MET HIGHWAY M TN NOP TWEEDE IN GROTE PRIJS JUMPING INDOOR MAASTRICHT

Willem Greve op één na de beste

Foto Willem Greve met Highway TN © Ashley Claus.

MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk moest de ruiter uit Markelo met zijn Highway M TN NOP, in juni goed voor de eerste plaats in Rotterdam, in Maastricht tevreden zijn met plek twee.

Greve en Highway (v. Eldorado van de Zeshoek) doken in de barrage fors onder de tijd van 35,83 seconde, die Matthijs van Asten als achtste starter met Sirocco had neergezet. Greve en de deze week door de Stichting Nederlands Olympiade paard vastgelegde hengst leken op de overwinning af te stevenen met hun toptijd van 34,48 seconde. 

Maar daar dacht Maikel van der Vleuten anders over. Na zijn winst vorig jaar met El Wikke zette Van der Vleuten vol in op de winst en benutte de ruime galopsprongen van zijn hengst Lugi d’Eclipse om Greve van de overwinning af te houden. Dat lukte met een foutloos resultaat in 33,95 seconden. 

Op herhaling
Van der Vleuten ging daarmee op herhaling in de viersterren Grote Prijs van Maastricht. Vorig jaar pakte hij de winst met El Wikke, nu met de hengst Luigi d’Eclipse. Het is al de vierde keer dat de Brabander de Grote Prijs van Maastricht won. Een unicum. 

Willem Greve moest zaterdag tijdens Jumping Indoor Maastricht twee opponenten voorrang verlenen in de rubriek over 1,50 meter met barrage.
Met de achtjarige vosmerrie Pretty Woman van ’t Paradijs (v. Vigo d’Arsouilles) noteerde hij in 31,84 seconde de derde tijd in de barrage van de proef, die door de Belg Jos Verlooy met FTS Killossery Konfusion in 30,49 seconde het snelst werd afgelegd. Marc Houtzager volgde met Sterrehof’s Dante NOP op drietiende seconde als tweede.

Frank Schuttert eindigde met de achtjarige bruine ruin Lucky SR Z (v. L’Arce de Triomphe) als derde bij het progressief springen over 1,45 meter met joker.  De winst was voor Sanne Thijssen met Carembar Blue.

Zege Remco Been
In het Belgische Lier zegevierde Remco Been zaterdag met de elfjarige bruine hengst Bridgetown Z (v. Big Star Jr Z) in de rubriek over 1,35 meter op tijd. Met de zevenjarige donkerbruine ruin Cookie T (v. Comme il Faut) werd hij achtste in de rubriek voor jonge paarden over 1,35 meter met twee fasen.

Onderste foto: Remco Been met Bridgetown Z.
 

Meer Springen

»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)
»
BONHEIDEN – Brayen Brata-Coolen was zondag prima op dreef tijdens het CSI in het Berlgische Bonheiden. De Indonesische ruiter van Stal ’t Hofstee... (19-05-2024)
»
LUMMEN - Steven Veldhuis bezette zaterdag met de achtjarige bruine ruin Blom’s Larado O (v. Grandorado TN NOP) de derde plaats in de rubriek over 1,... (18-05-2024)
»
MARTOFTE - Gerben Morsink had een mooi aandeel in de vijfde plaats die het Nederlandse springteam vrijdag bezette in de wedstrijd voor de EEF... (17-05-2024)
»
WIERDEN – Het fraaie terrein van De Vossenbos in Wierden was afgelopen weekeinde drie dagen lang het decor van het druk bezette concours van De... (14-05-2024)
»
DENEKAMP - De pas veertienjarige Rens Grootelaar was zaterdag de complete concurrentie de baas in het hoofdnummer van het concours van de Berg en... (14-05-2024)
»
EINDHOVEN – Ook bij het CSI Eindhoven liet Hessel Hoekstra zich goed van voren zien. Met de door Bart Wolbers uit Weerselo gefokte schimmelruin Max... (13-05-2024)
»
LUMMEN – Gerco Schröder boekte zondag een fraaie overwinning in het Belgische Lummen. Met zijn jongste aanwinst Jackpot, de tienjarige schimmelruin (... (12-05-2024)
»
ERMELO - De springruiters van TeamNL, met onder anderen nationaal kampioen Willem Greve in de gelederen, wonnen zondag op overtuigende wijze de... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie... (05-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam mocht zaterdag hopen op een zege in de eerste Grote Prijs van het CSI2* Ermelo. Laatste starter Pim Mulder ging echter in  ... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Amber van Marle maakte zaterdag een prima indruk in de ‘kleine’ Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De amazone uit Ambt-Delden hoefde op... (05-05-2024)
»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)