Vicky Helthuis naar EK junioren

ERMELO – Bondscoach Luc Steeghs heeft Vicky Helthuis uit Weerselo (foto) opgenomen in de selectie voor het Europees kampioenschap springen bij de junioren, dat zich van 10 tot en met 16 augustus afspeelt in het Oostenrijkse Neustadt. Wiener Neustadt (Oostenrijk). De jonge amazone uit Weerselo is de enige vertegenwoordiger uit de regio die er aan de start komt tijdens het EK, waaraan ook wordt deelgenomen door de young riders en children.

Luc Steegs kijkt vol vertrouwen naar het EK in Oostenrijk. “Vicky Helthuis is heel constant in landenwedstrijden.” De Twentse nationaal kampioene bij de landelijke ruiters in de klasse ZZ bewees het onder meer door in vijf van de laatste zes manches van landenwedstrijden bij de junioren met haar veertienjarige bruine ruin Chappeau foutloos te blijven.
 
Steeghs verder: “Voor Kars Bonhof wordt het zijn eerste EK. Ralph Slaats en Lars Kersten reden al een EK bij de children en Lars ook al bij de pony’s. Megan Laseur heeft al ervaring op een EK dat ze reed bij de pony’s. De vijf combinaties bij de young riders hebben allemaal al veel ervaring op senioren driesterrenniveau. Dat geldt zeker voor Amber Fijen. Sanne Thijssen is de laatste maanden in heel goede vorm. Lisa Nooren heeft al veel medailles gewonnen en is Olympisch jeugdkampioen. Niels Knape en Kevin Jochems wonnen al eens zilver op het EK en ook zij rijden de laatste tijd heel goed.”

De ontwikkeling bij de children is de laatste maanden hard gegaan. “Aan het begin van het seizoen zag het er niet naar uit dat we hier zouden staan”, aldus Steeghs. “Het team heeft het goed opgepakt en de laatste maanden veel ervaring opgedaan in landenwedstrijden. Niels Bulthuis heeft heel goed gereden in de KNHS Roelofsen Jeugd competitie, Jens van der Meer rijdt sterk. Net als Mel Thijssen heeft Skye Morssinkhof een paard met ervaring. Nederlands kampioen Julia Engelsman presteerde de laatste maanden constant.”

Young riders
Amber Fijen (Nieuwstadt) - Briljant (v. Chacco Blue)
Kevin Jochems (Achtmaal) - Kadans Como (v. Cesano II)
Niels Knape (Baarlo) - Cavendish (v.Cantos) of Caluna's Cacharel Z (v. Chuck Z)
Lisa Nooren (Engis (B)) - Sabech D’Ha (v. Qredo de Paulstra)
Sanne Thijssen (Sevenum) - Con Quidam (v. Quinar)

Junioren
Kars Bonhof (Epe) - Tennessee V (v. Toronto V)
Vicky Helthuis (Weerselo) - Chappeau (v. Niveau)
Lars Kersten (Egchel) - Taxi Buuron Largo (v. Laptop)
Megan Laseur (Soest) - Zeppelin (v. Heartbreaker) of Esperance
Ralph Slaats (Waalre) - Liberty Antara (v. Arpeggio). 

Children
Niels Bulthuis (Kinrooi (B) - Born for you (v. Berlin)
Julia Engelsman (Berkhout) - Whipped Cream (v. Cantos)
Jens van de Meer (Tilburg) - Cassanova (v. Lucky Boy)
Mel Thijssen (Sevenum) - Zsa-Zsa (v. Colander)
Skye Morssinkhof (Hierden), Lucas (v. Lincoln)

Meer Springen

»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)