JESSE BERKERS BIJ JUNIOREN EN BRIT WEUSTHOF BIJ CHILDREN WINNEN KNHS-HARTOG TROPHY

Succes voor Twentse jeugdruiters

Foto's Jesse Berkers met Lapphira H en Brit Weusthof met Agono tijdens de prijsuitreiking (midden) © Wendy Scholten

VRAGENDER - De KNHS-Hartog Trophy 2023 is zaterdag afgesloten met de finales. In de fraaie buitenpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde wonnen Jesse Berkers de competitie bij de junioren en Brit Weusthof die bij de children.

Jesse Berkers kwam met twee paarden naar de eindstrijd. Ofschoon hij de dagprijs uit handen moest geven aan Jip Grootegoed, deed hij met een tweede en vierde plaats goede zaken voor het eindklassement. Met Lapphira H won hij de KNHS-Hartog Trophy, met zijn andere paard Kerina legde de ruiter uit Lattrop knap beslag op de tweede plaats.

Bij de children werd de finale gewonnen door Mayke Leusink uit Rekken. De overall zege in de KNHS-Hartog Trophy moest ze echter gunnen aan Brit Weusthof uit Rossum, die door overwinningen in Utrecht en Exloo de basis legde voor dit mooie succes.

De jurering in de ring was dit keer in handen van niemand minder dan Rob Ehrens, die aan de dagwinnaars hoge stijlpunten toekende. “Ik heb vanmiddag heel veel leuke dingen gezien”, aldus de positief gestemde voormalige bondscoach.

Netjes en correct paardrijden staat centraal in de KNHS-Hartog Trophy. Het was dan ook mooi dat Rob Ehrens naar Vragender kwam om de jeugdruiters op die aspecten in de ring te beoordelen. Hij was enthousiast over zijn middag in de piste. “Ik zag leuke combinaties die goed bezig waren met het rijden. De één wat beter dan de ander, maar dat is normaal. Ik vond het een leuke middag en ik hoop dat de ruiters er een educatieve middag aan hebben overgehouden.”

Einduitslag junioren
1. Jesse Berkers – Lapphira H, 6 punten
2. Jesse Berkers – Kerina, 12 punten

Einduitslag children
1. Brit Weusthof – Agono, 4 punten
2. Mayke Leusink – Gino, 7 punten

Lars Schröder
De spannendste ontknoping in de KNHS Topsport Jeugdcompetitie vond plaats in de rubriek voor junioren. Een zevental combinaties streed om het laagste aantal plaatsingspunten. In de barrage bleven Nick Nanning, Lars Schröder en Jip Grootegoed opnieuw foutloos, waarna de tijdwaarneming uiteindelijk de beslissing bracht over de verdeling van de podiumplaatsen. Achter Nick Nanning werd Lars Schröder (foto hiernaast) tweede met Colando.

Einduitslag junioren
1. Nick Nanning – Bandia, 7 punten
2. Lars Schröder – Colando 21, 15 punten

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)