MET GRANDORADO STERKSTE IN GP INDOOR FRIESLAND, MATT GARRIGAN DERDE

Willem Greve is helemaal terug

Foto Willem Greve met Grandorado TN © Ashley Claus

LEEUWARDEN – Willem Greve won zaterdagavond met zijn tophengst Grandorado TN NOP de Grote Prijs van het CSI3* Indoor Friesland. Het was voor Greve de eerste Grote Prijs sinds hij in juli twee weken voor het WK in Herning zijn enkel en arm brak.

De regerend Nederlands kampioen uit Markelo overtuigde met een voortreffelijke barrage. Pim Mulder kon als laatste starter het resultaat van uit Greve niet verbeteren en was super blij met de tweede plaats.

Willem Greve was uitzinnig van vreugde na zijn superieure barragerit, waarin zijn tophengst Grandorado TN NOP liet zijn tot de beste springpaarden van de wereld te behoren. Als tiende van de elf starters in de barrage finishte Greve foutloos in 31,77 seconden. Dat leek goed voor de winst. Laatste starter Pim Mulder deed zijn uiterste best en kwam heel dicht bij de tijd van Greve (32,11) voor uitverkochte tribunes bij de succesvolle herstart van Indoor Friesland, dat jaren niet meer gehouden was. 

Roerige periode
“Ik heb een roerige periode achter mij gehad na mijn blessure in juli. Dat was echt een domper twee weken voor het WK”, vertelt Greve tijdens de prijsuitreiking. “Ik wil dan ook iedereen bedanken die mij gesteund heeft en zeker de mensen op stal, Ria van Team Nijhof die Grandorado in die periode gereden heeft en ook Marc Houtzager die elke week met hem gesprongen heeft. Zonder hun was deze overwinning niet mogelijk geweest.”

De overwinning is een opsteker voor Greve, die met Grandorado TN NOP in alle landenwedstrijden die hij dit seizoen reed dubbel foutloos bleef en het WK in Herning moest missen. "Deze overwinning is geen toeval, maar een bevestiging van de vorm die we afgelopen zomer hadden. Ik ben er blij mee. Ik heb mijn blik nu op de Spelen van Parijs gericht. Dat is het ultieme doel met Grandorado." 

Matt Garrigan eindigde knap foutloos als derde met zijn negenjarige vosruin HHS Seattle (v. Pacino). Conor Drain reed met zijn negen jaar oude schimmelruin Imagine na een springfout in de barrage naar de tiende plaats.

Zege Eric ten Cate
Eric ten Cate (rechts) pakte op de slotdag van Indoor Friesland een fraaie overwinning mee in de rubriek over 1,40 meter op tijd. Met zijn negenjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) was hij de complete concurrentie de baas. Frank Schuttert bleef het dichts bij de ruiter uit Geesteren in de buurt met zijn negenjarige schimmelruin Irish Coff (v. Emerald).

Madée Schuttenbeld eindigde zaterdag tijdens het CSI1* De Peelbergen in Kronenberg met haar veertienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) als tweede in de wedstrijd over 1,20 meter op tijd. Jesse Berkers legde in deze rubriek beslag op de vierde plaats met de zevenjarige bruine merrie Cillbhrid Julie (v. Querlybet Hero).

Een dag later kwamen dezelfde combinaties uit in de rubriek over 1,25 meter met twee fasen. Dit keer eindigde Jesse Bekers als vijfde en Madée Schuttenbeld als zesde. 
In de Grote Prijs van het CSI1* over 1,35 meter met barrage finishte Coen Kerbert met zijn zevenjarige bruine merrie Kelesta (v. Berlin) als tiende.

Pascalle Lienesch reed ook in het weekend goed mee tijdens het CSI in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower Park eindigde ze zaterdag met haar zevenjarige bruine merrie Krandessa (v. Carrera VDL) als derde op een parcours over 1,25 meter op tijd.  Met hetzelfde paard werd ze zondag achtste in de Grote Prijs van het CSI1 over 1,30 meter met barrage. 
 

Meer Springen

AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)
MARIENHEEM – Elike Morsink trok dinsdag met Dakina II de zege naar zich toe in de rubriek over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen.... (28-12-2022)
SAASVELD – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,35 meter en een tweede in de proef over 1,30 meter ontpopte Stef Veldhuis zich met zijn... (21-12-2022)
POZNAN – Remco Been reed zondag tijdens de Cavaliada Tour op grootste wijze naar de zege in de Grote Prijs van het CSI3* in Poznan over 1,50 meter. (19-12-2022)