TWENTSE IER BOEKT IN DRENTE ZEGES MET IMAGINE EN FOREVER 

Topdag voor Conor Drain in Exloo

Conor Drain

EXLOO – Conor Drain beleefde donderdag een topdag tijdens het CSI Exloo. De Twentse Ier won twee keer en legde ook nog eenmaal beslag op een vierde plek.

Met zijn negenjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) was Drain succesvol in de proef met twee fasen voor de Big Tour van het CSI2. Hij scheerde 0,12 seconde sneller over het tweede deel van het traject dan nummer twee Maureen Bonder met Flierefluiter. Lisa Everts legde met de dertienjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z) beslag op de zevende plaats en Remco Been volgde haar als achtste op de voet met de elfjarige bruine ruin Granny Smith Apple (v. Eldorado van de Zeshoek).

Ook in de rubriek met twee fasen voor de Big Tour van het CSI1 bleek Conor Drain niet te kloppen. Met de dertien jaar oude donkerbruine merrie Forever (v. Ingmar) reed hij naar de zege. Bas van der Aa was met achtjarige schimmelhengst Bruce Springsteen VDV Z (v. Berlin) goed voor de negende positie. 

In de door Daan van Geel op Idolama gewonnen wedstrijd met twee fasen voor de Medium Tour van het CSI2 tekende Conor Drain voor de vierde plek met zijn tienjarige voshengst Cristo (v. Cellestial). Jasmin Seppälä werd achtste met de achtjarige schimmelruin Jetski EB (v. Dakar VDL) en Julius Ehinger tiende met de elf jaar oude bruine merrie Mithney Z (v. Marome).

Manon Damhuis klasseerde zich met haar zevenjarige zwartbruine merrie Kalidah als vijfde in de rubriek met twee fasen voor de Medium Tour van het CSI1. Jesse Berkens werd met de even oude bruine merrie Kerina negende in de proef met twee fasen voor de Small Tour. 

Meer Springen

DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)
SAMORIN – Remco Been reed vrijdagochtend naar een knappe derde plaats in het Tsjechische Samorin op het parcours over 1,50 meter met barrage. Met de... (22-07-2022)
VEENINGEN – Een schriller contrast was bijna niet denkbaar. Willem Greve en bondscoach Jos Lansink verkeerden woensdag samen in opperbeste stemming... (21-07-2022)
BORNIVAL – Eric ten Cate bewijst ook in het Belgische Bornival uitstekend in vorm te zijn. Met de achtjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de... (21-07-2022)
VEENINGEN – In de door de zware val van Willem Greve fors overschaduwde tweede springdag in de tweede week van het CH De Wolden lieten enkele andere... (21-07-2022)
VEENINGEN – Willem Greve moet het WK in Herning aan zich voorbij laten gaan. De ruiter uit Markelo kwam donderdag zwaar ten val gekomen tijdens het... (21-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DIEPENHEIM – Het voor dinsdag 19 juli geplande concours hippique en aansluitend het Masterspringen in Diepenheim gaan niet door. De verwachte extreme... (18-07-2022)
FALSTERBO – Hessel Hoekstra sloot zondag het CSI5* in Falsterbo af met een prachtige derde plaats in de Grote Prijs. Met zijn negenjarige Icoon VDL (... (17-07-2022)
VALKENSWAARD – Gert Jan Bruggink legde zondag beslag op een keurige tweede plaats in de Grote Prijs van het CSI1* over 1,35 meter met barrage tijdens... (17-07-2022)
HELSINKI – Hessel Hoekstra blijft goed presteren in Falsterbo. Zaterdag was hij goed voor een vierde en een zesde plaats. (17-07-2022)
OLIVA – Het team children van bondscoach Edwin Hoogenraat is in de landenwedstrijd van het EK in Oliva op de vijfde plaats geëindigd. Jesse Berkers... (17-07-2022)
VEENINGEN -  Bas van der Aa was vrijdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CH De Wolden. Met zijn negenjarige... (15-07-2022)
OLIVA - Dankzij puike foutloze ronden van Jesse Berkers en Yoni van Santvoort heeft het children-team zich op het EK in Oliva verzekerd van een... (15-07-2022)
FALSTERBO - De springruiters van TeamNL hebben wederom een topprestatie geleverd. Ze werden vrijdagmiddag tweede in de wedstrijd voor de FEI Nations... (15-07-2022)