voor een rustige uitstraling van de kleding. Lisa: “We komen net kijken en willen niet meteen met bijvoorbeeld een schreeuwerig logo komen. We gingen wel voor chique, maar wilden vooral kleding die niet meteen opvalt als je gewoon naar een winkel gaat. We kiezen dus niet voor een suède zitvlak of opvallende kleuren. We hebben puur gedacht vanuit het rijden, wat we zelf misten aan de bestaande rijkleding. Dat dat hebben we omgezet in onze ontwerpen.”

Hun jonge onderneming is voor beide amazones goed te combineren met hun studie. Lisa de Paauw is bezig met haar derde jaar van de opleiding International Business aan het Saxion College. “Eerst wilde ik de TMO doen, de fashion business scool, maar daar heb ik de focus niet meer op liggen.”

Madée Schuttenbeld, wiens paarden op stal staan bij Gert-Jan Bruggink in De Lutte, is vaker internationaal actief dan haar eveneens dagelijks met paarden werkende vriendin en drie dagen per week aanwezig op het Johan Cruijff College in Groningen. “Dat is gemakkelijk te combineren met de sport. De rest van de week ben ik gewoon hier en echt met de sport bezig.”

Mond-tot-mond reclame
Ze geven zich twee jaar de kans om naam te maken met hun kledinglijn. Madée: “De eerste twee jaar zijn voor ons vooral een leerproces. Daarna zijn we allebei klaar met school en daarna kunnen we er hopelijk ons werk van maken. We zijn al wel aan het kijken naar winkels die onze kleding willen verkopen. We kennen ook allebei veel mensen in de paardensport en mond-tot-mond reclame helpt. Er komen nu al mensen bij ons met vragen, ook van wie we dat helemaal niet hadden verwacht.”

Lisa vult aan: “Natuurlijk hopen we vooral dat het een beetje gaat lopen. De eerste tijd is het vooral belangrijk een beetje naam te krijgen. Het is geslaagd als straks mensen naar ons komen en zeggen dat onze kleding lekker zit. En dat je ze in producten uit onze lijn ziet lopen. Hopelijk zijn er bijvoorbeeld influencers, die ons kunnen promoten en uiteraard zullen we ons op social media laten zien. We doen in ieder geval iets wat we allebei super leuk vinden en dat met kleding én paarden te maken heeft.”

Nieuwsgierig naar de nieuwe kledinglijn van Lisa de Paauw en Madée Schuttenbeld? Kijk dan op de website www.limaequestrian.com

Onderste drie foto's © André Uijting

 

Meer Algemeen

»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
»
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
»
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
»
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)