WIERDENAAR BLIJFT JEROEN DUBBELDAM VOOR EN WORDT OOK NOG DERDE

Robert Vos is iedereen de baas

Robert Vos ontvangt op Cadillac Z de felicitaties van Siny Hagenvoort.

SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon geen enkele concurrent de combinatie de baas in de sterk bezette Grote Prijs van PSV St. Hubertus. Met Lay Out maakte Vos het succes in Saasveld als nummer drie compleet.

Liefst achttien van de 46 gestarte duo’s slaagden erin het toch verre van gemakkelijke parcours van Tim Frielink over 1,40 meter foutloos af te leggen en zich te plaatsen voor de barrage. Het leverde een enerverende ontknoping op. Zeven kandidaten voor de zege hielden de lei opnieuw schoon. Vos lukte dat met de negenjarige ruin Cadillac Z (v. Carrera VDL) in 39,11 seconde, wat achteraf de snelste tijd van de zeven was. Hij nam daarmee de leiding over van Jeroen Dubbeldam, die met de veertienjarige Acuero (v. Acurado) 0,42 seconde minder snel was. De Weerseloër had op zijn beurt een voorsprong van 0,26 seconde op Robert Vos met zijn tweede troef,  de achtjarige Lay Out (v. Verdi).

Heel goed paard
Robert Vos kon de avond dus bijna niet beter verlopen. “Cadillac heb ik nu ruim anderhalf jaar en dat is een heel goed paard. Ik heb hem een beetje opgeleid naar het niveau van 1,50 meter en hij heeft al diverse Grote Prijzen en rankingproeven gelopen. Hij heeft veel kwaliteit en er veel in. Hij wil altijd nul springen. Lay Out heb ik nog maar een paar maanden. Het is een goedgekeurde hengst, die ook veel vermogen heeft. Ik moest hem een beetje naar mijn  hand zetten. Dat gaat steeds beter.”

Het succes in Saasveld zal er niet toe leiden dat Robert Vos pogingen doet weer bij de top aan te sluiten. “De handel blijft voor mij voorop staan, daar draait ons bedrijf op. Onze zoon Thijmen is goed aan het springen en wil graag verder in de sport. Die kans geven we hem graag. Voor mij blijft het belangrijkste om paarden goed op te leiden. Dan zien we vanzelf wel waar het schip strandt.”

Perfect nieuw licht
Robert Vos was ook vol lof over de accommodatie in de Ankerhal. “Het is hier mooi voor elkaar, zeker nu ze nieuw licht hebben aangebracht en de paarden geen last meer van de schaduw hebben. Dat licht is nu perfect.”

In de hoofdrubriek  legde Remco Been met Jasper en Lucy T beslag op de vierde en vijfde plaats. Conor Drain werd zesde met  Fairwings en Hessel Hoekstra zevende met Comthago VDL. De complete top zeven kwam echter lang niet aan de tijd, die Bas van der Aa met Gaen en Steven Veldhuis met Blom’s Lardo O realiseerden. Beiden leken op weg naar een topklassering, maar strandden op de laatste hindernis, die een ware scherprechter bleek. Ze werden achtste en negende. De tiende plek was voor Eric ten Cate met Notre Dame van ’t Roosakker.

Steven Veldhuis
Steven Veldhuis was met Jisborn wel succesvol over 1,35 meter. De Haaksbergenaar troefde met een marge van ruim een halve seconde Matt Garrigan op Lincoln LB af. Remco Been eiste met Jasper de derde plaats op en verwees Hessel Hoekstra met Cagaro en Eric ten Cate met HorseDeals Nada van ’t Spieveld naar de posities vier en vijf.

Nuri Dijks bleek met Chopard niet te kloppen over 1,30 meter. Steven Veldhuis sloot met Monte Caterina als tweede aan, Remco Been werd derde met Cookie T. De vierde en vijfde prijs waren voor respectievelijk Joanne Wes op Koh-I-Noor en Pascalle Donders op Just Say Yes.

Edwin Oosterbroek slaagde er met Nariska wel in Dijks voor te blijven. In de klasse over 1,20 tekende Dijks voor de tweede prijs met Macchiato. Joanne Wes stuurde De Reygers Mory naar de derde plaats. 

Lars Wigger was met Nala een klasse apart over 1,10 meter. Luciano Zandvliet met Mazzel en Tessa Tigcheler met Next Devil boden hem nog het best partij.

Voorafgaand aan de Grote Prijs werd tijdens een minuut stilte Gerrit Hagenvoort herdacht. De Harbrinkhoeker, een markante persoonlijkheid binnen PSV St. Hubertus, verloor op Eerste Kerstdag na liefst zeventien jaren op 71-jarige leeftijd de ongelijke strijd tegen de slopende ziekte kanker. Zijn vrouw Siny vervult tijdens het concours in Saasveld ook dit jaar haar rol als secretaresse van de vereniging.

Onderste foto: Jeroen Dubbeldam met Acuero. 
 

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)