ALMELOSE ERVAART IN TUBBERGEN DE UITERSTEN VAN DE SPORT

Madée Schuttenbeld van dal naar piek

TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met George ZG een foutloze eerste fase over 1,40 meter in de Medium Tour van het CSI2 om vervolgens in het tweede deel van haar rit zestien strafpunten op te lopen. Ze eindigde als laatste in de 52 deelnemers tellende rubriek. Een dag later was ze met Bonheur al haar 51 tegenstanders te snel af in de rit tegen de klok over 1,20 meter voor de Small Tour van het CSI1.

Met haar dertienjarige zwarte ruin (v. Riverman) verwees ze in de strijd om de Morssinkhof Prijs Kristian Houwen met Il Magnifico en Ties Rothstegge met zijn zesjarige donkerbruine ruin Ivar naar de plaatsen twee en drie. Marije Nijhof eindigde als zevende met de zwartbruine ruin Gangster, gevolgd door achtereenvolgens Vincent Geerink met Iniesta, Hilde Woudstra met Isabella-S en Bas van der Aa met E. Guriel.

Dennis van den Brink
In de wedstrijd over 1,40 meter op tijd om de Boomkamp Gardens Prijs boekte Dennis van den Brink met El Greco zijn tweede indrukwekkende overwinning. Met de donkerbruine hengst (v. Diarado) was hij 1,7 seconde sneller dan nummer twee Alexander Schill met Cardea Z. De Zweedse Malin Parmler was met Kamilo van de Broekkant goed voor de derde prijs.
Conor Drain reed met zijn negen jaar oude donkerbruine merrie Forever naar de zesde plek. Stijn Roelink werd achtste met de vosruin Souplesse, Hendrik Jan Schuttert tiende met zijn bruine hengst Guru.

Liza Houwen-Tiebot
Liza Houwen-Tiebot boekte, als jonge moeder voor het eerst weer actief in een CSI, meteen een fraaie overwinning bij haar rentree op dat niveau. Met haar geroutineerde schimmelruin Winchester (v. Guidam) troefde ze in de strijd om de AH Ootmarsum Prijs over 1,30 meter voor de Big Tour de ervaren Leon Thijssen met For President af met een verschil van 0,09 seconde. De in Tubbergen prima presterende Duitse amazone Sophie Hinners pakte de derde positie met Giolita, gevolgd door Hessel Hoekstra met Hunter Fairy.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN 

Foto Madée Schuttenbeld met Bonheur © www.fototrailer.nl

Meer Springen

DENEKAMP – Pia Brinkman werd afgelopen weekend met haar hengst Kes TN (v. Comme il Faut) het hoogst gewaardeerd in de GMB-competitie voor vierjarige... (22-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been was zondag tijdens Jumping Zwolle de dirigent van een Twentse feestje. De ruiter uit Wierden won in de IJsselhallen met zijn... (20-10-2019)
ZWOLLE - Jessie Wiefferink reed zaterdag voor de derde keer in drie dagen naar de tweede plaats in de lichte tour van het CSI1 tijdens Jumping Zwolle... (20-10-2019)
ZWOLLE - Kirsten Rikkert (26), die veel successen boekte met SOTRS-veilingpaard Chaperon en hem zelfs opleidde tot en met het niveau van 1,50 meter,... (19-10-2019)
DENEKAMP – Met de strijd om de prestigieuze GMB Cup voor jonge paarden beginnen vandaag (zaterdag) de springrubrieken van de 24ste van Euregio Indoor... (19-10-2019)
ZWOLLE – Remco Been kwam vrijdag tijdens Jumping Zwolle met zijn achtjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) minder dan... (18-10-2019)
LIER – Met een eerste en een tweede plaats in de rubriek over 1,40 meter op tijd deed Eric ten Cate donderdag goede zaken tijdens het CSI2 in het... (18-10-2019)
ZWOLLE – Rob Schipper en de zussen Jessie en Britt Wiefferink kenden donderdag een goede start tijdens Jumping Zwolle. (18-10-2019)
AMBT DELDEN – Isabelle van Straaten liet dinsdag in Ambt-Delden weer eens op Twentse bodem zien, waartoe ze als amazone in staat is. De tegenwoordig... (16-10-2019)
SAASVELD – Remco Been was vrijdag prima op dreef tijdens Indoor Saasveld. De ruiter uit Wierden reed in alle drie zware rubrieken naar een plek in de... (12-10-2019)
SAASVELD – Indoor Saasveld heeft bij de meeste topruiters uit de regio een vast plekje in de agenda. Deze week zijn ze weer vrijwel zonder... (07-10-2019)
BARCELONA – Willem Greve was ook in de troostfinale de ‘Man of the Match’ voor Oranje in de finale van de strijd om de Longines FEI Jumping Nations... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Bas van der Aa (op archieffoto) tekende zaterdag voor de enige Twentse zege tijdens de eerste editie van de Roelofsen Horse Trucks... (06-10-2019)
MARIENHEEM – Britt Wiefferink werd vrijdag de verrassende winnares van de finale van Nationaal Indoor Salland. De 20-jarige amazone bleef in de... (05-10-2019)
MARIENHEEM - Frank Buitenhuis boekte donderdag zijn tweede zege tijdens Nationaal Indoor Salland.   (04-10-2019)
BARCELONA – Een 'toprondje' van Willem Greve met Zypria S kon de springruiters van TeamNL donderdag niet aan plaatsing voor de finale van de strijd... (04-10-2019)
LONNEKER – Na de eerste selectie in Lonneker zijn al 34 combinaties geplaatst voor de strijd om de Equifirst Twente Cup 2019. Tien daarvan komen uit... (03-10-2019)
SAASVELD - De eerste aflevering in het nieuwe seizoen van de reeks wedstrijden indoor onder de naam SAS in de Ankerhal in Saasveld leverde... (02-10-2019)
MARIENHEEM - Steven Veldhuis was de gevierde man op de openingsdag van Nationaal Indoor Salland. (02-10-2019)
OPGLABBEEK - Na het Europees teamgoud in Veeningen (De Wolden) won het Nederlandse team bij de children, met daarin Thijmen Vos uit Wierden, ook ook... (30-09-2019)