DIT KEER MET GRANNY SMITH APPLE NIET TE KLOPPEN IN HOOFDRUBRIEK LICHTENVOORDE

Weer Grote Prijs voor Remco Been

Foto Remco Been met Granny Smith Apple © Wendy Scholten

LICHTENVOORDE – Remco Been wordt langzamerhand een routinier in het vergaren van Grote Prijzen. Het lukte de Wierdenaar zaterdag weer in Lichtenvoorde. Op het parcours van 1,40 meter was hij de snelste foutloze deelnemer met Granny Smith Apple.

Van de negen andere kandidaten voor de eindzege, die in de barrage net als Been foutloos bleven, kwam Micky Morssinkhof met Graziano het dichtst in zijn buurt.

Remco Been trapte af en schoot zo snel door het parcours met Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek) dat niemand daar nog in de buurt kwam.
“Met de andere twee paarden ging het niet zo best, dus ik was heet om te winnen”, legt Remco Been zijn motivatie uit. “Ik had met deze nog niet eerder zo hard gereden.” De ongebruikelijke naam Granny Smith Apple dankt het winnende paard overigens aan zijn fokker, fruitteler Nico van Maaswaal, die altijd een appel in de paardennamen verwerkt.

Blij met sterke start
Maar liefst 18 van de 39 deelnemers sprongen foutloos door het parcours van Jos Brinkman over 1,40 meter, dat toch veel rijkunst vroeg. Kortom, er moest hard gereden worden om de PSC-bokaal, ook al meldden drie ruiters zich af. 
Op Remco Been stond geen maat. “Als eerste van start gaan in de barrage was niet ideaal, zeker als er zoveel in zitten. Als sportman is het fijner om wat minder concurrentie te hebben, maar er is mooi en eerlijk gebouwd. Ik weet zeker dat de meeste ruiters positief terugblikken op deze wedstrijd en mooie video’s konden maken. Dat is ook wat waard, zeker met het oog op de handel. Ik was blij met m’n sterke start. De eerste wending liep direct heel goed en ik heb richting de laatste hindernis niks laten liggen.”

Aan ervaring geen gebrek bij Granny Smith Apple, die al parcoursen over 1,50 meter foutloos sprong. “Maar zulke snelle rondes had ik nog niet met hem gereden. Dat moet hij ook leren, om competitief te worden en dat kan heel mooi op dit soort wedstrijden. Als je internationaal vooraan mee wil rijden, zul je je tempo sowieso hoger moeten leggen.” 
Been besluit: “Eerst dacht ik nog naar Spanje te gaan met de paarden, maar we hebben hier in Nederland ook heel mooie wedstrijden waarbij je ze kunt opbouwen naar een hoger niveau.”

Donderdag had Remco Been met Bridgetown al de klasse Z op zijn naam geschreven. Doron Kuipers met Cayman SD, Jurgen Stenfert met Idylle of Romance en Sander Geerink met Denzel Boy volgden in deze volgorde in zijn spoor. Met dezelfde Bridgetown moest Been in de klasse ZZ alleen Rianne Nalis met Just Impression voor zich te dulden. Lisa Everts bezette met Captain Morgan de derde plek.

Claudia Morsink reed zaterdag met Cekina Z naar de vierde plaats in de klasse ZZ. Desiree Kemper eindigde als vijfde in de klasse Z met Gucci. In de klasse B was Vera Abbink met Lantos.

Greve en Schuttert
In het Spaanse Oliva veroverde Willem Greve met Grandorado TN zondag de zesde plek in de Grote Prijs over 1,50 meter van het CSI2. Hendrik Jan Schuttert werd met Good Farming HS achtste in het door de Belg Jérôme Guery gewonnen hoofdnummer. Beiden maakten een springfout in de barrage.

Eerder op de dag eindigden beiden ook al in elkaars nabijheid. Nu bleef Greve met Imposant van de Renger op de achtste plaats de met G. Termie R als negende eindigende Ommenaar net voor op een parcours over 1,45 meter met barrage. Zaterdag was het al niet anders, toen Willem Greve Highway TN naar de zesde plaats stuurde en Hendrik Jan Schuttert zevende werd in de rankingproef over 1,45 meter met barrage. Ook in deze twee rubrieken viel bij beiden een balk.

Thijmen Vos
Thijmen Vos pakte zaterdag met Faylista de derde prijs in de rubriek over 1,30 meter voor het CSI1 in het Belgische Lier. 
  
 

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)