MET NAVARONE Z DE BESTE OVER 1,50 METER MET BARRAGE BIJ CSI3 OMMEN

Rankingproef voor Gerben Morsink

OMMEN – Gerben Morsink tekende zaterdagavond tijdens het CSI3 Ommen voor een vorstelijke prestatie met het winnen van de proef voor de Longines Ranking over 1,50 meter met barrage.

Met zijn tienjarige zwarte hengst Navarone Z bleef Morsink met zijn tijd van 41,77 seconde de complete concurrentie voor. Hij verdiende er 7.500 euro mee. Twee landgenoten completeerden het ‘podium’. Pim Mulder werd in 42,43 seconde tweede met de acht jaar oude schimmelhengst BCO Milton Z (v. Mylord Carthago). De winnaar van de Grote Prijs van Ommen in 2018 versloeg met een marge van 0,02 seconde Maikel van der Vleuten – in juni goed voor de winst in de individuele hoofdrubriek van het CSI Twente – met onder het zadel dit keer de ook acht jaar oude schimmelmerrie Sildouch Z (v. Spartacus). Achttien combinaties haalden de barrage, waaronder ook Veronique Morsink met de bruine ruin Entrepreneur en Willem Greve met de bruine hengst Faro. Zij eindigden met respectievelijk één springfout en twee balken als dertiende en zestiende. 

Heel simpel
“Misschien waren die achttien in de barrage er wel wat veel”, overpeinsde Gerben Morsink na afloop. “Omdat ik al in het begin zat, was het mijn bedoeling een strakke ronde te rijden en de druk op de anderen op die manier op te voeren. In de eerste ronde ging het al heel simpel en in de barrage opnieuw. Al was het aan het eind nog wel even heel spannend, omdat Maikel van der Vleuten nog dicht bij kwam. Navarone begint steeds constanter te worden. In Geesteren in zijn eerste vijf ster had hij één foutje en dat was al goed, in Arnhem reed hij beide rondes nul.”

Na het succesvolle 2018, waarin de combinatie onder meer tweede werd in de strijd om het nationaal kampioenschap, nam Morsink wat gas terug met zijn hengst. “Hij was toen nog maar negen en het succes kwam eigenlijk nog iets te vroeg. Ik heb het daarom rustig aangedaan en niet alle kansen aangegrepen om bij grote wedstrijden te rijden. Dat is fantastisch uitgepakt, want hij groeit er nu vanzelf in met heel veel macht.”

‘Echt een aanrader’
Gerben Morsink roemde de geweldige sfeer op het terrein van de familie Schuttert. “Het zat stampens vol met heel enthousiast publiek. Het is een heel mooie wedstrijd. Er wordt hier echt iets professioneels opgebouwd, je kunt gewoon aan alles zien dat er mensen achter zitten die elf succesvol zijn in de sport. Echt een aanrader.”

Volgende week rijdt Gerben Morsink mee in het prestigieuze concours van Jan Tops in Valkenswaard. Maar eerst wacht nog de Grote Prijs van Ommen op zondag. Lachend: “Dan weer nul rijden en in de barrage nog een keer in de snelste tijd. Dat zou wat zijn, haha.”

Beste Nederlander
Robert Vos was met de elfjarige bruine ruin Diabeau (v. Vaillant) de beste Nederlander in de wedstrijd over twee fasen voor de Medium Tour van het CSI3. Met zijn tijd bleef de Wierdenaar wel ruim twee seconden achter bij de winnende tijd van de Amerikaanse Julie Welles op de vijftien jaar oude merrie Nouvelle (v. Solitair). Veronique Morsink met de eveneens vijftienjarige bruine hengst Faithfull (v. For Keeps) werd negende, op de voet gevolgd door Remco Been met zijn tien jaar oude bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin).

Het puissancespringen.leverde JKoen Westendorp vrijdagavond de tweede plaats op. Met de zwarte ruin Castlefield boog hij in de vierde barrage voor Bas Moerings met de schimmelruin Fosther.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto Gerben Morsink met Navarone Z © www.fototrailer.nl

Meer Springen

ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL moesten tijdens het EK in Rotterdam genoegen nemen met de achtste positie. (23-08-2019)
ROTTERDAM - De springruiters van TeamNL zijn er op de tweede dag van de landenwedstrijd op het EK in Rotterdam niet in geslaagd te klimmen in het... (22-08-2019)
ROTTERDAM – De springruiters van TeamNL zijn het EK in eigen land niet overtuigend begonnen. Het team staat na het eerste jachtparcours negende. (21-08-2019)
WIERDEN – Sander Geerink bezette woensdag vier keer een ‘podiumplek’ tijdens de laatste aflevering uit de reeks van zes wedstrijden in het kader van... (21-08-2019)
DONAUSCHINGEN – De broers Lucas en Wilton Porter vertolkten zondag glansrollen op de slotdag van het internationale concours in het Duitse... (19-08-2019)
STRZEGOM - De Nederlandse equipe bij de ponyruiters, met een sterke Mart IJland, eindigde vrijdag als vijfde in de landenwedstrijd van het Europees... (16-08-2019)
ERMELO – Willem Greve heeft donderdag de Blom Cup voor zevenjarige paarden gewonnen met Higway TN.   (16-08-2019)
TUBBERGEN – De twintigste editie van de Schröder Masterclass werd dinsdagavond een prooi voor Rob Schipper met zijn negen jaar oude bruine merrie... (13-08-2019)
DUBLIN – Gerco Schröder sloot zondag het CHIO Dublin af met een keurige zesde plaats in de rubriek over 1,45 meter op tijd. (12-08-2019)
TUBBERGEN - Daar waar het masterspringen op dinsdagavond altijd veel bezoekers trekt, staat tijdens de Schröder Masterclass tegenwoordig ook de... (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink kende zondag een prima afsluiting van het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
VALKENSWAARD – Gerben Morsink zegevierde zaterdag op knappe wijze in de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden tijdens het CSI Valkenswaard. (11-08-2019)
DUBLIN – De springruiters van Oranje ontbreken in de finale van de strijd om de Longines Nations Cup. (09-08-2019)
TUBBERGEN -  De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil dit feestje graag met haar bezoekers vieren. (07-08-2019)
OMMEN – Met een zevende plaats voor Gerben Morsink en een negende voor zijn nicht Veronique mocht de familie Morsink zondag van een geslaagde Grote... (04-08-2019)
OMMEN – Willem Greve reed zaterdag naar een letterlijk en figuurlijk formidabele zege in de rubriek over 1,50 op tijd voor de Big Tour van het CSI3... (03-08-2019)
ERMELO - Bondscoach Rob Ehrens heeft Willem Greve en Gerco Schröder opgeroepen om de kleuren van Oranje te verdedigen in de Ierse hoofdstad Dublin. (02-08-2019)
OMMEN – Josta van Straaten reed zaterdag met haar twaalfjarige bruine merrie Ciao Bella S (v. Triomphe de Muze) naar een fraaie overwinning in de... (02-08-2019)
OMMEN – Rob Schipper en Bas van der Aa waren donderdag met twee derde plaatsen de beste deelnemers uit de regio tijdens het CSI Ommen. (01-08-2019)
OMMEN –Een dag nadat Job Rothstegge in Heeten met Ivar KV kampioen van de Regio Overijssel werd in de klasse M, stond de combinatie alweer vooraan... (31-07-2019)