FRANK HOSMAR EN LOTTE KRIJNSEN IN TEAM BIJ PARADRESSUUR

Willem Greve in springequipe WK

Vanaf links Willem Greve, Lotte Krijnsen en Jos Lansink bij de presentatie op de locatie van de bondscoach. Frank Hosmar was niet aanwezig vanwege autopech.

MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is natuurlijk absoluut niet verrassend. Alleen de bevestiging daarvan moest nog volgen. Die kwam woensdagmiddag in het Belgische Meeuwen, de thuishaven van bondscoach Jos Lansink.

Jos Lansink en zijn vrouw Mariëlle ontvingen er woensdag vier teams met begeleiders, die de reis naar Herning mogen ondernemen. Behalve de springruiters waren ook de afvaardigingen voor de dressuur, paradressuur en voltige naar België afgereisd. 

Willem Greve is bezig aan een imposant seizoen. De ruiter uit Markelo veroverde de nationale titel en was foutloos bij de drie landenwedstrijden op rij waarin hij voor Oranje uitkwam. Dat lukte hem achtereenvolgens in Rome, Rotterdam en Knokke met zijn elfjarige tophengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek).

Hessel Hoekstra tweede reserve
Greve wordt in Herning vergezeld door Harrie Smolders met Monaco, Maikel van der Vleuten met Beauville Z en Sanne Thijssen met Con Quidam. Opvallend is de uitverkiezing van Hessel Hoekstra als tweede reserve. Hoekstra reist echter niet mee maar Denemarken. Dat doet wel Jur Vrieling, die als eerste reserve is aangewezen met Long John Silver.
Voor het springteam  geldt het WK als mogelijkheid zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Het moet daarvoor in Denemarken bij de eerste vijf eindigen. 

Paradressuur
Bij de paradressuur heeft de regio twee vertegenwoordigers. Frank Hosmar start met Alphaville NOP in Grade V, Lotte Krijnsen met Rosenstolz in Grade III. Beiden zijn opgenomen in de equipe van bondscoach Joyce Heuitink voor de titelstrijd in Herning. Sanne Voets en de op dit niveau debuterende Demi Haerkens completeren het kwartet.

Op de foto onder het team bij de springruiters: vanaf links bondscoach Jos Lansink, Harrie Smolders, Willem Greve, Sanne Thijssen en Maikel van der Vleuten.

Meer Algemeen

»
ALBERGEN – Na een eenzijdig noodlottig ongeval met haar fiets op 500 meter van haar woning in Albergen is dinsdagavond Gerda Brinkman op 70-jarige... (25-08-2023)
»
De Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNVJ) verzorgt zaterdagmiddag 10 juni een demonstratie van een slipjacht op het hoofdterrein van het... (08-06-2023)
»
De lente is dé tijd voor de aanwas van het jonge paardenbestand. Vanaf maart is het de periode van de geboorte van talrijke veulens, die misschien... (01-05-2023)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van het Zone.college Almelo kan terugkijken op een geslaagde inspiratiedag op de praktijklocatie Het Twentsche... (28-02-2023)
»
ALBERGEN – Na een kort ziekbed van slechts vijf weken is René Viscaal maandag in zijn woning in Albergen op 62-jarige leeftijd overleden. (04-01-2023)
»
Hippisch Twente wenst iedereen een gelukkig, vrolijk, succesvol, vredig en vooral gezond 2023 toe!   (01-01-2023)
»
BORNE - Een paard verliezen dat jarenlang je trouwe viervoeter was, valt niet licht. Opeens word je gedwongen afscheid te nemen van je dierbare... (01-11-2022)
»
ENTER – Het gaat naar omstandigheden goed met Leontine ter Harmsel-Zanderink. De dierenarts en eigenaresse van Paardenkliniek en Dekstation... (04-10-2022)
»
ENSCHEDE – Ongeveer 1500 belangstellenden maakten zaterdag gebruik van de mogelijkheid de nieuwe paardenkliniek van De Watermolen in Enschede tijdens... (25-09-2022)
»
WARNSVELD – In zijn woonplaats Warnsveld is zondag Roelie Bril op de leeftijd van 82 jaar overleden. De aimabele Achterhoeker was een gerespecteerd... (04-08-2022)
»
MARKELO – De eerste zomerse editie van de Hippolon bij manege Snorrewind in Markelo heeft ruim 3400 euro opgeleverd voor Villa Joep, het fonds tegen... (18-07-2022)
»
MARKELO - Manege Snorrewind in Markelo zet zich al jaren in voor een goed doel: Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Een van de... (12-07-2022)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
GEESTEREN – Wim Wielheesen kijkt met veel plezier op het NK jachtpaarden voor masters, dat zaterdag werd gehouden op het landgoed De Valouwe van de... (28-04-2022)
»
LONNEKER – De afdeling paardenhouderij van de locatie Almelo van het zone.College houdt vrijdag 25 maart een interactieve open dag bij... (22-03-2022)
»
ALMELO – Kees Vellenga kreeg woensdag het stijlvolle afscheid, waarop hij zelf hoopte. De woensdag 19 januari op 74-jarige leeftijd overleden... (28-01-2022)
»
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (18-01-2022)
»
Redactie en andere medewerkers van Hippisch Twente wensen u heel fijne feestdagen toe en een gelukkig, sportief succesvol en heel gezond 2022!   (24-12-2021)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
LONNEKER - Kennismaken met hippische of aanverwante beroepen, unieke opleidingen en in gesprek gaan met docenten en studenten. Dat zijn de... (24-11-2021)