REGIORUITERS MAKEN IN GEESTEREN DIENST UIT IN TWEE RUBRIEKEN VOOR CSI2* 

Thuiszeges Ten Cate en Van der Aa

Eric ten Cate met Ivoor

GEESTEREN - Eric ten Cate en Bas van der Aa boekten zaterdag tijdens het CSI Twente op het Erve Maathuis een triomf voor eigen publiek.

Ten Cate schreef de rubriek over 1,45 meter met twee fasen voor de Big Tour voor het CSI2* op zijn naam met zijn negenjarige bruine ruin  Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek). De ruiter uit Geesteren verwees Sander Geerink op de achtjarige bruine hengst Jacobus S met een verschil van 1,45 seconde naar de tweede plaats en de Australiër Billy Raymont op de vosruin Caprino op 1,55 seconde naar de derde positie.

Wilton Porter werd vierde met de achtjarige bruine hengst Sternmarke 3 (v. Stakkato) en Gert-Jan Bruggink zesde met zijn even oude schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles). Diens partner Pia-Luise Aufrecht was goed voor de negende stek met haar dertienjarige bruine merrie Anita 136 (v. Arpeggio).

Voor Olympisch kampioen
Bas van der Aa won de rubriek over 1,40 meter met twee fasen voor de Medium Tour van het CSI2*. De Albergenaar was met zijn negenjarige bruine ruin Shanroe Barney (v. Dallas x Elcaro) 0,43 seconde sneller dan de direct na hem gestarte Olympisch kampioen Ben Maher met de achtjarige bruine hengst Enjeu de Grisien (v. Toulon). De Duitser Alexander Karnebeck bezette de derde plek met de bruine merrie Stakkabisa.

Conor Drain werd vijfde met de elfjarige bruine hengst Louis Vuitton van de Wouwerse Veld (v. Thunder van de Zuuthoeve). Jessie Wiefferink eindigde als achtste met haar achtjarige vosruin Jayton. Lars Wigger kwam in deze rubriek met de schrik vrij na een val op de twaalfjarige bruine merrie Foline. De stalruiter van Jeroen Dubbeldam kreeg een balk tegen zijn rechter kaak, maar kon na behandeling van de EHBO en met een pleister op zijn kin alweer voorzichtig vooruit kijken. 
Opgelucht: “Ik wilde naar hindernis 5 vijf galopsprongen maken, maar dat lukte niet echt. Dit kan iedereen overkomen. Ik hoop dat ik hier nog een paar goede rondjes mag rijden.”

Hessel Hoekstra 
De winst in de wedstrijd op tijd over 1,45 meter voor de Medium Tour van het CSI3* was voor Bart Lips. Met de tienjarige bruine ruin Davinci Z (v. Dutch Capitol Z) sloot hij zijn ronde na 59,19 seconde af. Ook Hessel Hoekstra was binnen een minuut door de finish met de eveneens tien jaar oude vosruin Helsinki (v. VDL Zirocco Blue). Hij had 59,91 seconde nodig. Gerben Morsink reed opnieuw in de prijzen met Colina Z en werd derde met achtjarige vosmerrie Colina Z (v. Ingmar). 

Gerco Schröder kwam met de vijftienjarige bruine ruin Glock’s Lausejunge (Ludwigs As) uit op de vijfde positie. Frank Schuttert werd zesde met de achtjarige donkerbruine hengst Joviaal Es (v. Fernando H), Jasmin Seppälä negende met de vijftien jaar oude bruine hengst Captain (v. Contendro I). 

Amber Fijen was met de dertienjarige bruine merrie Jacintha v/h Kriekenhof (v. Winningmood) de concurrentie de baas in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen voor de Small Tour van het CSI2*. Pim Mulder sloot als tweede aan met de zevenjarige schimmelmerrie Powderduff (v. Vingino) en Maud Wiefferink stuurde de negen jaar oude donkerbruine ruin Kalie S naar de de Manon Damhuis haalde na haar rit met de negenjarige bruine ruin C. I'am a Cooper Z de vijfde prijs af. Amke Bekhuis bezette de negende positie met de even oude bruine ruin Igor GPH (v. Harley VDL).  

Voor de Small Tour van het CSI1* won Daphne van der Schaar met de zevenjarige schimmelmerrie Kaira VDS de rubriek over 1,20 meter met twee fasen. Pietirx de Vries werd tweede op de elfjarige bruine merrie Diamantina.

Op de plekken vijf tot en met negen eindigden vijf combinaties uit de regio. Dat waren achtereenvolgens Ashley Spiele-te Wierik met de bruine merrie Lady Rubertha, Jessie Wiefferink met de vosruin Just for Fun, Maud Wiefferink met de bruine merrie  Kanm’t Zat, Linda Portychova met de donkerbruine hengst Lorentzh 2 en Britt Wiefferink met de schimmelruin Leomar.

Onderste foto: Bas van der Aa  en Shanroe Barney tijdens de prijsuitreiking met rubrieksponsor Bart Maathuis en Kyra Zwiers van de organisatie.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)