OLANO H2 BESTE DRIEJARIGE EN TWEEDE IN OVERALL KLASSEMENT

Queen Aviccini koningin vrij springen

Queen Aviccini WM, geflankeerd door links Wesley Mulder en Aniek Wiesemann. Rechts jurylid Emile Hendrix.

SAASVELD – De vierjarige bruine merrie Queen Aviccini WM (v. Catoccini WM x Quasimodo Z) werd maandagavond in een goed bezette Ankerhal van Saasveld gekroond tot de onbetwiste koningin van de door de Rijpaarden Fokvereniging Twente georganiseerde finale vrij springen voor drie- en vierjarige paarden.

Het winnende paard is eigendom van Daniek Wiesemann uit Oldenzaal en een fokproduct van Wesley Mulder, die met For Passion in 2019 ook al de nummer één in Saasveld afleverde. Mulder was verguld met de overwinning, die tot stand kwam met een totaal van 59 punten. Queen Aviccini kreeg negens voor haar reflexen en vermogen, drie keer een 8,5 voor afdruk, instelling en algemene indruk, een 8 voor haar techniek en een 7,5 voor haar galop.

Wesley Mulder: “Ik heb haar als veulentje gefokt, nadat ze eerst nog twee weken op het randje had gelegen na een vergiftiging. Wel bijzonder dat ze dan nu als beste uit de bus komt. Ze springt altijd op dezelfde manier en doet wat met je door het gemak waarmee ze springt en de lossigheid die ze heeft. We hopen dat ze onder het zadel hetzelfde blijft presteren.”

Mulder verkocht het springtalent driekwart jaar geleden aan de ouders van Daniek Wiesemann, met wie hij een aantal paarden samen in eigendom heeft. “Daniek en ik werken wat samen. Ik help haar onder meer paarden zadelmak maken en wat bij het springen.”

Gratis dekking
Wesley Mulder, alweer enige tijd geleden vanuit Saasveld verhuisd naar Apeldoorn waar hij Stal Wiesel bestiert, won als fokker een gratis dekking van Stal Brouwer. Lachend: “Misschien wordt daaruit de volgende topper wel geboren.”

Toon Holkenborg uit Haaksbergen leverde met de driejarige Olano 2 de runner up van het vrij springen in Saasveld af. Met vijf keer een 8,5 voor galop, techniek, vermogen, afdruk en algemene indruk en twee keer een acht voor reflexen en instelling bleef de schimmelruin maar een half puntje achter bij de algeheel winnares. In deze categorie scoorden de schimmelmerrie Oletske (v. Dominator Z x Colestus) van fokker/eigenaar Braamhaar uit Bornerbroek en de als laatste gestarte bruine ruin Oxalis (v. Grandorado TN x Mr. Blue) van fokker en eigenaar Chris Koppelman uit Haaksbergen beide 57,5 punt, goed voor een gedeelde tweede plaats.

Bij de vierjarige springpaarden was de tweede plek voor de door eigenaresse Daphne van der Schaar gefokte donkerbruine merrie Daredevill VDS Z (v. Dominator Z x Carolus II) met 57 punten en eindigde de bruine ruin Naketano WV (v. Cornet Obolensky x Indoctro) van de combinatie Wessels/Vetker als derde met 56,5 punt.

Juiste paarden op kop
Emile Hendrix, twintig jaar geleden met Finesse bij het CSI Twente goed voor zijn laatste zege tijdens een Grote Prijs (‘Dat vergeet ik nooit’), keek terug op een geslaagde avond. De voormalig topruiter, die samen met Bart Henstra de springtalenten beoordeelde: “De nummers één bij de drie- en vierjarige paarden staken er vanavond voor ons echt boven uit. We hebben denk ik de juiste paarden op kop. Onze algemene indruk is dat de paarden allemaal netjes, op een natuurlijke manier zijn voorgesteld. Alles is natuurlijk maar een momentopname, maar vooral de winnares is een heel modern springpaard dat ver lijkt te kunnen komen.”

De laatste finale van het vrij springen in Saasveld dateerde tot maandag al van 2019. In 2020 werd wel de voorselectie afgewerkt, maar ging de eindstrijd mnet als in 2021 niet door.

Meer Springen

»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN) van eigenaresse Marjolein Btaamhaar en fokker Gerard Braamhaar uit... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)