ONDANKS VIERDE PLAATS IN EINDKLASSEMENT DERDE IN NK KRONENBERG

Amber van Marle verguld met brons

KRONENBERG – Amber van Marle kreeg zondagmiddag ondanks een vierde plaats in het eindklassement toch brons omgehangen na het NK springen voor junioren.
 

Omdat de nieuwe kampioene Skye Morssinkhof eerste en tweede werd en slechts voor één medaille in aanmerking kwam, mocht de amazone uit Ambt-Delden na haar slotrit met de negenjarige bruine ruin Gregorius van de Vrendt (v. Emilion) toch het podium op stappen.

Amber van Marle liep met Gregorius van de Vrendt in beide omlopen op de slotdag vijf strafpunten op en eindigde met een eindtotaal van 12.20 strafpunten. De amazone uit Hierden stelde met haar paard G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue) het goud zeker door twee mooie nulrondes op de laatste dag van het NK in Kronenberg. Met haar andere paard Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue) werd Morssinkhof tweede. Het zilver ging naar Marie Sandell met Gubano, die met twee en zes strafpunten en een totaal van 11,54 Amber van Marle daarmee net voor bleef.

Voor de vijftienjarige Amber van Marle had het brons in Kronenberg een gouden randje. “Ik ben hier heel erg blij mee. Het was mijn doel om hier ervaring op te doen bij de junioren en uiteindelijk heeft dat veel beter uitgepakt dan ik durfde verwachten. Ik was zeker vandaag wel zenuwachtig, maar gelukkig zijn de zenuwen altijd wel weg als ik eenmaal ben begonnen en me kan focussen op de proef.”

Een gemakkelijk paard
Amber van Marle, vorig jaar met El Clarimo al vierde bij de children, kreeg Gregorius van de Vrendt onder het zadel toen de ruin amper een Z-parcours in de benen had. “We hebben hem vooral genomen, omdat we er een heel gemakkelijk paard bij wilden. Uiteindelijk zijn we hard aan de slag gegaan en heb ik ook twee keer per week onder leiding van mijn trainer Steven Veldhuis veel geoefend. Dat we nu samen al zo goed presteren is hartstikke fijn. Gregorius staat ook op stal bij Steven, hij maakt een uitzondering voor hem.”

Amber van Marle volgt de mavo-opleiding aan het Montessori College Twente in Hengelo. “Het is eerst school, dan paardrijden en dan leren. Op school ben ik bewust een niveautje lager gaan doen om de sport met de studie te kunnen combineren en daarvoor meer rust in mijn hoofd te krijgen. Hierna wil ik nog wel de havo doen. Dat kost dan een jaartje extra, maar zo heb ik tenminste tijd voor allebei.”

Ooit een keer een EK
Over haar ambities in de sport is ze voorzichtig. “Ik hoop de komende jaren goed mee te doen bij de junioren en dan een paar landenwedstrijden en een keer een EK mee te maken. Als dat ooit eens zou lukken, zou dat prachtig zijn, daarna zie ik wel weer verder.”

Op 2 september meldt ze zich voor de talentendag van de KNHS. “Kijken of ik dan een plaatsje in het Talentenplan kan krijgen. Misschien dat ik dan met behulp van tips van bondscoach Luc Steeghs nog weer wat beter kan worden.”

Bij de young riders eindigde Elike Morsink met Dakina II als negende in de titelstrijd en werd zus Claudia tiende met Zabab Z. Wesley ter Harmsel sloot het NK pony's als elfde af met FC Twente E.B.  

Uitslag NK springen junioren
1.   Skye Morssinkhof - G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue) 4,93 strafpunt
2.   Marie Sandell - Gubano (v. Guidam Sohn) 6.03
3.   Amber van Marle - Gregorius van de Vrendt (v. Emilion) 11.54

Uitslag NK young riders 
1.   Bas Moerings - Hardesther 4,00 strafpunten
2.   Elize van de Mheen - Ferdinand B 5,48
3.   Vincent Dings (Heeze) - Cream Couleur Z 8,98
9.   Elike Morsink - Dakina II 20,65
10. Claudia Morsink - Zabab Z 30,8

Uitslag NK pony’s
1.   Yannick Janssen van Grunsven - Fantasia 5,91 strafpunt
2.   Siebe Leemans - Orchid’s Lonette 9,26
3.   Logan Fiechter - Inez 9,40 
11. Wesley ter Harmsel - FC Twente E.B. 59.01

Foto Amber van Marle met Gregorius van de Vrendt © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)