HESSEL HOEKSTRA BLIJFT IN GROTE PRIJS MATT GARRIGAN, JOCHEN MUNSTERHUIS EN AMKE BEKHUIS VOOR

Twente heerst bij Outdoor Zuidwolde

Hessel Hoekstra met VDL Legodermus Pp

ZUIDWOLDE – In Twente gevestigde ruiters maakten zondag de dienst uit tijdens de strijd om de Grote Prijs Van Outdoor Zuidwolde. Winnaar Hessel Hoekstra had het meest te duchten van Matt Garrigan, Jochen Munsterhuis en Amke Bekhuis, die in deze volgorde de plekken twee tot en met vier bezetten.

Hessel Hoekstra bleef met zijn achtjarige vosruin VDL Legodermus Pp (v. Harley VDL) op het parcours over 1,45 meter met barrage Matt Garrigan op de tien jaar oude bruin geboren schimmelruin Jaguar (v. Corporal VDL) voor. Jochem Munsterhuis was de derde en laatste foutloze deelnemer in de extra rondgang met een andere tienjarige Jaguar (v. Arko III). 
Amke Bekhuis maakte met een enkel strafpunt wegens het licht overschrijden van de toegestane tijd het eerste kwart vol met de negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich). Ook Steven Veldhuis klasseerde zich met een achtste plaats op de achtjarige bruine ruin Blom’s Larado bij de eerste tien.

Tweede zege
Voor Hessel Hoekstra betekende het zijn tweede zege in Zuidwolde, want vrijdag schreef hij met de negenjarige bruine hengst Kansas VDL (v. Arezzo VDL) al de proef over 1,35 meter met twee fasen op zijn naam. Dezelfde combinatie was zondag goed voor de tweede prijs over 1,35 meter met barrage, waarin Lars Wigger zich met de achtjarige bruine ruin Lerado (v. Grandorado TN) als zesde mocht melden voor de prijsuitreiking. 

Steven Veldhuis won woensdag met de achtjarige bruin geboren schimmelmerrie Laconique TN (Zirocco Blue) de rubriek over 1,40 meter met twee fasen, waarin Kristian Johannesson zesde werd met de vijftienjarige bruine merrie Ebalia (v. Berlin). Vrijdag zegevierde Gerben Morsink met zijn tien jaar oude vosmerrie Colina Z (v. C-Ingmar) in eenzelfde wedstrijd. Lars Wigger werd achtste met de even oude bruine merrie Jascarilla (v. Cascarillo), Conor Drain tiende met de ook al tien jaar geleden geboren bruine ruin Jamal EB (v. Action Breaker).

Dubbel succes Remco Been
Remco Been greep zowel de eerste als de tweede prijs in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen van zaterdag. Met de achtjarige vosmerrie Lucy T en de even oude donkerbruine Cookie T, beide nazaten van Comme il Faut, verwees hij Lars Schröder met de zevenjarige bruine hengst Mr. Vagabond S (v. Vagabond de la Pomme) naar de derde positie. Sally Schuttert nam met de achtjarige zwarte ruin Fadograaf (v. Vigaro) de vierde prijs voor haar rekening. Hessel Hoekstra eindigde als zevende met de achtjarige zwartbruine hengst Lord Tender Tarpania (v. Bubalu) en Jochen Munsterhuis reed met de eerder genoemde Jaguar naar de negende plek.

Jessie Wiefferink een en twee
Jessie Wiefferink troefde donderdag met haar zevenjarige merrie Modushi (v. Quasimodo van de Molendreef) de concurrentie af in de rubriek over 1,30 meter met twee fasen. Hessel Hoekstra bezette de achtste rang met Lord Tender Tarpania. Jessie Wiefferink wverd dezelfde dag ook nog tweede in de rubriek voor vijfjarige paarden met de bruine merrie Believe ES Z. Don Willemsen sloot de proef voor vierjarige paarden met de ruin Poison Special als vierde af.

Remco Been tekende zaterdag in een zelfde wedstrijd voor de tweede plek na zijn optreden met de zevenjarige vosmerrie Athina Z (v. Aganix du Seigneur).  Ivo Busscher werd achtste met de ook in 2017 geboren bruine merrie Madonnafee (v. Quasimodo van de Molendreef) en Hessel Hoekstra tiende met de eveneens zeven jaar oude bruine ruin Mister SFN (v. Grandorado TN).

Pascalle Lienesch sloot zondag de rubriek over 1,30 meter met barrage als derde af met haar negenjarige bruine merrie Kamille Mp (v. Zirocco Blue). Amke Bekhuis werd vierde met de zevenjarige bruine merrie Kathleen KL (v. Stakkato Gold), Lars Wigger zesde met de even oude zwartbruine merrie Mystique-Caramell (v. Diamant de Semilly) en EWillem Greve negende met zijn zesjarige bruine merrie Coachella Z (v. Cicero van Paemel). 

Jesse Berkers
Jesse Berkers legde woensdag met de veertienjarige bruine ruin Aragon Floyd (v. Canturano) beslag op de derde plaats in de rubriek over 1,30 meter met twee fasen en werd ook nog eens zevende met de achtjarige bruine merrie Iaola (v. Grandorado TN). Steven Veldhuis werd als vierde in de uitslag genoteerd na zijn rit met de elfjarige bruine ruin Inverness (v. Ultimo).

Willem Greve finishte vrijdag als vierde over 1,30 meter met twee fasen op zijn zesjarige bruine merrie Coachella Z. Emma Spanko werd zesde met de achtjarige ruin Kontiki Z (v. Kannan) en Sally Schuttert tiende met de even oude merrie Luana (v. Gaspahr).

Stef Veldhuis werd donderdag derde over 1,20 meter met de zevenjarige schimmelruin Bugs Bunny Z (v. Berlin). Lisa Schröder werd zowel vrijdag als zondag in de finale derde over 1,10 meter met haar veertien jaar oude zwart geboren schimmelmerrie Mama Mia Picobello (v. Mr. Blue).

Noa Grevinga pakte zondag de winst over 1,00 meter. Ze verdiende 81 stijlpunten voor haar optreden met haar vijf jaar jonge zwartbruine merrie One (v. Innovation).

Onderste foto van Remco Been met Lucy T © Marjon Hoen.

Meer Springen

»
DONAUESCHINGEN – Hendrik Jan Schuttert eindigde zondag knap als tweede in de Grote Prijs van Donaueschingen. Met zijn negenjarige donkerbruine ruin... (16-09-2024)
»
WIERDEN – De zege in de toprubriek over 1,30 en 1,35 meter tijdens het concours van afgelopen weekeinde in Wierden ging zaterdag naar Tessa Delger.... (11-09-2024)
»
LIER – Annelies Vorsselmans was prima op dreef tijdens het concours bij De Azelhof in het Belgische Lier. De partner van Jeroen Dubbeldam klasseerde... (08-09-2024)
»
WARSCHAU – Hessel Hoekstra was tijdens het concours in Warschau, waar de finale van de van de EEF Series werd verreden, prima op dreef met zijn... (08-09-2024)
»
LANGEVEEN – Peter Olthof bleef zondag baas in eigen huis tijdens de finale van de eerste editie van de Twentse Grascompetitie. De Langevener bleek... (02-09-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra is met de tienjarige donkerbruine hengst Comthago VDL (v. Comme il Faut) een van de ruiters van TeamNL in de finale van de... (02-09-2024)
»
RIJSSEN – BIJ TCN Sporthorses in Rijssen staat voor dinsdag 3 september de voorlaatste wedstrijd uit de cyclus van de TCN Jumping Tour 2024 op het... (01-09-2024)
»
ERMELO - Lize van Benthem van de Grensruiters uit De Lutte veroverde afgelopen weekend met haar pony Zero H tijdens de Hippiade in Ermelo de gouden... (27-08-2024)
»
VRAGENDER – Steven Veldhuis sloot Outdoor Vragender prima af op de laatste dag voor de paarden. De Haaksbergenaar bezette zaterdag een tweede, twee... (25-08-2024)
»
VRAGENDER – Vincent Geerink was vrijdag de meest opvallende deelnemer op de tweede dag van Outdoor Vragender. De ruiter uit Gelselaar zegevierde over... (24-08-2024)
»
VRAGENDER – Twentse ruiters maakten donderdag de dienst uit op de eerste dag van Outdoor Vragender. Van hoog tot laag reden Remco Been, Steven... (23-08-2024)
»
ERMELO – Stijn Roelink legde donderdag tijdens de Hippiade, de strijd om de nationale titels van de KNHS, beslag op een achtste plaats over 1,35... (22-08-2024)
»
TUBBERGEN – Bas van der Aa mag tot komende winter weer even gebruik maken van de diensten van Shanroe Barney omdat berijder Hansel Chen na een... (20-08-2024)
»
Twee dagen nadat de Schröder Masterclass is afgesloten, moet het plein voor de Sint-Pancratiusbasiliek er weer uitzien alsof er niet pas een... (19-08-2024)
»
TUBBERGEN – De Ladies Cup tijdens de Schroder Masterclass in Tubbergen werd zaterdag gewonnen door Team Chummy. Tess Verver en Nienke Veldhof zetten... (19-08-2024)
»
Met het bedrijf Riwald Recycling, dat hij oprichtte met zijn broer Richard en na diens overlijden in 2013 voortzette met zijn tussentijds toegetreden... (17-08-2024)
»
Al sinds de start van het evenement in 2001 is Nijwa als sponsor verbonden met de Schröder Masterclass. Voor Jogé Nijhof en zoon Bart Haselbekke van... (16-08-2024)
»
ALBERGEN – Tijdens de zondag afgesloten Olympische Spelen in Parijs kwam in de hippische disciplines geen enkele Twentse deelnemer aan de start. Dat... (16-08-2024)
»
Een jaar of veertig geleden maakte Gerhard ten Berge in zijn eigen woonplaats Wierden onverwachts zijn debuut als omroeper bij een springconcours.... (16-08-2024)
»
Het idee was er al een jaar of vijf, zes. In 2021 werd het eindelijk werkelijkheid en had initiatiefnemer Bart Plegt uit Geesteren zijn gewenste... (15-08-2024)