ALBERGENAAR BLIJFT BIJ SAS OVER 1,35 METER JOCHEN MUNSTERHUIS EN GERCO SCHRÖDER VOOR

Tom Brinkman grijpt winst in Saasveld

Tom Brinkman met Kentucky TN op archieffoto.

SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld.

Met Kentucky TN (v. Verdi) verwees de Albergenaar Jochen Munsterhuis met Jaguar (v. Arko III) en Gerco Schröder met Golden Shadow (v. Glasgow-W van het Merelsnest) naar de tweede en derde plaats.

Sven Peters schreef met Channel (v. Rascin) de proef over 1,30 meter op zijn naam. Eric ten Cate bezette de tweede positie met HorseDeals Nada van het Spieveld (v. Elvis ter Putte), voor Remco Been met Athina Z (v. Aganix du Seigneur Z) en Jennifer Munsterhuis met Indy (v. Chacco Blue).

Over lagere hoogtes werd twee keer gesprongen in Saasveld. Eric ten Cate was superieur in de eerste wedstrijd over 1,20 meter, waarin hij met Luna RAG eerste en met Mien-Viola tweede werd. Jennifer Munsterhuis sloot met Pebble Beach als derde aan.

Drie keer Munsterhuis
Later op de dag won Jojanneke Munsterhuis met Incredible M, waarmee voor de derde keer een Munsterhuis op het podium belandde. Pascalle Donders volgde op bijna twee seconden als tweede met Quick Silver. Joey Lansink nam de derde plek voor zijn rekening met Mattador.

Over 1,10 meter was de eerste zege voor Ashley Spiele-te Wierik met Ox Board EB. Eric ten Cate met Métrix J en Pernilla Josse met Ahsoka Takano completeerden de top drie. In de tweede rubriek stond er geen maat op Kim Roelofs, die met Lambrusco veel te snel was voor de concurrentie. Bjorn Dijkstra benaderde haar met Desteny nog het dichtst. Lieke Reinders-Ophof met Numag en Lauren Spikkert met My Lady reden exact dezelfde tijd en deelden de derde positie.

In de rijstijlrubrieken over 1,00 meter boekte Benthe Lammertink op Olivia van de Bakker in de tweede sessie met 82,5 punt de beste score. Bjorn Dijkstra deed met O Jigger nauwelijks voor haar onder (82), Jeannette Vlierman-Koekkoek werd met 80 punten beloond. 
Aan die score had Marjolijn Groener-Stamsijder met Montblanc in het eerste bedrijf voldoende voor de winst. Nummer twee Sophie van Groningen moest op met Rammelbeek’s Exturminator met 75 punten tevreden zijn.

 

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)