Talessa de Jong heerst als vorstin

RIJSSEN - Talessa de Jong heerste zaterdag als een vorstin in de klasse Z (categorie D) tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup. Met haar pony Mentozia won ze zowel het klassiek springen als op het progressieve parcours. Vera van Winkoop legde met James Bont beslag op de tweede plaats in het klassiek, Melissa Maatkamp met Silke en Jesse Seiger met Pitch Pine werden derde en vierde.

In de progressieve rubriek was Jesse Seiger met zijn andere pony Silverado goed voor de tweede plek. Ook nu eindigde Melissa Maatkamp met Silke als derde. Leander Wolters veroverde de vierde prijs met Amber Fan Charly Hoeve.

Bibi van Ooijen en Storm bleken niet te kloppen in de klasse M/Z (categorie C). Ze lieten in het klassiek ook Jessie Wiefferink met White Diamond, Rianne Dijkers met Berkhof's Fly High en Isabel Lienesch met Magnum achter zich. Op het progressieve traject was Eline Kamphuis met Roxio de op een na beste. Rianne Dijkers werd dit keer derde en Bas Haarhuis met Leon vierde.

Lotte Bels bleef in de klassieke rubriek voor de klasse ZZ met Almar Margo Norder op Esmee voor. In de progressieve rubriek eindigde Norder opnieuw als tweede, nu achter Robin Goossen met Khadiboy van Klaverborch.

In de hoogste categorie van de klasse M (DE) triomfeerdeb Esther Laarman met Kylah op het klassieke parcours. Coen Kerbert volgde met Fury als tweede en Sophie Bos, regerend titelhouder van de Twente Cup bij de pony's grote maat, reed met Purga Z naar plek drie. Angela Kollee met Tamar en Claudia Morsink met Veolina namen de posities vier en vijf voor hun rekening.

Iris Zwienenberg pakte met Bracklin Sambo de overwinning in het progressief. Amber Buter en Ramona werden tweede, voor Myrthe Ottens met Sterrehof's Golden Popcorn, Maud Schreijer met Zeferino VdK en Nanouk Heerink met Orchid's King.

Prima op dreef was Pascale Lienesch uit Boekelo in de klasse L (categorie AB). Ze werd met Moonlight en Monty eerste en tweede in de klassieke rubriek en in omgekeerde volgorde tweede en derde op het progressieve parcours, dat werd gewonnen Elike Morsink en Chester, de regerende kampioenen bij de pony's kleine maat. In categorie C waren de zeges voor Tom Busscher met Moonlight (klassiek) en Job Rothstegge met Quickstar (progressief).

UITSLAGEN

Klasse L klassiek (categorie AB)
1. Pascalle Lienesch met Moonlight
2. Pascalle Lienesch met Monty
3. Tess Huttenhuis met Ole
4. Lynn Grevinga met Jessy

Klasse L progressief (categorie AB)
1. Elike Morsink met Chester
2. Pascalle Lienesch met Monty
3. Pascalle Lienesch met Moonlight
4. Lynn Grevinga met Jessy

Klasse L klassiek (categorie C)
1. Tom Busscher met Moonlight
2. Noa Grevinga met Promiss
3. Shenay Bosch met Berkhof's Bestseller
4. Luca Steggink met Lady
5. Marijn Liensch  met Flipper

Klasse L progressief (categorie C)
1. Job Rothstegge met Quickstar
2. Moa Grevinga met Promiss
3. Niels Overmaat met Orchid's Jolina
4. Jet Vrolijk met Penny Lane
5. Marijn Liensch met Flipper

Klasse M/Z klassiek (categorie C)
1. Bibi van Ooijen met Storm
2. Jessie Wiefferink White Diamond
3. Rianne Dijkers met Berkhof's Fly High
4. Isabel Lienesch met Magnum

Klasse M/Z progressief (categorie C)
1. Bibi van Ooijen met Storm
2. Eline Kamphuis met Roxie
3. Rianne Dijkers met Berkhof's Fly High
4. Bas Haarhuis met Leon

Klasse M klassiek (Categorie DE)
1. Esther Laarman met Kylah
2. Coen Kerbert met Fury
3. Sophie Bos met Purga Z
4. Angela Kollee met Tamar
5. Claudia Morsink met Verolina

Klasse M progressief (categorie DE)
1. Iris Zwienenberg met Bracklin Sambo
2. Amber Buter met Ramona
3. Myrthe Ottens met Sterrenof's Golden Popcorn
4. Maud Schreijer met Zeferino VdK
5. Nanouk Heerink Met Orchid's King

Klasse Z klassiek (categorie D)
1. Talessa de Jong met Mentozia
2. Vera van Winkoop met James Bont
3. Melissa Maatkamp met Silke
4. Jesse Seiger met Pitch Pine

Klasse Z progressief (categorie D)
1. Talessa de Jong met Mentozia
2. Jesse Seiger met Silverado
3. Melissa Maatkamp met Silke
4. Leander Wolters met Amber Fan Chrly Hoeve

Klasse ZZ klassiek (categorie D)
1. Lotte Bels met Almar
2. Margo Norder met Esmee

Klasse ZZ progressief (categorie D)
1. Robin Goossen met Khadiboy van Klaverborch
2. Marg Norder met Esmee

Meer Twente Cup springen pony's

»
SAASVELD -  Een verschil van slechts driehonderdste seconde bleek zaterdag beslissend in  de strijd om de Twente Cup springen 2023. Aan die marge had... (10-12-2023)
»
SAASVELD – De Ankerhal van Saasveld fungeert zaterdag vanaf 19.00 uur weer als thuishaven voor de 39ste editie van de strijd om de Twente Cup paarden... (09-12-2023)
»
SAASVELD - Mart IJland was zaterdag de kleine grote man in de strijd om de Twente Cup voor ponyruiters in de klasse M/Z/ZZ. De twaalfjarige Hengeloër... (13-11-2016)
»
SAASVELD - De finale van de strijd om de Divoza Twente Cup voor ponyruiters is na een onderbreking van een jaar terug op Twentse bodem en wordt weer... (13-11-2015)
»
VRAGENDER – Elike Morsink heeft voor de derde keer een Twente Cup bij de ponyruiters veroverd. Nadat ze in 2011 en 2012 al de sterkste was in... (06-12-2014)
»
RIJSSEN - De manage van De Oosterhoffruiters in Rijssen is vrijdag en zaterdag het decor van de eerste selectiewedstrijd voor de finale van de strijd... (23-10-2014)
»
ENSCHEDE - De Twente Cups voor ponyruiters zijn vrijdagavond gewonnen door Kim Droste (links op de foto) en Jet Vrolijk. Droste was met Summer de... (06-12-2013)
»
RIJSSEN - Ties Rothstegge plaatste zich in de halve finales van de strijd om de Auto Haarhuis Riwald Recycling Twente Cup voor ponyruiters superieur... (24-11-2013)
»
AMBT DELDEN - Britt Wiefferink boekte op de tweede kwalificatiedag voor de finale van de strijd om de Twente Cup voor ponyruiters twee zeges. In Ambt... (04-11-2013)
»
WIERDEN - Elike Morsink en Britt Wiefferink kenden zaterdag een vlekkeloze start van de strijd om de Twente Cup 2013 voor ponyruiters. Elike Morsink... (15-10-2013)
»
LONNEKER - De strijd om de Twente Cup springen pony's brandt vanaf zaterdag 12 oktober weer los. Op die dag is de eerste kwalificatiewedstrijd voor... (12-09-2013)
»
ENSCHEDE - Valerie Vaanholt ging vrijdag op herhaling. Twee jaar geleden won ze in het Hengelose Expo Center de Twente Cup bij de pony's grote maat... (08-12-2012)
»
ENSCHEDE - Elike Morsink heeft met haar zestienjarige pony Chester de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup voor ponyruiters in categorie ABC met... (07-12-2012)
»
LONNEKER – Na de halve finale in Lonneker zijn 34 combinaties verzekerd van een plaats in de eindstrijd van de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente... (25-11-2012)
»
LONNEKER - Jesse Seiger (foto) was zaterdag de beste deelnemer in de klasse Z tijdens de halve finales van de strijd om de Riwald Recycling-Auto... (24-11-2012)
»
LONNEKER - De strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cups voor ponyruiters nadert de climax. In Lonneker is vrijdag en zaterdag de derde... (19-11-2012)
»
AMBT DELDEN - Elike Morsink was vrijdagavond tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd om de Rywald Recycling-Auto Haarhuis... (10-11-2012)
»
RIJSSEN - Wout Kuiphuis was vrijdag de meest opvallende deelnemer op de eerste kwalificatiedag voor de Twente Cup springen voor pony's. Kuiphuis was... (12-10-2012)
»
RIJSSEN - De manege in Rijssen heeft ook dit jaar de premiere van de strijd om de Twente Cup springen voor pony's. Op vrijdag 12 en zaterdag 13... (23-09-2012)
»
HENGELO - Sophie Bos met Taxi ZB en Elike Morsink met Chester gingen vrijdagavond voor een enthousiast publiek in het Hengelose Expo Center bij de... (09-12-2011)