JESSE BERKERS BIJ JUNIOREN EN BRIT WEUSTHOF BIJ CHILDREN WINNEN KNHS-HARTOG TROPHY

Succes voor Twentse jeugdruiters

Foto's Jesse Berkers met Lapphira H en Brit Weusthof met Agono tijdens de prijsuitreiking (midden) © Wendy Scholten

VRAGENDER - De KNHS-Hartog Trophy 2023 is zaterdag afgesloten met de finales. In de fraaie buitenpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde wonnen Jesse Berkers de competitie bij de junioren en Brit Weusthof die bij de children.

Jesse Berkers kwam met twee paarden naar de eindstrijd. Ofschoon hij de dagprijs uit handen moest geven aan Jip Grootegoed, deed hij met een tweede en vierde plaats goede zaken voor het eindklassement. Met Lapphira H won hij de KNHS-Hartog Trophy, met zijn andere paard Kerina legde de ruiter uit Lattrop knap beslag op de tweede plaats.

Bij de children werd de finale gewonnen door Mayke Leusink uit Rekken. De overall zege in de KNHS-Hartog Trophy moest ze echter gunnen aan Brit Weusthof uit Rossum, die door overwinningen in Utrecht en Exloo de basis legde voor dit mooie succes.

De jurering in de ring was dit keer in handen van niemand minder dan Rob Ehrens, die aan de dagwinnaars hoge stijlpunten toekende. “Ik heb vanmiddag heel veel leuke dingen gezien”, aldus de positief gestemde voormalige bondscoach.

Netjes en correct paardrijden staat centraal in de KNHS-Hartog Trophy. Het was dan ook mooi dat Rob Ehrens naar Vragender kwam om de jeugdruiters op die aspecten in de ring te beoordelen. Hij was enthousiast over zijn middag in de piste. “Ik zag leuke combinaties die goed bezig waren met het rijden. De één wat beter dan de ander, maar dat is normaal. Ik vond het een leuke middag en ik hoop dat de ruiters er een educatieve middag aan hebben overgehouden.”

Einduitslag junioren
1. Jesse Berkers – Lapphira H, 6 punten
2. Jesse Berkers – Kerina, 12 punten

Einduitslag children
1. Brit Weusthof – Agono, 4 punten
2. Mayke Leusink – Gino, 7 punten

Lars Schröder
De spannendste ontknoping in de KNHS Topsport Jeugdcompetitie vond plaats in de rubriek voor junioren. Een zevental combinaties streed om het laagste aantal plaatsingspunten. In de barrage bleven Nick Nanning, Lars Schröder en Jip Grootegoed opnieuw foutloos, waarna de tijdwaarneming uiteindelijk de beslissing bracht over de verdeling van de podiumplaatsen. Achter Nick Nanning werd Lars Schröder (foto hiernaast) tweede met Colando.

Einduitslag junioren
1. Nick Nanning – Bandia, 7 punten
2. Lars Schröder – Colando 21, 15 punten

Meer Springen

De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
Hessel Hoekstra schreef zondagmiddag in het Belgische Lier de Grote Prijs van het CSI1* De Azelhof over 1,30 meter op zijn naam. Met de achtjarige... (04-06-2023)
Hessel Hoekstra en Vincent Geerink schreven zaterdag in het Belgische Lier beiden een rubriek op hun naam. Hoekstra won over 1,30 meter op tijd met... (04-06-2023)
DRAMMEN – Eric ten Cate hielp TeamNL vrijdag in het Noorse Drammen aan de zege in de wedstrijd EEF Longines Nations Cup. Met Incredible sprong hij na... (03-06-2023)
SAINT TROPEZ – Wilton Porter is uitstekend op dreef in tijdens het CSI2 in Saint Tropez. De een groot deel van het jaar in Weerselo vertoevende... (03-06-2023)
VEENINGEN - Mart IJland reed vrijdag tijdens het CH De Wolden met de achtjarige bruine merrie Kaida CM (v. Kannan) naar een keurige vierde positie in... (03-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
WIESBADEN – Jeroen Dubbeldam legde maandag met zijn tienjarige voshengst Investment (v. Kannan) na een springfout in de barrage beslag op de negende... (29-05-2023)
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalberg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
UGGERHALNE – Eric ten  Cate beleefde vrijdag een prima debuut voor TeamNL in het Deense Uggerhalne Aalborg). Als eerste starter van het kwartet van... (26-05-2023)
NEEDE – Kristian Johannesson piekte dit weekend tijdens het Concours Berkelland van de Pasruiters in Neede. De in Deurningen residerende Zweed won de... (21-05-2023)
KRONENBERG – Remco Been reed donderdag naar een vierde en een negende plaats tijdens het CSI3* De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (18-05-2023)
Gerco Schröder in het Slowaakse Samorin en Annelies Vorsselmans in het Duitse Hohen Wieschendorf reden afgelopen weekend naar de vijfde plaats in een... (15-05-2023)
Hessel Hoekstra op archieffoto
Hessel Hoekstra boekte zaterdag een dubbele zege tijdens het CSI in Kronenberg. Met de achtjarige bruine merrie Kathleen WV (v. Vigo d’Arsouilles)  ... (14-05-2023)
Gerben Morsink en Eric ten Cate herhaalden vrijdag hun kunstje van een dag eerder. Beiden wonnen opnieuw, ion respectievelijk Hogen-Wieschendorf en... (12-05-2023)
Gerben Morsink voegde donderdag weer een fraaie zege toe aan zijn erelijst. Morsink won met de tienjarige vosmerrie Carsey Z (v. Carthino Z) de... (11-05-2023)
MANNHEIM – Willem Greve sloot maandag en dinsdag het CSI3* in Mannheim prima af. Hij boekte een tweede, vijfde en tiende plaats. (10-05-2023)
SAMORIN - Luciano Zandvliet reed zondag met de tienjarige bruine merrie Issey (v. Dexter R) naar een mooie overwinning in de Grote Prijs van het CSI1... (08-05-2023)