ZEGE MET ÉÉNOGIGE RUIN JEZUS VAN DE WESTZIJDE BIJ TWENTSE RUITERDAGEN

Vasco Campana lacht het laatst

Vasco Campana met Jezus van de Westzijde, die zijn linkeroog mist.

SAASVELD – Wie het laatst lacht, lacht het best. Het ging woensdagavond maar weer eens op tijdens de rubriek over 1,35 meter met twee fasen voor de Twentse Ruiterdagen in de Ankerhal in Saasveld. Als laatste starter pakte Vasco Campana de winst met Jezus van de Westzijde.

De negenjarige ruin (v. Emerald van ’t Ruytershof x Nabab de Reve) is een bijzondere verschijning in de ring. Hij mist namelijk zijn linkeroog, dat werd verwijderd na een periode van hardnekkige pijn. Vasco Campana: “Dat maakt het extra knap hoe hij presteert. Jezus heeft een heel goede instelling, is bijzonder lief en super fijn om te rijden.”

De Italiaan, die volgende week zijn 34ste verjaardag hoopt te vieren, kwam dertien jaar geleden naar Nederland. Aanvankelijk werkte hij op Stal De Meyboom van Hans Groeneveld. Ondertussen staan zijn 25 paarden gestald in Albergen: vijftien bij John Kamphuis, de andere tien bij Jeroen Verver. Campana richt zich daar samen met zijn Italiaanse collega Riccardo Baroni op de opleiding van jonge paarden tot GP-niveau.

Terwijl hij zich concentreert op het springen, is broer Manfredi Campana vooral doende met de handel. Via diens vriendin Manon Damhuis maakte Vasco Campana kennis met de door Leo Overmars gefokte Jezus van de Westzijde. “Hij is van klanten van ons, maar zij laten hem door mij rijden”, aldus de immer goedlachse ruiter.

Nog niet klaar
In Vivant van eigenaar Herman Seiger heeft hij zijn beste paard van stal. “Met hem heb ik dit jaar al de Grote Prijs van het CSI4* Deauville mogen rijden. Dat was mooi. Ik wil proberen zo ver mogelijk te komen in de sport en hoe hoog dat is weet je nooit. Maar in ben in elk geval nog niet klaar.”

In Saasveld greep Vasco Campana in de rubriek over 1,35 meter ook nog eens de vierde plek met J. Kilermo (v. Action Breaker). Als slotruiter verdreef hij Joel Lustenberger met Liberty One (v. Isterberg) van de koppositie. Jennifer Munsterhuis toonde eens te meer haar progressie door derde te worden op Hurricane M (v. Verdi). De vijfde plek was voor Pascalle Lienesch met Fermium (v. Andretti S).

Ook over 1,30 haalde Vasco Campana het podium. Met Haifa werd hij derde achter Nuri Dijks op Chopard en Frank Buitenhuis met Luna. Joost Luttikhuis bezette de vierde positie met Miss Obolensky, Nuri Dijks met Spatzl ook de vijfde.

Over 1,20 meter was de winst voor Joost Luttikhuis met Nena d’Obolensky, voor Bas van den Burg met Legandeh2 en Birgitte Meier met Mucaria. Suzet Willemsen boekte een dubbele zege over 1,20 meter. Ze werd eerste met TRC Nike en tweede met TRC Oliver, met respectievelijk 82,5 en 80,5 punt. Moniek Helthuis eindigde op Noble Minded met 78 punten als derde in deze rubriek op stijl.

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)