OOK STEVEN VELDHUIS PRIMA OP DREEF BIJ OUTDOOR GELDERLAND

Remco Been steelt show in Vragender

Foto Remco Been met Bridgetown © DigiShots

VRAGENDER – Remco Been stal vrijdagavond de show tijdens de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens Outdoor Gelderland. Met zijn tienjarige bruine ruin Bridgetown Z (v. Big Star Jr. Kz) reed Been naar een fraaie overwinning, goed voor 6350 euro.

Als de eerste drie ruiters meteen foutloos rijden in een parcours over 1,50 meter, dan zit je als parcoursbouwer wel met samengeknepen billen. Idealiter wil je er geen 20 of 25 in de barrage en de jury dacht daar vrijdagavond hetzelfde over op Outdoor Gelderland. Snel werd de maximaal toegestane tijd aangescherpt en toen was het heel lang stil. Totdat uiteindelijk zeven ruiters doordrongen in de barrage, van wie Remco Been als winnaar naar voren kwam.

Geen 'ladies first'
'Het was wel zo netjes geweest als Remco mij deze proef had laten winnen”, lacht Julia Houtzager-Kayser. Maar ‘ladies first’ ging dus niet op bij Remco Been, die voor Hank Melse in het nabijgelegen Winterswijk werkt. Als er iets belangrijks te winnen valt, is hij er graag als eerste bij. “Ja, als je zo’n fijn en voorzichtig paard hebt, dan wil je toch competitief zijn. En op een concours als Outdoor Gelderland krijg ik toch wel extra motivatie om te winnen. Niet alleen vanwege mijn kennissen en vrienden erbij, maar ook omdat dit een prachtig concours is”, vertelt Remco Been.

De Wierdenaar rijdt regelmatig wedstrijden op Paardensportcentrum Lichtenvoorde, maar moest nu wel twee keer met de ogen knipperen bij aankomst. De entourage is prachtig. “Het is hier altijd strak en netjes, maar hoe het er nu uit ziet… Je kunt het haast niet geloven. Hier doe je het voor. Ik rijd echt graag op een mooi concours. Ik rijd liever wat verder met de vrachtwagen met paarden dan dat ik alleen maar op concoursen zonder publiek kom. Dan heb ik de eerste dag al heimwee, nu wil ik niet eens naar huis”, lacht hij.

Lucas Porter derde
Lucas Porter legde met de dertien jaar oude bruine merrie Hope Street (v. Casall) beslag op de derde plaats. Bas van der Aa werd zevende met de elfjarige vosruin Gaen (v. Quintago I) en Annelies Vorsselmans achtste met de twaalfjarige voshengst Iron Man 15 (v. Indoctro).

Tweede en derde
Steven Veldhuis, uitstekend op dreef op de terreinen van de familie Morssinkhof, eindigde als tweede in de proef over 1,45 meter met twee fasen op zijn tienjarige vosmerrie Installera Balia RS (v. Emerald). De Haaksbergenaar moest alleen de Duitser Johannes Ehning met C-Jay voor zich dulden. Bas van der Aa volgde hem op de voet met de negenjarige bruine ruin  Shanroe Barney (v. Dallas) en Lucas Porter werd vierde met zijn vijftienjarige schimmelruin C Hunter. Ook Remco Been met de vijftien jaar oude bruine hengst Holland van de Bisschop (zesde), Gerco Schröder met de negenjarige bruine merrie New Star van de Berghoeve (negende) en Conor Drain met de bruine ruin Covehill Archie (tiende) nestelden zich in de top tien.

Met Installera Balia pakte Steven Veldhuis een dag eerder al een tweede en met de negenjarige donkerbruine merrie Iregina een derde plaats in de wedstrijd op tijd over 1,40 meter, die in twee groepen werd verreden. Ook Remco Been was goed voor een van de derde plekken met de dertien jaar oude bruine hengst Balou van het Molenhof. Julius Ehinger werd zevende met VDL Groep Expensive, Remco Been met Holland van de Bisschop en Coen Kerbert met de bruine merrie Inekaat beiden achtste en Matt Garrigan tiende met de vosruin HHS Seattle.

Steven Veldhuis nam de vierde prijs in ontvangst na zijn rit met Jisborn over 1,30 meter op tijd voor het CSI1*. Dezelfde combinatie werd eveneens vierde op het parcours met twee fasen over dezelfde hoogte. Daarin finishte Remco Been met de vosruin Elvanto PS als negende en Lars Wigger met de bruine ruin Kaltic Ryal K als tiende.

De toprubriek over 1,50 meter tegen de klok werd donderdag een prooi voor Frank Schuttert met de negenjarige bruine merrie Farmers Girl HS (v. Aragorn). Conor Drain werd vierde met de schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold).

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)