OOK CAROLINE MÜLLER EERSTE IN BLOM HENGSTENCOMPETITIE VAN HET KWPN

Steven Veldhuis stelt eindzege veilig

DEN BOSCH – Steven Veldhuis was donderdag al voor de barrage zeker van de eindzege in de klasse Z van de Blom Hengstencompetitie. De Haaksbergenaar had in de voorgaande optredens al zoveel punten verzameld, dat de tien strafpunten in de extra rondgang met Haynes GH de triomf niet meer in gevaar brachten.

Eerder dit seizoen won Veldhuis met de op Z-niveau nog vrij groene zesjarige vos Haynes GH (v. Carambole x Stakkato) van fokker Jan Greve en diens mede-eigenaren (zoon Willem Greve en collega Arie Hoogendoorn) al in Ermelo en Zuidbroek. “Haynes heeft de laatste maanden erg veel bijgeleerd en is er echt eentje voor de toekomst”, aldus een zeer tevreden Veldhuis. “Natuurlijk was het nog mooier geweest als we ook in de barrage foutloos waren gebleven, maar dat neem ik hem niet kwalijk. Ik denk dat hij in de driesprong nog wat van de wijs was door een fout die we eerder in het parcours maakten. Dit is een prachtige afsluiting van het seizoen. Haynes mag nu een tijdje van zijn verdiende rust genieten.”

Lennard de Boer dagwinnaar
De dagzege in Den Bosch was voor Lennard de Boer van de BWG Stables met zijn prima acterende High Shutterfly (v. Sir Shutterfly x Chin Chin). De combinatie werd er tweede mee in het eindklassement. Kimberley Winsingh eindigde daarin als derde met Herakles (v. Catoki x Landor S).

Ook Caroline Müller (rechts) mocht juichen. De amazone uit Oud-Ootmarsum lachte in de klasse L het laatst met Justice HL (v.Harley VDL x Epilot). Caroline Müller bleef zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos met haar voshengst Justice, waarvan Stal De Wiemselbach samen met Henk Luijerink de eigenaar is.
Dat was voldoende voor de eindwinst, omdat haar drie concurrenten op het ultieme moment allemaal een fout maakten. Steven Veldhuis reed met de tot donderdag foutloze Je Suis Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot x Quaprice Z) naar de tweede positie in de eindstand.

Gedeeld derde
Remco Been belandde met Eurocool’s I Am London Apple (v. Carembar de Muze x Contendro I) op een gedeelde derde stek.

In de strijd om de VHO-Trofee over 1,40 meter moest Willem Greve met de veel springpotentie herbergende Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek TN x Catrolus II) genoegen nemen met de tweede prijs. De Markeloër was meer dan een seconde langzamer dan Monique van den Broek met Gullit HBC.

Foto's Steven Veldhuis met Haynes en Caroline Muller met Justicer HL © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)