MET NAVARONE Z DE BESTE OVER 1,50 METER MET BARRAGE BIJ CSI3 OMMEN

Rankingproef voor Gerben Morsink

OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines Ranking over 1,50 meter met barrage.

Met zijn tienjarige zwarte hengst Navarone Z bleef Morsink met zijn tijd van 41,77 seconde de complete concurrentie voor. Hij verdiende er 7.500 euro mee. Twee landgenoten completeerden het ‘podium’. Pim Mulder werd in 42,43 seconde tweede met de acht jaar oude schimmelhengst BCO Milton Z (v. Mylord Carthago). De winnaar van de Grote Prijs van Ommen in 2018 versloeg met een marge van 0,02 seconde Maikel van der Vleuten – in juni goed voor de winst in de individuele hoofdrubriek van het CSI Twente – met onder het zadel dit keer de ook acht jaar oude schimmelmerrie Sildouch Z (v. Spartacus). Achttien combinaties haalden de barrage, waaronder ook Veronique Morsink met de bruine ruin Entrepreneur en Willem Greve met de bruine hengst Faro. Zij eindigden met respectievelijk één springfout en twee balken als dertiende en zestiende. 

Heel simpel
“Misschien waren die achttien in de barrage er wel wat veel”, overpeinsde Gerben Morsink na afloop. “Omdat ik al in het begin zat, was het mijn bedoeling een strakke ronde te rijden en de druk op de anderen op die manier op te voeren. In de eerste ronde ging het al heel simpel en in de barrage opnieuw. Al was het aan het eind nog wel even heel spannend, omdat Maikel van der Vleuten nog dicht bij kwam. Navarone begint steeds constanter te worden. In Geesteren in zijn eerste vijf ster had hij één foutje en dat was al goed, in Arnhem reed hij beide rondes nul.”

Na het succesvolle 2018, waarin de combinatie onder meer tweede werd in de strijd om het nationaal kampioenschap, nam Morsink wat gas terug met zijn hengst. “Hij was toen nog maar negen en het succes kwam eigenlijk nog iets te vroeg. Ik heb het daarom rustig aangedaan en niet alle kansen aangegrepen om bij grote wedstrijden te rijden. Dat is fantastisch uitgepakt, want hij groeit er nu vanzelf in met heel veel macht.”

‘Echt een aanrader’
Gerben Morsink roemde de geweldige sfeer op het terrein van de familie Schuttert. “Het zat stampens vol met heel enthousiast publiek. Het is een heel mooie wedstrijd. Er wordt hier echt iets professioneels opgebouwd, je kunt gewoon aan alles zien dat er mensen achter zitten die elf succesvol zijn in de sport. Echt een aanrader.”

Volgende week rijdt Gerben Morsink mee in het prestigieuze concours van Jan Tops in Valkenswaard. Maar eerst wacht nog de Grote Prijs van Ommen op zondag. Lachend: “Dan weer nul rijden en in de barrage nog een keer in de snelste tijd. Dat zou wat zijn, haha.”

Beste Nederlander
Robert Vos was met de elfjarige bruine ruin Diabeau (v. Vaillant) de beste Nederlander in de wedstrijd over twee fasen voor de Medium Tour van het CSI3. Met zijn tijd bleef de Wierdenaar wel ruim twee seconden achter bij de winnende tijd van de Amerikaanse Julie Welles op de vijftien jaar oude merrie Nouvelle (v. Solitair). Veronique Morsink met de eveneens vijftienjarige bruine hengst Faithfull (v. For Keeps) werd negende, op de voet gevolgd door Remco Been met zijn tien jaar oude bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin).

Het puissancespringen.leverde JKoen Westendorp vrijdagavond de tweede plaats op. Met de zwarte ruin Castlefield boog hij in de vierde barrage voor Bas Moerings met de schimmelruin Fosther.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Gerben Morsink met Navarone Z © www.fototrailer.nl

Meer Springen

KROONENBERG – Wilton Porter (op archieffoto) greep zondag de hoofdprijs in de afsluitende rubriek van de eerste week van het concours hippique in... (17-11-2019)
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis zou zaterdag eigenlijk naar manage De Hoffmeijer gaan om naar de verrichtingen van onder anderen zijn zoon Stef te... (11-11-2019)
MAASTRICHT – Frank Schuttert hield zondag het hoofd koel en hanteerde een zo strak tempo, dat niemand van de concurrentie hem de baas bleef in de... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Annelies Vorsselmans reed zaterdag naar een keurige derde plek in de rubriek progressief springen tijdens het CSI4 Jumping Indoor... (10-11-2019)
MAASTRICHT – Gerco Schröder legde vrijdagavond met zijn zestienjarige schimmelruin Cognac Champblanc (v. Clearway) beslag op de zesde plaats in de... (09-11-2019)
ENSCHEDE – Jeroen Dubbeldam was vorige week de hoofdpersoon tijdens de eerste editie van het Twents Theatercollege in de Kleine Willem in Enschede.... (07-11-2019)
WIERDEN – Na zijn winst in de finale van de Medium Tour op vrijdag pakte Remco Been zaterdagavond ook de Grote Prijs tijdens CSI2 Indoor Wierden.   (03-11-2019)
WIERDEN – Remco Been bevestigde vrijdag zijn glanzende vorm van de laatste weken. Minder dan twee weken na zijn fraaie triomf op Holland van de... (01-11-2019)
WIERDEN – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende donderdag voor een van de twee Nederlandse zeges tijdens Indoor Wierden. (31-10-2019)
WIERDEN – Sven Peters beleefde een prima openingsdag van het CSI2 tijdens Indoor Wierden. De Enschedeër greep met zijn twaalfjarige vosmerrie Channel... (31-10-2019)
DENEKAMP – Koen Westendorp (op archieffoto) reed vrijdag op meesterlijke wijze naar de overwinning tijdens de ‘Masters’ van Euregio Indoor Denekamp. (26-10-2019)
DENEKAMP – Maikel Vaanholt greep donderdag met Izaro (v. Escudo) de zege in de klasse ZZ tijdens Euregio Indoor Denekamp. (25-10-2019)
WIERDEN - Indoor Wierden, op 26 oktober en van 28 oktober tot en met 2 november, gaat van start met twee nieuwe parcoursbouwers. (25-10-2019)
DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)