LUCAS PORTER NAAR ZEGE IN FINALE MEDIUM TOUR POZNAN

Willem Greve: ook succes in Grote Prijs

Willem Greve met Grandorado TN © Fototrailer

Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale van de Medium Tour tijdens de Cavaliada in Poznan.

Greve pakte in Kronenberg overtuigend de winst in de Grote Prijs De Peelbergen van het CSI2, een wedstrijd over 1,45 meter met barrage. Met de tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) bleef hij de complete concurrentie de baas.
 
Met de zesjarige vosmerrie Kyrlanthe (v. Tangelo van de Zuutrhoeve) eindigde Greve als negende in de rubriek voor jonge paarden. Jessie Wiefferink werd keurig derde in de rubriek over 1,20 meter op tijd met haar zeven jaar oude vosruin Just for Fun.

Lucas Porter stond in Poznan vooraan bij de prijsuitreiking na zijn winst met de twaalfjarige bruine merrie Hope Street (v. Casall) in de eindstrijd van de Medium Tour, een rubriek over 1,45 meter met barrage. Gerben Morsink was met de achtjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino) goed voor de vijfde plaats. 

In de proef voor de Small Tour over 1,35 meter op tijd nam Hendrik Jan Schuttert de derde plek voor zijn rekening met de achtjarige bruine ruin Monte Carlos (v. Temple Claudius). Annelies Vorsselmans werd zevende met de zevenjarige vosmerrie Jolita (v. Arezzo VDL) en Lucas Porter negende met de zeven jaar oude schimmelruin Whisker B EZ (v. Chellano Alpha Z).

Gerco Schröder vierde
In het Belgische Lier stuurde Gerco Schroder zijn achtjarige voshengst Glock’s Novellist (v. Carrera VDL) naar de vierde positie op het parcours over 1,40 meter op tijd. Stalgenoten Matt Carrigan op de acht jaar oude schimmelruin Quantum Robin V (v. Carambole) en Linda Portychova met de tienjarige ruin Alpha Nero (v. Quality Time TN) werden respectievelijk zevende en negende.

Linda Portychova eindigde donderdag met de tien jaar oude vosruin Gladiator (v. Spartacus TN) al als vierde in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen en vrijdag als vijfde in de rubriek op tijd met hindernissen van dezelfde hoogte op de dertienjarige bruine merrie La Mirage 16 (v. Lordanos). Conor Drain werd zaterdag zevende over twee fasen in de wedstrijd voor zesjarige paarden met zijn merrie Clementine (v. Caretino Gold). 

Faye Louise Vos sloot vrijdag de rubriek over 1,10 meter met twee fasen als derde af met de vijftienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Caranjo). Een dag later werd de combinatie zevende in een zelfde proef.

Meer Springen

KRONENBERG – De afsluitende zaterdag van het CSI De Peelbergen leverde twee ‘Twentse’ zeges op. Matt Carrigan won de ‘kleine’ Grote Prijs over 1,45... (22-05-2022)
GROSS VIEGELN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn negenjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z) keurig als vijfde in het Championat van het... (21-05-2022)
WEERSELO – De legendarische schimmel De Sjiem is niet meer. Het toppaard waarmee Jeroen Dubbeldam in 2000 in Sydney Olympisch goud won, overleed... (21-05-2022)
KRONENBERG – Bas van de Aa deed vrijdag goede zaken tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De ruiter uit Albergen eindigde twee... (21-05-2022)
AALBORG – Wim Schröder kan meer dan tevreden terugkijken op de wedstrijd voor de Longines EEF Nations Cup tijdens het CSI Uggerhalne in het Deense... (21-05-2022)
AALBORG – Eric ten Cate had donderdag op de eerste dag van het CSI3 Uggerhalne meteen  de goede vorm te pakken. In drie rubrieken reed hij met... (20-05-2022)
DIEPENHEIM – Wesley ter Harmsel ontpopte zich dinsdag tot overtuigende winnaar tijdens het midweekse springen over 1,35 meter in Diepenheim. Met... (17-05-2022)
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve uit Markelo maakt deel uit van de formatie van vijf ruiters, die uitkomen in de eerste landenwedstrijd op... (17-05-2022)
DIEPENHEIM – Lisa Everts greep zondag de zege in de gecombineerde rubrieken over 1,30 en 1,35 meter tijdens het concours hippique in Diepenheim. Met... (17-05-2022)
REDEFIN – Hessel Hoekstra beleefde een prima slotdag bij het Paardenfestival in het Duitse Redefin. De ruiter van Stal Wiefferink legde tijdens het... (15-05-2022)
SAMORIN – Sander Geerink deed zaterdag opnieuw van zich spreken tijdens het CSI2 in het Slowaakse Samorin. In een wedstrijd over 1,50 meter, die... (15-05-2022)
HELLENDOORN – Evi Wiefferink trok vrijdag bij manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de zege naar zich toe tijdens de rubriek over 1,35 meter. Met de... (14-05-2022)
SAMORIN – Sander Geerink kende donderdag een flitsende start tijdens het CSI in het Slowaakse Samorin. De ruiter uit Gelselaar zegevierde in de... (13-05-2022)
WIERDEN – Joop van Dijk, voormalig internationaal jurylid, is maandag 9 mei op 79-jarige leeftijd in zijn woning in Wierden overleden. In het bijzijn... (11-05-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink, Conor Drain en Gerco Schröder deden de afgelopen dagen prima mee om de prijzen tijdens het CSI in het Duitse... (09-05-2022)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde zaterdag met zijn topper Alphaville NOP zilver in de strijd om het Nederlands kampioenschap paradressuur. De ruiter... (08-05-2022)
RIESENBECK – Gerben Morsink schreef vrijdag op fraaie wijze de tweede kwalificatierubriek voor de Grote Prijs van Riesenbeck op zijn naam. Morsink... (07-05-2022)
WIERDEN – Outdoor Wierden en het Dutch Youngster Festival (DYF) gaan deze maand alsnog niet door. De organisatie van beide evenementen heeft dit... (04-05-2022)
GEESTEREN – De in deze regio actieve ruiters hebben zondag geen hoofdrol kunnen vertolken in de strijd om de Grote Prijs van Hippisch Geesteren. De... (01-05-2022)
GEESTEREN – Willy van der Ham is het springen nog niet verleerd. Dat toonde hij vrijdag als vanouds  aan met zijn zege in de zwaarste rubriek van de... (29-04-2022)