ZEGES OVER 1,45 EN 1,35 METER, ZOON STEF PAKT DERDE OVERWINNING IN WIERDEN

Steven Veldhuis heeft laatste woord

Steven Veldhuis met Iregina op weg naar de zege over 1,45 meter

WIERDEN - Steven Veldhuis had zaterdag twee keer het laatste woord tijdens de toprubrieken van het concours van De Eschruiters. De Haaksbergenaar won zowel over 1,35 als over 1,45 meter. Zoon Stef boekte over 1,20 meter zijn derde overwinning op het terrein van De Vossenbos.

In de enerverende barrage van de strijd over 1,45 meter bleek Steven Veldhuis de snelste foutloze deelnemer met zijn betrouwbare merrie Iregina, die zeker de laatste tijd zelden op een fout is te betrappen. Monique van den Broek moest ruim drie seconden toegeven met Kaspar R en Amke Bekhuis reed op meer dan vier tellen van de winnaar naar een prima derde plek met Jamal EB (v. Action Breaker).

De zes andere kandidaten voor de hoofdprijs slaagden er niet in de barrage zonder averij af te sluiten. Hessel Hoekstra was via een spectaculaire ronde met Cagano (v. Stolzenberg) wel liefst 1,66 sneller dan Veldhuis, maar gooide bij zijn voorlaatste sprong een balk uit de lepels.

Steven Veldhuis toonde zich na afloop vooral realistisch: “Ik wist dat ik een kans had omdat Iregina al een maand geen fout heeft gemaakt. Maar ik wist na mijn rit ook dat ik tweede zou worden, als Hessel foutloos zou blijven. Hij reed heel slim, maar een balkje deed hem de das om. Zelf reed ik niet het perfecte rondje. In de laatste lijn had ik liever zes dan zeven galopsprongen gemaakt. Gelukkig sprong Iregina ook nu weer heel goed.”

Amke Bekhuis 
Al even tevreden met het resultaat was Amke Bekhuis met haar dubbele nulronde op Jamal EB (rechts). “Hier ben ik heel erg blij mee. Vooral omdat ik eigenlijk nog steeds voor de hobby doe. Ik werk 34 uur per week als planner bij een vaatwas-technisch bedrijf in Almelo en de paarden doe ik erbij in mijn vrije tijd. Nadat ik er tweejaar uit was geweest, begon het een jaar of drie geleden toch weer te kriebelen en het gaat zeker de laatste tijd lekker.”

Met plezier kijkt ze terug op drie weken Sunshine Tour in het Spaanse Vejer de la Frontera. “Daar heb ik veel kunnen rijden en liet Jamal EB zich ook goed zien. We hebben daar zelfs al over 1,50 meter gesprongen.”

Hessel Hoekstra moest tevreden zijn met plek vier, voor Pim Mulder met Jagger SRK. Pim Mulder nam met Jagger SRK de vijfde prijs in ontvangst. Frank Schuttert stuurde Condalou (v. Contendros) naar de zesde plaats. Lieke Reinders-Ophof maakte opnieuw een uitstekende indruk met Jumago (v. Gogh). Ze miste de barrage op een haar en liep de extra ronde mis op slechts 0,01 seconde.

Een echte meewerker’
Met de merrie Laconique DN (v. Zirocco Blue) bleek Steven Veldhuis ook over 1,35 meter niet te kloppen. “Haar heb ik nog niet zo lang. Ze is van Robert Muntel en een echte meewerker. Super eerlijk en heel fijn te rijden. “Hessel Hoekstra was dit keer goed voor de tweede plek met de in het verleden door Veldhuis gereden merrie Famariloma (v. Azteca VDL). Britt Wiefferink tekende met Alpha (v. Corland) voor een nette derde plek.

Marriët Smit-Hoekstra won over 1,30 meter met Wadro’s Lerina en werd over die hoogte ook nog derde met Lola Fomia. Hessel Hoekstra was VDL Legodermus Pp (v. Harley VDL) haar naaste belager en werd ook in deze proef tweede. Bas van der Aa legde op E. Guriel (v. Emerald van ’t Ruytershof) beslag op de vierde positie.

Met Lilexta Li (v. Connect) was Stef Veldhuis net als vrijdag niet te verslaan over 1,20 meter. 
Vader Steven: “Stef is gewoon echt heel goed bezig met de sport, maar ook met de handel.” Nu moest Marriët Smit-Hoekstra met Wadro’s Lerina genoegen nemen met plek twee en werd Jarno Hesselink derde met Mister Medal (v. Casago).

Judith Vermeulen-Vetker greep de winst over 1,10 meter jmer Nino WV. Ook zij hield Marriet-Hoekstra, dit keer op QStar, achter zich. Zahra Lindi Malkus werd derde met Kensingson’s Inspiration.

Onderste foto: Stef en Steven Veldhuis waren al goed voor vijf zeges in Wierden.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)