TUBBERGENAAR NAAR ZEGE EN EEN DERDE PLAATS BIJ CSI DE PEELBERGEN

Prima slotdag voor Gerco Schröder

Foto Gerco Schröder met Glock's Dobelensky © www.fototrailer.nl

KRONENBERG – Gerco Schröder beleefde een prima slotdag tijdens het CSI De Peelbergen in Kronenberg. De Tubbergenaar won een rubriek en sloot een andere proef als derde af.

Met zijn ervaren dertienjarige bruine ruin Glock’s Dobelensky (v. Cornet Obolensky) zegevierde Schröder in de rubriek voor het CSI2 over twee fasen met hindernissen tot en met 1,40 meter. “Dobelensky heeft al hoger gelopen, maar ik wissel met hem nog wel eens van niveau. Hij was nog niet echt in het ritme en heeft wat op rust gestaan, vandaar dat ik hem nu in de twee ster heb uitgebracht. Hij heeft wel wat in zijn mars, kan goed springen.”
Nummer twee Wout Jan van der Schans gaf met For the Moment 0,53 seconde toe op Gerco Schröder, Frank Schuttert werd negende met de elfjarige bruine ruin Million Dollar. 

Focus op jonge paarden
Met de achtjarige bruine merrie New Star van de Berghoeve eindigde Gercl Schroder als derde in de strijd om de Grote Prijs van het CSI1 over 1,35 meter met barrage. “Daar ben ik heel blij mee, vooral omdat het een van mijn jonge paarden is die zich heel goed ontwikkelt. Het is een echt karakterpaard, heel voorzichtig en met veel kwaliteit, dat we sinds zijn vijfde op stal hebben. Hij heeft eerst landelijk gelopen met mijn broer Ben. Sinds de Sunshine Tour van dit voorjaar in Vejer de la Frontera rijd ik hem en het gaat heel goed. Het was een van de eerste keren dat hij internationaal mee was. Het was best een snelle barrage, maar hij kwam prima mee. En voor de toekomst moet ik me toch focussen op de jonge paarden.”

Stalruiter Matt Carrigan van de BWG Stables sloot een parcours over 1,40 meter voor het CSI2 als vijfde af met de achtjarige schimmelruin Robin V (v. Carambole).

Gerco Schröder was zaterdag met de achtjarige zwartbruine ruin Ivan (v. Eldorado van de Zeshoek al negende geworden in een proef over 1,45 meter met barrage voor het CSI2. Lucas Porter eindigde twee plaatsen hoger met de veertienjarige schimmelruin C Hunter (v. Cassini II). Diens broer Wilton finishte als achtste over 1,35 meter met barrage in de rubriek voor zevenjarige paarden voor het CSI1 met Whisker Eb Z.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)