IN LANGEVEEN RESIDERENDE FRIEZIN TWEEDE IN GROTE PRIJS FLANDERS HORSE EXPO GENT

Puike prestatie van Regina Leeuwen

Archieffoto Regina Leeuwen met Cherry Tania © Lisa Artamonova.

GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,45 meter. Met haar veertienjarige vosmerrie Cherry Tania (v. Cellestial) gaf ze 0,32 seconde toe op winnaar Thibeau Spits uit België met Impress-K.

Regina Leeuwen, al ruim vijf jaar bevriend met Peter Olthof, was een van de slechts vier kandidaten voor de zege in de barrage. Maar het complete kwartet slaagde er niet in ook die extra rondgang zonder fouten af te sluiten. De in Langeveen residerende amazone miste de zege door een balk op de laatste hindernis.

Pas tweede nuller
Voor de 29-jarige Regina Leeuwen was het pas haar tweede Grote Prijs in een CSI2*. In Groningen beleefde ze de primeur, maar moest ze nog tevreden zijn met twee foutjes. “Dit is tot nu wel het mooiste en ook het hoogste wat ik tot nu toe heb gehaald. Ik heb het parcours samen met Peter gelopen en vond het best een mooie proef. Gelukkig heb ik alleen naar de eerste drie gekeken, want de een na de ander haalde de finish niet. Vooral de eerste lijn naar de dubbel gaf veel problemen. Ik was als veertigste starter pas de tweede nuller.”

Ze vervolgt: “Cherry Tania heeft nog niet zoveel ervaring, maar ze deinst nergens voor terug. Ik weet wel dat ze kan springen en altijd probeert de nul te houden. Ze was ook nu erg gebrand om geen fouten te kaken. Cherry heeft een gruwelijke instelling, bloed en ik hoef haar nooit naar een hindernis te brengen. Dat doet ze mij, ze laat me nooit in de steek en ik leer daarom heel veel van haar.”

Nadat ze haar hbo-studie commerciële economie afrondde, dook Regina Leeuwen fulltime in de paardensport. Vier jaar geleden verliet ze de HBC-stal van Jan Schep, toen deze alleen zijn fokkerij voortzette en ging ze samenwonen met Peter Olthof in Langeveen. Ze kreeg vier vierjarige paarden mee. In het Twentse dorp leidt ze vooral jonge viervoeters op. “Natuurlijk is het ook mijn ambitie om daarna zo hoog mogelijk te komen, maar het is voor mij geen must om ooit een vijf ster te rijden. Mijn eerste doel is nu voorlopig om vaker op het niveau van twee sterren in een Grote Prijs te mogen starten.”

Ten Cate en Van der Aa
Eric ten Cate sloot de hoofdrubriek in de Belgische stad als zevende af met zijn elfjarige vosmerrie Horsedeals Notre-Dame van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld).
De combinatie uit Geesteren was donderdag al vijfde geworden op een parcours over 1,40 meter met twee fasen, waarin Bas van der Aa het duo op de voet volgde met zijn dertienjarige vosruin Gaen (v. Quintago I). 

Een dag later eindigde de Albergenaar met de elf jaar oude bruine ruin Shanroe Barney (foto rechts, v. Dallas) achter winnaar Piet Raijmakers jr. met Van Schijndel’s Olaya Z als tweede in de rubriek over 1,45 meter met barrage.  Peter Olthof klasseerde zich daarin als vijfde met de tienjarige bruine merrie Juwel SFN (v. Etoulon).

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)