ZWEEDSE AMAZONE VAN STAL DE MEYBOOM WINT GOUD OVER 1,35 METER BIJ NK 

Voorgevoel Pernilla Josse komt uit

Foto Pernilla Josse met Meyboom's Pandorra Z bij de prijsuitreiking © Digishots

ERMELO – Het goede voorgevoel waarmee Pernilla Josse zaterdag naar Ermelo ging om deel te nemen aan de kampioenschappen indoor van de KNHS, bleek niet op lucht gebaseerd. De Zweedse amazone van Stal De Meyboom reed overtuigend naar het goud in de klasse over 1,35 meter.

Met de elfjarige vosmerrie Meyboom’s Miss Pandorra Z (v. Marome Mw), eigendom van Hans Groeneveld en Marianne Bruggink, troefde de 22-jarige Josse de complete concurrentie af. “Het liep precies zoals ik gepland had”, aldus de gelukkige winnares na afloop. In 2017 kwam ze vanuit haar school in Zweden, waar ze een opleiding hippische economie volgde, naar Lattrop. Anderhalf jaar lang vervulde ze daar haar stage.

Precies een jaar geleden, in maart 2022, keerde ze terug naar Twente. “Ik had hier veel vrienden gemaakt en bij De Meyboom kan ik de paardensport beoefenen volgens mijn eigen systeem. Hans Groeneveld is een tweede vader voor mij geworden.”

Eigenzinnige merrie
In Miss Pandorra heeft ze een eigenzinnige merrie met de winnaarsmentaliteit die haar ook zelf eigen is. “Je moet haar wel nemen zoals ze is. Als ze thuis geen zin heeft, kun je haar beter met rust laten of en met haar gaan spelen. Voelt ze zich goed, dan doet ze alles voor je. In de wedstrijd is ze altijd enorm scherp. En ze is ook nog eens echt een heel mooi showpaard.”

In Nederland bouwt ze gestaag verder aan wat moet uitmonden in een prima loopbaan als amazone. "Ik hou van Nederland, van het land, maar ook van de manier waarop we hier met paardensport bezig zijn. Zelf heb ik heel grote ambities om ver te komen in deze sport, maar dan wel via een langzaam oplopende lijn. Ik ben ook eerlijk naar mezelf toe, ik weet dat ik niet moet forceren en steeds kleine stapjes vooruit moet zetten.”

Stijn Roelink
Stijn Roelink was de beste regionale vertegenwoordiger in de klasse over 1,40 meter. De Lattropper eindigde als vijfde met zijn negenjarige bruine ruin Joyride (v. Denzel van het Meulenhof). Twee plaatsen achter hem legde Lisa Everts met de veertien jaar oude vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z) beslag op de zevende positie.

Pascalle Donders sloot de klasse over 1,30 meter als vijfde af met de negenjarige bruine merrie Just say Yes (v. Zavall VDL). Pernilla Josse bleef ook in deze rubriek foutloos en werd zevende met de zevenjarige bruine merrie Distant Drums Z (v. Diamant de Semilly). Ze werd op de voet gevolgd door Britt  Wiefferink met de zevenjarige bruin geboren schimmelruin Leomar (v. Cohinoor).

Jarno Hesselink tenslotte finishte als negende in de titelstrijd over 1,20 meter met zijn  zesjarige bruin geboren schimmelruin Mister Medal (v. Casago).

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)