ALMELOSE ERVAART IN TUBBERGEN DE UITERSTEN VAN DE SPORT

Madée Schuttenbeld van dal naar piek

TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met George ZG een foutloze eerste fase over 1,40 meter in de Medium Tour van het CSI2 om vervolgens in het tweede deel van haar rit zestien strafpunten op te lopen. Ze eindigde als laatste in de 52 deelnemers tellende rubriek. Een dag later was ze met Bonheur al haar 51 tegenstanders te snel af in de rit tegen de klok over 1,20 meter voor de Small Tour van het CSI1.

Met haar dertienjarige zwarte ruin (v. Riverman) verwees ze in de strijd om de Morssinkhof Prijs Kristian Houwen met Il Magnifico en Ties Rothstegge met zijn zesjarige donkerbruine ruin Ivar naar de plaatsen twee en drie. Marije Nijhof eindigde als zevende met de zwartbruine ruin Gangster, gevolgd door achtereenvolgens Vincent Geerink met Iniesta, Hilde Woudstra met Isabella-S en Bas van der Aa met E. Guriel.

Dennis van den Brink
In de wedstrijd over 1,40 meter op tijd om de Boomkamp Gardens Prijs boekte Dennis van den Brink met El Greco zijn tweede indrukwekkende overwinning. Met de donkerbruine hengst (v. Diarado) was hij 1,7 seconde sneller dan nummer twee Alexander Schill met Cardea Z. De Zweedse Malin Parmler was met Kamilo van de Broekkant goed voor de derde prijs.
Conor Drain reed met zijn negen jaar oude donkerbruine merrie Forever naar de zesde plek. Stijn Roelink werd achtste met de vosruin Souplesse, Hendrik Jan Schuttert tiende met zijn bruine hengst Guru.

Liza Houwen-Tiebot
Liza Houwen-Tiebot boekte, als jonge moeder voor het eerst weer actief in een CSI, meteen een fraaie overwinning bij haar rentree op dat niveau. Met haar geroutineerde schimmelruin Winchester (v. Guidam) troefde ze in de strijd om de AH Ootmarsum Prijs over 1,30 meter voor de Big Tour de ervaren Leon Thijssen met For President af met een verschil van 0,09 seconde. De in Tubbergen prima presterende Duitse amazone Sophie Hinners pakte de derde positie met Giolita, gevolgd door Hessel Hoekstra met Hunter Fairy.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN 

Foto Madée Schuttenbeld met Bonheur © www.fototrailer.nl

Meer Springen

AKEN – Een dag na de wat teleurstellend verlopen wedstrijd om de landenprijs, maakte Willem Greve een prima indruk tijdens het CHIO in Aken. (19-07-2019)
AKEN – Willem Greve en met hem de rest van de springploeg van Oranje hebben niet kunnen overtuigen in de landenwedstrijd in Aken. Het kwartet van... (18-07-2019)
VEENINGEN – Frank Buitenhuis tekende donderdag voor de enige Twentse zege tijdens CH De Wolden. De ruiter Holten zegevierde met zijn  bruine hengst... (18-07-2019)
DIEPENHEIM – Het Masterspringen in Diepenheim mondde woensdagavond uiteindelijk uit in een broederstrijd om de zege tussen de broers Vincent en... (17-07-2019)
Willem Greve is de Twentse hoop tijdens het CHIO Aken en voor het naderende EK in Rotterdam. De 36-jarige Markeloër mag dan momenteel de meest... (15-07-2019)
FALSTERBO (KNHS) - De Nederlandse springruiters van TeamNL zijn er niet in geslaagd om net als de afgelopen twee jaar de Nations Cup van Falsterbo te... (14-07-2019)
VEENINGEN – De zevende positie na de landenwedstrijd van vrijdag leek perspectief te bieden voor Veronique Morsink, maar op de slotdag van het EK... (14-07-2019)
VEENINGEN – In navolging van de children veroverde Veronique Morsink vrijdag samen met Lars Kersten, Bas Moerings, Tom Schellekens en Rowen van de... (13-07-2019)
VEENINGEN – Thijmen Vos is met de Nederlandse equipe Europees kampioen bij de children geworden. In Veeningen klopte Oranje het na twee manches... (11-07-2019)
GEESTEREN – Pia-Luise Aufrecht (bovenste foto) was donderdag prima op dreef tijdens Jumping Twente. Op het Erve Maathuis won ze de klasse ZZ met... (11-07-2019)
VEENINGEN – Veronique en Elike Morsink zijn het EK voor de jeugd uitstekend begonnen. De twee zussen uit De Lutte bleven allebei foutloos op de... (10-07-2019)
ENSCHEDE - Jeroen Dubbeldam is op 29 oktober te gast in het Twents theatercollege. Presentator en interviewer Eddy van der Ley neemt de ‘Cruijff van... (09-07-2019)
ARNHEM - Er zijn niet veel Grote Prijzen in de paardensport die door Japanners gewonnen worden. Maar tijdens Outdoor Gelderland werd het land met de... (07-07-2019)
ALMELO – Met zijn fraaie vierde zege in de derby van de Almelose Ruiterdagen completeerde Pim Mulder zondag zijn trilogie. Ook de beide dagen ervoor... (07-07-2019)
ALMELO - Een dag na zijn fraaie zege over 1,40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again voorkwam hij een... (07-07-2019)
ALMELO - Bas van der Aa (op archieffoto) liet zich vrijdag nadrukkelijk zien tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Albergenaar won een rubriek, werd... (06-07-2019)
RIJSSEN - Britt ter Harmsel (16) groeide afgelopen weekend uit tot dé uitblinker tijdens de kampioenschappen springen van Kring Reggedal. Op de haar... (01-07-2019)
GEESTEREN – Linda Klaassen (foto) mag zich een jaar lang kampioene springen in de klasse Z/ZZ van Kring Twente noemen. (30-06-2019)
ALMELO - Zo’n 2250 pony- en paardenruiters Almelo bevolken vanaf vrijdag tien dagen lang weer het Twents Hippisch Centrum om deel te nemen aan de... (28-06-2019)
GEESTEREN - Voor de Longines FEI Nations Cup f the Netherlands, aanstaande zondag in Geesteren, heeft bondscoach Rob Ehrens zijn team bekend gemaakt... (17-06-2019)