TWENTSE IER BOEKT IN DRENTE ZEGES MET IMAGINE EN FOREVER 

Topdag voor Conor Drain in Exloo

Conor Drain

EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde plek.

Met zijn negenjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) was Drain succesvol in de proef met twee fasen voor de Big Tour van het CSI2. Hij scheerde 0,12 seconde sneller over het tweede deel van het traject dan nummer twee Maureen Bonder met Flierefluiter. Lisa Everts legde met de dertienjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z) beslag op de zevende plaats en Remco Been volgde haar als achtste op de voet met de elfjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek).

Ook in de rubriek met twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 bleek Conor Drain niet te kloppen. Met de dertien jaar oude donkerbruine merrie Forever (v. Ingmar) reed hij naar de zege. Bas van der Aa was met achtjarige schimmelhengst Bruce Springsteen VDV Z (v. Berlin) goed voor de negende positie. 

In de door Daan van Geel op Idolama gewonnen wedstrijd met twee fasen voor de Medium Tour van het CSI2 tekende Conor Drain voor de vierde plek met zijn tienjarige voshengst Cristo (v. Cellestial). Jasmin Seppälä werd achtste met de achtjarige schimmelruin Jetski EB (v. Dakar VDL) en Julius Ehinger tiende met de elf jaar oude bruine merrie Mithney Z (v. Marome).

Manon Damhuis klasseerde zich met haar zevenjarige zwartbruine merrie Kalidah als vijfde in de rubriek met twee fasen voor de Medium Tour van het CSI1. Jesse Berkens werd met de even oude bruine merrie Kerina negende in de proef met twee fasen voor de Small Tour. 

Meer Springen

KRONENBERG – Pia-Luise Aufrecht eindigde donderdag als tiende in de zwaarste rubriek van de dag tijdens het CSI2 in Kronenberg. In de springhal van... (21-01-2022)
ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc... (14-01-2022)
EXLOO – Op de slotdag van het CSI Exloo greep Remco Been de overwinning in de wedstrijd over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het... (09-01-2022)
EXLOO – Hessel Hoekstra schreef zaterdag de rubriek over 1,40 meter met barrage in de Medium Tour tijdens het CSI2 in Exloo op zijn naam. (09-01-2022)
EXLOO – Conor Drain reed vrijdag naar alweer zijn derde overwinning tijdens het CSI Exloo. Ook Bas van der Aa smaakte het zoet van een zege. (08-01-2022)
SAASVELD – Steven Veldhuis is het nieuwe jaar goed begonnen. Tijdens de eerste editie van Springen Ankerhal Saasveld (SAS) zegevierde de... (06-01-2022)
MARKELO - Willem Greve, vorig jaar met Zypria S NOP actief bij de Olympische Spelen in Tokio als lid van de Nederlandse equipe en met Carambole deel... (03-01-2022)
MARIËNHEEM – Gerben Morsink stond woensdag tijdens de Sallandse Ruiterdagen op eenzame hoogte in de klasse Z. Met zijn merrie Carina Z (v. Carthino Z... (30-12-2021)
MARIĒNHEEM – Elike Morsink eindigde dinsdag op de eerste dag van de Sallandse Ruiterdagen in manege Bartels te Mariënheem zowel in de klasse Z als de... (29-12-2021)
MEEUWEN – De zojuist benoemde Jos Lansink heeft voor zijn eerste jaar als bondscoach van de Nederlandse springruiters zijn  belangrijkste doel helder... (22-12-2021)
SAASVELD – Eva Oude Wolcherink vond woensdag de snelste weg over de hindernissen in de klasse Z tijdens de laatste editie van Springen Ankerhal... (22-12-2021)
ERMELO – Jos Lansink is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe bondscoach van de springruiters van TeamNL. De in Rossum geboren Lansink wordt daarmee de... (22-12-2021)
BOEKELO – De samenwerking tussen Rob Schipper en Stal De Weaver in Boekelo is anderhalve week geleden na acht jaar met onmiddellijke ingang beëindigd... (22-12-2021)
BATHMEN – Vincent Geerink bleef zaterdag niet ver van de zege tijdens de Grote Prijs van Jumping Bathmen over 1,40 meter. Met Fifty Fifty eindigde de... (20-12-2021)
POZNAN – Annelies Vorsselmans legde zondag fraai beslag op de tweede plaats in de Grote Prijs van de Cavaliada in Poznan. (19-12-2021)
Willem Greve boekte vrijdag zijn tweede zege in een toprubriek tijdens het CSI2 De Peelbergen. Lucas Porter zegevierde op fraaie wijze in de finale... (19-12-2021)
POZNAN – Gerben Morsink was vrijdag niet te kloppen in de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens het evenement Cavaliada in het Poolde Poznan.... (17-12-2021)
KRONENBERG – Remco Been was vrijdag prima op dreef op de tweede dag van het CSI De Peelbergen. In het Limburgse Kronenberg reed de Wierdenaar twee... (17-12-2021)
KRONENBERG – Willem Greve was donderdag succesvol op de eerste dag van het CSI2 in Kronenberg. In hippisch centrum De Peelbergen zegevierde de ruiter... (16-12-2021)
EXLOO – Remco Been ging zondag met de premie van 5000 euro aan de haal in de Super Grand Prix van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in het... (13-12-2021)