Successen Wiering en Wim Schröder

LUMMEN - Harrie Wiering en Wim Schröder zorgden donderdag voor Twentse successen tijdens het CSI in Lummen. In de Belgische plaats tekende Wiering met de achtjarige vos Vivid (v. Burggraaf x Indoctro) voor een fraaie overwinning in een van de groepen, die zich waagden aan een parcours over 1,30 meter direct op tijd. Wim Schröder bleek de snelste van alle 39 foutloze deelnemers op het parcours over 1,20 meter voor zesjarige paarden. Met VDL Group Eurocommerce Zagreb was hij de complete concurrentie te rap af.

Broer Gerco greep een tiende plaats in de eerste groep over 1,40 meter direct op tijd. Met Eurocommerce Baltimore (van Chellano) deed de jongste van de drie springende broers het rustig aan. De winnende Belg Jerome Guery was met Casland bijna dertien seconden sneller. De overige ruiters met Twentse roots kwmen in de tweede en derde groep in actie. Tom Brinkman liet in groep 2 met de 10-jarige KWPN-ruin Tobalio (v. Numero Uno) een tijdfoutje noteren en Willem Greve begin een misser op een van de hindernissen. Verderop in het veld incasseerde Jos Lansink met Spender S zes strafpunten, maakten Rossella de Simo met Lagon de l'Abbaye en Ben Schröder met Eurocommerce Seoul twee springfouten, zag Harrie Wiering met Unique drie balken vallen en kreeg Wim Schröder met Vaillant zelfs twintig strafpunten aan de rijbroek.

In groep 3 maakten Wim Schröder met Eurocommerce Vigo en Willem Greve met Ukato geen fouten, maar ze slaagden er met hun tijd evenmin in zich in de strijd aan kop te mengen. Rossella de Simone met Ulysses (4), Jos Lansink met Calimero van 't Roth (6) en Tom Brinkman (8) met Eurocommerce Mallorca hielden de lei niet schoon.

In dedoor Harie Wiering gewonnen rubriek bleven Ben Schröder met Eurocommerce California (4), Gerco Schröder met Vicky Gold (5), Tom Brinkman met Karst en Jos Lansink met King Kolibri (beiden 6) evenmin zonder averij.

In de parcoursen over 1,35 meter bleef alleen Rossella de Simone met Orson des Hayettes foutloos. Met Levisto Son noteerde ze, net als Gerco Schröder met Eurocommerce Sacramento, Harrie Wiering met Pino en Willem Greve met Untouchable noteerden één springfout. Tom Brinkman zag met Valesca negen strafpunten voor zich opgeschreven.

Dat winnen in Lummen geen sinecure is, bewees de vrijdag. Een nulrondje rijden in de drukbezette rubrieken wilde nog wel een keer lukken, bij de eersten eindigen bleek een uitermate lastige opgave. Annet Willems kwam met Nirvana in een van de groepen 1,40 meter met barrage nog het verst met een vijftiende plaats. Jos Lansink maakte in deze wedstrijd een springfout met Spender, Jeanette Corbeek zag dertien strafpunten genoteerd na haar rit met Emporio Armani. In de andere groep vond Harrie Wiering zich met Unique terug op de twintigste plaats met een springfout.

Lierfst vier groepen streden om de prijzen in het 1,35 meter-springen. In de eerste daarvan bleven Tom Brinkman met Valesca en Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans keurig foutloos.  Ben Schröder met BMC Unaniem, Willem Greve met Untouchable en Jos Lansink met King Kolibri behoorden tot het leger van liefst 45 foutlozen in groep 2 zonder in de buurt van de toptien te komen. In groep 3 gold hetzelfde voor Wim Schröder met Ultimo. Rossella de Simone met Levisto Son en Robert Vos met Rudi liepen een strafpunt op wegens tijdsoverschrijding, Jos Lansink kreeg drie tellen aan de rijbroek vanwege een te laag tempo met Calimero van 't Roth. Ben Schröder zag na zijn rit met Eurocommerce Seoul zes strafpunten in de uitslag staan en Harrie Wiering moet nog wennen aan Pino en andersom, wat zich vertaalde in tien strafpunten.

Tom Brinkman met Tobalio (2) en Gerco Schröder met Eurocommerce Sacramento (4) liepen strafpunten op in de vierde reeks.

Brinkman bleef met Luca wel zonder averij in het 1,30 meter-parcours, waarin hij zestiende werd. Ook Ben Schröder reed met Vingino zonder mankeren rond. Wim Schröder met Vaillaint en Jeanette Corbeek met Landjonker kregen beiden vier strafpunten achter hun naam.

Annet Willems tenslotte moest zich in een rubriek over 1,20 meter met Winston tevreden stellen met vijf springfouten.

Foto Wim Schröder van Carlo ter Ellen/TC Tubantia

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)