JOS LANSINK: ‘RUST GOED VOOR GRANDORADO IN AANLOOP NAAR PARIJS’

Willem Greve niet in team Rotterdam

Willem Greve is met Highway TN NOP titelverdediger in de strijd om de Grote Prijs van Rotterdam.

ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations in het Kralingse Bos in Rotterdam.

Greve wordt vervangen door Leopold van Asten en zijn ruin VDL Groep Iron. Vrijdag wordt bekend welke acht landen zich plaatsen voor de finale op 6 oktober in Barcelona. Het zal een spannende strijd worden. TeamNL, dat al drie jaar op rij de landenwedstrijd van CHIO Rotterdam won, staat op plaats zeven in de tussenstand. Een topklassering en liefst de overwinning is vrijdagavond gewenst voor het team van Jos Lansink.

Dat bestaat verder uit Kim Emmen, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten. Willem Greve komt wel aan de start tijdens het CHIO Rotterdam en zal zich met de hengst Highway TN NOP  voorbereiden op de Grote Prijs, die ze vorig jaar magistraal wonnen. Dat in overleg met bondscoach Jos Lansink, die motiveert waarom Leopold van Asten de plaats van Willem Greve “Ik ken de paarden van Willem goed genoeg. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen heeft Grandorado de afgelopen weken heel veel kilometers door Europa gemaakt. Het is juist goed om hem nu wat rust te geven in aanloop naar Parijs.”

Laatste wedstrijd van de vier
De League of Nations is de dit jaar gelanceerde topcompetitie van de wereldpaardensportbond met de beste tien landen op basis van de ranking van de ruiters op de wereldranglijst. Rotterdam is de laatste van de vier wedstrijden, voorafgaand aan de finale op 6 oktober in Barcelona. Abu Dhabi, Ocala zijn verreden, terwijl de wedstrijd op 31 mei in Sankt Gallen door hevige regenval moest worden afgelast. 

Dat betekent dat het klassement wordt opgemaakt over drie wedstrijden. De beste acht landen plaatsen zich voor de finale. TeamNL staat momenteel op de zevende plaats in de tussenstand na de negende plaats in Abu Dhabi en de vierde plaats in Ocala. Een goede klassering in Rotterdam stelt een finaleplaats zeker voor de oranje-jassen. 

Ierland leidt
Ierland leidt het klassement met 190 punten voor Duitsland (160) en Zwitserland (140). Nederland heeft 115 punten. Een overwinning in Rotterdam levert 100 punten op. 
België, Frankrijk en Groot-Brittannië staan na de wedstrijden in Abu Dhabi en Ocala met 85 punten gedeeld op de achtste en laatste plaats en komen op volle sterkte naar Rotterdam om de benodigde punten te verdienen. 

De deelnemende landen aan de League of Nations tijdens CHIO Rotterdam zij: Nederland, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Brazilië, Verenigde Staten, België, Frankrijk en Groot Brittannië. 

De landenwedstrijd in Rotterdam begint vrijdag om 16.00 uur, waarna vanaf 19.00 uur de tweede manche volgt.

Meer Springen

»
RIJSSEN – Eric ten Cate liet er dinsdag geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in de tiende wedstrijd en tevens finale van de TCN Jumping Tour... (27-09-2024)
»
Annelies Vorsselmans sloot zondag in Lanaken de strijd om het Belgische kampioenschap springen met haar negenjarige merrie C. Kulottie W Z (v. Comme... (23-09-2024)
»
LANAKEN – Jasmin Seppälä boekte donderdag een fraaie overwinning tijdens het WK jonge paarden op de domeinen van Stal Zangersheide in het Belgische... (20-09-2024)
»
ZUIDWOLDE – In Twente gevestigde ruiters maakten zondag de dienst uit tijdens de strijd om de Grote Prijs Van Outdoor Zuidwolde. Winnaar Hessel... (16-09-2024)
»
DONAUESCHINGEN – Hendrik Jan Schuttert eindigde zondag knap als tweede in de Grote Prijs van Donaueschingen. Met zijn negenjarige donkerbruine ruin... (16-09-2024)
»
WIERDEN – De zege in de toprubriek over 1,30 en 1,35 meter tijdens het concours van afgelopen weekeinde in Wierden ging zaterdag naar Tessa Delger.... (11-09-2024)
»
LIER – Annelies Vorsselmans was prima op dreef tijdens het concours bij De Azelhof in het Belgische Lier. De partner van Jeroen Dubbeldam klasseerde... (08-09-2024)
»
WARSCHAU – Hessel Hoekstra was tijdens het concours in Warschau, waar de finale van de van de EEF Series werd verreden, prima op dreef met zijn... (08-09-2024)
»
LANGEVEEN – Peter Olthof bleef zondag baas in eigen huis tijdens de finale van de eerste editie van de Twentse Grascompetitie. De Langevener bleek... (02-09-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra is met de tienjarige donkerbruine hengst Comthago VDL (v. Comme il Faut) een van de ruiters van TeamNL in de finale van de... (02-09-2024)
»
RIJSSEN – BIJ TCN Sporthorses in Rijssen staat voor dinsdag 3 september de voorlaatste wedstrijd uit de cyclus van de TCN Jumping Tour 2024 op het... (01-09-2024)
»
ERMELO - Lize van Benthem van de Grensruiters uit De Lutte veroverde afgelopen weekend met haar pony Zero H tijdens de Hippiade in Ermelo de gouden... (27-08-2024)
»
VRAGENDER – Steven Veldhuis sloot Outdoor Vragender prima af op de laatste dag voor de paarden. De Haaksbergenaar bezette zaterdag een tweede, twee... (25-08-2024)
»
VRAGENDER – Vincent Geerink was vrijdag de meest opvallende deelnemer op de tweede dag van Outdoor Vragender. De ruiter uit Gelselaar zegevierde over... (24-08-2024)
»
VRAGENDER – Twentse ruiters maakten donderdag de dienst uit op de eerste dag van Outdoor Vragender. Van hoog tot laag reden Remco Been, Steven... (23-08-2024)
»
ERMELO – Stijn Roelink legde donderdag tijdens de Hippiade, de strijd om de nationale titels van de KNHS, beslag op een achtste plaats over 1,35... (22-08-2024)
»
TUBBERGEN – Bas van der Aa mag tot komende winter weer even gebruik maken van de diensten van Shanroe Barney omdat berijder Hansel Chen na een... (20-08-2024)
»
Twee dagen nadat de Schröder Masterclass is afgesloten, moet het plein voor de Sint-Pancratiusbasiliek er weer uitzien alsof er niet pas een... (19-08-2024)
»
TUBBERGEN – De Ladies Cup tijdens de Schroder Masterclass in Tubbergen werd zaterdag gewonnen door Team Chummy. Tess Verver en Nienke Veldhof zetten... (19-08-2024)
»
Met het bedrijf Riwald Recycling, dat hij oprichtte met zijn broer Richard en na diens overlijden in 2013 voortzette met zijn tussentijds toegetreden... (17-08-2024)