Jesse Seiger eerste in halve finale

LONNEKER - Jesse Seiger (foto) was zaterdag de beste deelnemer in de klasse Z tijdens de halve finales van de strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup voor ponyruiters. Met zijn pony Pitch Pine (v. Kanshebber) was de jonge Deurninger precies viertiende seconde sneller dan Valerie Vaanholt met Bugatti. Leander Wolters was met Amber Fan Charley Hoeve de derde en laatste foutloze combinatie in de barrage. Aileen Menneken werd vierde met Kellogs, Marjolein Jonkers vijfde met Zarville.

De eerste vier waren allemaal afkomstig uit categorie D, terwijl Jonkers in categorie E uitkwam.

Jesse Seiger had de kwalificatieronde na twee vlekkeloze ritjes als derde afgesloten en reed als laatste starter in de extra omloop naar de winnende tijd. De derdejaars leerling TGL van het Twents Carmel College in Oldenzaal heeft sinds vorig jaar tot zijn grote tevredenheid de beschikking over Pitch Pine van eigenaar Patrick Oude Groeniger. De tienjarige NRPS-ruin werd eerder gereden door diens dochter Caily. "Hij heeft het aparte karakter van een topper en wil hard voor je werken", vindt Jesse van de viervoeter, die over een behoorlijk vermogen beschikt.

Over zijn kansen op de Twente Cup is Jesse Seiger bescheiden. "Ik doe mijn best en probeer foutloos te blijven. Ik zou wel graag verder willen in deze sport en er het liefst mijn beroep van willen maken. Hopelijk krijg ik er nog een keer een paard bij, dat zou mooi zijn."

Pitch Pine stamt overigens af van Kanshebber en dat is hoe dan ook geen verkeerde naam als je richting finale gaat...

Maud Wiefferink sterkste in klasse L
Maud Wiefferink zegevierde met Van Gogh (v. Volltreffer) in de halve finale van de klasse L (categorie D). Ze was de snelste in de barrage met tien combinaties, waarvan Bodil Schuttenbeld met Jolly Coeur op ruim anderhalve seconde als tweede eindigde. Niels Overmaat reed Bora-Bora naar de derde plek en bleef eveneens zonder averij in de extra omloop. Muriel Dijk met Shankill Angel en Anke Booyink met Zodianne werden vierde en vijfde ondanks een springfout.

Claudia Morsink verzekerde zich van de triomf in de klasse M door met haar E-pony Verolina (v. Indoctro) drie tegenstanders uit categorie D voor te blijven. Verolina hielp haar op de slothindernis op wonderbaarlijke wijze aan de winst. Britt Wiefferink palmde de tweede stek in met Double-O-Seven en hield Bodil Schuttenbeld met Miss Snowy en Femke Hesselink met Manjo op afstand. De vijfde plaats was weer voor een E-pony. Taxi Zb, met Sophie Bos titelhouder van de Twente Cup.

Bij de pony's kleine maat (ABC) was Lynn Grevinga met Jessy een klasse apart in de AB-L. Ze had bijna vier seconden voorsprong op Sam Gierveld met Dona. Titelverdediger Elike Morsink benaderde met Chester haar tijd wel, maar maakte in de barrage een springfout. Ze werd derde.

Job Rothstegge zegevierde met Quickstar in de klasse C-L. Niels Overmaat bleef
met Orchid's Jolina niet ver bij hem achter. Op grote afstand volgde Marijn Lienesch met Flipper als nummer drie.

In categorie C van de gecombineerde klasse M/Z troefde Bibi van Ooyen met Storm belangrijkste concurrent Danjel Holterman met Whoopy duidelijk op snelheid af. 

Meer Twente Cup springen pony's

»
SAASVELD -  Een verschil van slechts driehonderdste seconde bleek zaterdag beslissend in  de strijd om de Twente Cup springen 2023. Aan die marge had... (10-12-2023)
»
SAASVELD – De Ankerhal van Saasveld fungeert zaterdag vanaf 19.00 uur weer als thuishaven voor de 39ste editie van de strijd om de Twente Cup paarden... (09-12-2023)
»
SAASVELD - Mart IJland was zaterdag de kleine grote man in de strijd om de Twente Cup voor ponyruiters in de klasse M/Z/ZZ. De twaalfjarige Hengeloër... (13-11-2016)
»
SAASVELD - De finale van de strijd om de Divoza Twente Cup voor ponyruiters is na een onderbreking van een jaar terug op Twentse bodem en wordt weer... (13-11-2015)
»
VRAGENDER – Elike Morsink heeft voor de derde keer een Twente Cup bij de ponyruiters veroverd. Nadat ze in 2011 en 2012 al de sterkste was in... (06-12-2014)
»
RIJSSEN - De manage van De Oosterhoffruiters in Rijssen is vrijdag en zaterdag het decor van de eerste selectiewedstrijd voor de finale van de strijd... (23-10-2014)
»
ENSCHEDE - De Twente Cups voor ponyruiters zijn vrijdagavond gewonnen door Kim Droste (links op de foto) en Jet Vrolijk. Droste was met Summer de... (06-12-2013)
»
RIJSSEN - Ties Rothstegge plaatste zich in de halve finales van de strijd om de Auto Haarhuis Riwald Recycling Twente Cup voor ponyruiters superieur... (24-11-2013)
»
AMBT DELDEN - Britt Wiefferink boekte op de tweede kwalificatiedag voor de finale van de strijd om de Twente Cup voor ponyruiters twee zeges. In Ambt... (04-11-2013)
»
WIERDEN - Elike Morsink en Britt Wiefferink kenden zaterdag een vlekkeloze start van de strijd om de Twente Cup 2013 voor ponyruiters. Elike Morsink... (15-10-2013)
»
LONNEKER - De strijd om de Twente Cup springen pony's brandt vanaf zaterdag 12 oktober weer los. Op die dag is de eerste kwalificatiewedstrijd voor... (12-09-2013)
»
ENSCHEDE - Valerie Vaanholt ging vrijdag op herhaling. Twee jaar geleden won ze in het Hengelose Expo Center de Twente Cup bij de pony's grote maat... (08-12-2012)
»
ENSCHEDE - Elike Morsink heeft met haar zestienjarige pony Chester de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cup voor ponyruiters in categorie ABC met... (07-12-2012)
»
LONNEKER – Na de halve finale in Lonneker zijn 34 combinaties verzekerd van een plaats in de eindstrijd van de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente... (25-11-2012)
»
LONNEKER - De strijd om de Riwald Recycling-Auto Haarhuis Twente Cups voor ponyruiters nadert de climax. In Lonneker is vrijdag en zaterdag de derde... (19-11-2012)
»
AMBT DELDEN - Elike Morsink was vrijdagavond tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd om de Rywald Recycling-Auto Haarhuis... (10-11-2012)
»
RIJSSEN - Talessa de Jong heerste zaterdag als een vorstin in de klasse Z (categorie D) tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de finale van de strijd... (13-10-2012)
»
RIJSSEN - Wout Kuiphuis was vrijdag de meest opvallende deelnemer op de eerste kwalificatiedag voor de Twente Cup springen voor pony's. Kuiphuis was... (12-10-2012)
»
RIJSSEN - De manege in Rijssen heeft ook dit jaar de premiere van de strijd om de Twente Cup springen voor pony's. Op vrijdag 12 en zaterdag 13... (23-09-2012)
»
HENGELO - Sophie Bos met Taxi ZB en Elike Morsink met Chester gingen vrijdagavond voor een enthousiast publiek in het Hengelose Expo Center bij de... (09-12-2011)