FRANK HOSMAR EN LOTTE KRIJNSEN IN TEAM BIJ PARADRESSUUR

Willem Greve in springequipe WK

Vanaf links Willem Greve, Lotte Krijnsen en Jos Lansink bij de presentatie op de locatie van de bondscoach. Frank Hosmar was niet aanwezig vanwege autopech.

MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is natuurlijk absoluut niet verrassend. Alleen de bevestiging daarvan moest nog volgen. Die kwam woensdagmiddag in het Belgische Meeuwen, de thuishaven van bondscoach Jos Lansink.

Jos Lansink en zijn vrouw Mariëlle ontvingen er woensdag vier teams met begeleiders, die de reis naar Herning mogen ondernemen. Behalve de springruiters waren ook de afvaardigingen voor de dressuur, paradressuur en voltige naar België afgereisd. 

Willem Greve is bezig aan een imposant seizoen. De ruiter uit Markelo veroverde de nationale titel en was foutloos bij de drie landenwedstrijden op rij waarin hij voor Oranje uitkwam. Dat lukte hem achtereenvolgens in Rome, Rotterdam en Knokke met zijn elfjarige tophengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek).

Hessel Hoekstra tweede reserve
Greve wordt in Herning vergezeld door Harrie Smolders met Monaco, Maikel van der Vleuten met Beauville Z en Sanne Thijssen met Con Quidam. Opvallend is de uitverkiezing van Hessel Hoekstra als tweede reserve. Hoekstra reist echter niet mee maar Denemarken. Dat doet wel Jur Vrieling, die als eerste reserve is aangewezen met Long John Silver.
Voor het springteam  geldt het WK als mogelijkheid zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het moet daarvoor in Denemarken bij de eerste vijf eindigen. 

Paradressuur
Bij de paradressuur heeft de regio twee vertegenwoordigers. Frank Hosmar start met Alphaville NOP in Grade V, Lotte Krijnsen met Rosenstolz in Grade III. Beiden zijn opgenomen in de equipe van bondscoach Joyce Heuitink voor de titelstrijd in Herning. Sanne Voets en de op dit niveau debuterende Demi Haerkens completeren het kwartet.

Op de foto onder het team bij de springruiters: vanaf links bondscoach Jos Lansink, Harrie Smolders, Willem Greve, Sanne Thijssen en Maikel van der Vleuten.

Meer Algemeen

»
SAASVELD – De Ankerhal in Saasveld is maandagavond weer het toneel van de Jaarlijkse finaleavond vrij springen van de Rijpaarden Fokvereniging Twente... (14-04-2024)
Edmond Geers
»
LANGEVEEN – In Langeveen is op Eerste Paasdag (31 maart) voorzitter Edmond Geers van De Molenruiters plotseling op slechts 56-jarige leeftijd... (06-04-2024)
»
ALMELO – Na een kort ziekbed is donderdag 28 maart Johan Heskamp op 80-jarige leeftijd overleden. De Almeloër was als ringmeester een graag geziene... (02-04-2024)
»
HAARLE – In verband met het daar plaatsvindende lammertjesfeest, is de parkeerplaats bij Erve De Pas op de Sprengenberg zondag 17 maart niet... (10-03-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
ENSCHEDE – ‘Mister Military Boekelo’ Jan Stokkentre is dinsdag op 83-jarige leeftijd overleden. De markante Enschedeër, een van de oprichters en... (27-12-2023)
»
We wensen alle volgers van Hippisch Twente heel fijne kerstdagen en een gelukkig, sportief geslaagd en vooral gezond 2024 toe. (24-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ERMELO - Met het Olympisch jaar voor de deur is er een aantal aanpassingen gedaan in de diverse kaderindelingen. De regio Twente is er met in totaal... (16-12-2023)
»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)