BELGISCHE AMAZONE UIT WEERSELO SNELSTE FOUTLOZE DEELNEMER BIJ CH DE WOLDEN

Mooie triomf Annelies Vorsselmans 

Annelies Vorsselmans

VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage tijdens het CH De Wolden. Als voorlaatste starter van negen kandidaten voor de zege in de extra rondgang bleek ze de snelste foutloze deelnemer.

Hoewel Vorsselmans niet erg snel door het beslissende parcours leek te gaan, nam Quinn forse galopsprongen en uiteindelijk dook de Belgische onder de tijd van Pam Nieuwenhuis met Farmer’s Apple. Vorsselmans kwam uit op 48,46 seconden en moest alleen nog toekijken hoe de Italiaan Guido Tarantini het eraf zou brengen. Maar daar was snel duidelijkheid over toen zijn Jestinov een balk liet vallen. Suus Kuyten werd derde met Dallas du Domaine Z.

De vijfde plaats was voor Gert-Jan Bruggink met de achtjarige schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles). Bruggink werd zesde op het parcours over 1,40 met twee fasen op de eveneens acht jaar oude vosmerrie Carrie Brad SHO Z (v. Charman). Mart IJland bezette de achtste positie met de zevenjarige bruine ruin Kedgwick (v. Bamako de Muze).

In de rubriek over 1,35 meter met twee fasen mocht Evi Wiefferink na haar rit met de negenjarige schimmelmerrie Iregina (v. Elton John) de vierde prijs afhalen. Quinten ter Harmsel volgde haar als vijfde op de voet met de veertienjarige vosruin Unicstar de Courcy (v. Kashmir van Schuttershof).

Remco Been legde in Samorin (Tsjechië) beslag op twee vijfde plaatsen. Dat deed hij in de kwalificatie voor de Grote Prijs met de dertienjarige bruine ruin Balou van het Molenhof (v. Berlin) over 1,40 meter met twee fasen. Ook over 1,35 meter op tijd moest hij vier concurrenten voor laten gaan, dit keer met de achtjarige schimmelmerrie Jalandra (v. Action-Breaker).

 

Meer Springen

»
Hilde Woudstra legde zondag knap beslag op goud en zilver in de finale van de nieuwe titelstrijd over 1,45 meter van de World Breeding Federation for... (02-10-2023)
»
BARCELONA - De springruiters van TeamNL zijn er in de eerste ronde van de finale om de FEI Nations Cup in Barcelona niet in geslaagd zich te plaatsen... (28-09-2023)
»
RIJSSEN – Breed lachend inhaleerde Britt Wiefferink woensdag bij het invallen van de avond haar fraaie zege tijdens de afsluitende wedstrijd voor de... (26-09-2023)
»
DEURNE – Matt Garrigan legde zondag met zijn tienjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) beslag op een keurige derde plaats in de... (24-09-2023)
»
ALMELO – Loes Cevaal en Maud Haarhuis haalden zaterdag twee keer het podium tijdens de eerste selectiewedstrijd voor de KNHS Paradressuur Trophy 2023... (24-09-2023)
»
DEURNE - Matt Garrigan troefde donderdag op de terreinen van Green Valley Estate in Deurne Gerco Schröder net af in de rubriek over 1,45 meter op... (22-09-2023)
»
WIERDEN – Thijmen en Faye Louise Vos beleefden afgelopen weekend een mooi feestje in het Belgische Opglabbeek. Thijmen (17) won met het Nederlands... (19-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – Ruiters van Stal Wiefferink deden in het weekend goede zaken tijdens Outdoor Zuidwolde. Vooral de rubriek over 1,35 meter met barrage op... (18-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter,... (16-09-2023)
»
LEEUWARDEN – Jeroen Dubbeldam is de nieuwe ambassadeur van Indoor Friesland. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen is de opvolger van Jur... (13-09-2023)
»
ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober... (12-09-2023)
»
PADERBORN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z)  keurig als derde in de kwalificatie voor de Grote... (09-09-2023)
»
OUD-OOTMARSUM – Op Stoeterij De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum is maandagochtend de tophengst Numero Uno (v. Libero H x Lord Calando) op 28-jarige... (05-09-2023)
»
MILAAN – Willem Greve sloot het EK voor springruiters zondag met zijn hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) na een knappe opmars alsnog... (03-09-2023)
»
EXLOO – Robert Vos eindigde vrijdag met zijn achtjarige bruine ruin Cadillac Z als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het... (02-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters hebben tijdens het EK in Milaan beslag gelegd op de zevende plaats, de positie die het team van bondscoach Jos... (01-09-2023)
»
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) liefst 94 tegenstanders voor in de rubriek... (01-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters werkten zich donderdag op de tweede dag van het EK in Milaan op van de twaalfde naar de zevende plaats. Ze... (01-09-2023)
»
MILAAN - De Nederlandse springruiters zijn het EK in Milaan woensdag matig begonnen. Het team van Jos Lansink staat na het eerste onderdeel van de... (30-08-2023)
»
DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen... (28-08-2023)