Masterspringen voor Eric ten Cate

MARIENHEEM - Eric ten Cate (foto) heeft zondagavond in manege Bartels te Mariënheem met Vera Lynn het masterspringen gewonnen. De ruiter uit Geesteren bleef tijdens de Sallandse Ruiterdagen Steven Veldhuis met Why Not en Bert-Jan Zuidema met UB40 voor, die de concurrentie aanvoerden en tweede en derde werden. 

Het was spannend tot de laatste seconde tijdens het masterspringen, waarmee de eerste dag van het vijfdaagse springconcours werd afgesloten. In deze afvalrace weden de hindernissen steeds hoger. Er werd gestart met elf deelnemers.
Na drie rondes waren er nog vier ruiters over. Steven Veldhuis uit Haaksbergen was als eerste aan de beurt in de barrage. Veldhuis heeft het masterspringen al eens op zijn naam geschreven, dus hij wist wat hem te doen stond. Met zijn paard Why Not vloog hij zonder fouten over de torenhoge hindernissen. De paarden van Bert-Jan Zuidema en Harrie Wiering tikten allebei een balkje uit de lepels, dus waren alle ogen gericht op de laatste combinatie: Eric ten Cate met zijn paard Vera Lynn. Plat op zijn paard schoot hij over de hindernissen, nam de korte route en finishte ruim twee seconden sneller dan Veldhuis. Ten Cate presteert goed op Mariënheemse grond. Vorig jaar werd hij ook al als winnaar van deze showrubriek gehuldigd. Met een enveloppe met 750 euro kon Ten Cate tevreden terugkeren naar zijn huis in Geesteren.

Bert van Breen won met Tacko het klassiek springen in de klasse L. Met een tijd van 37,96 seconde was hij in de extra omloop maar 0,06 seconde sneller dan Linda Klaassen met Zenna (38,02). Michael Hokse en Vdr's Grasshopper eindigden als derde (40,08).

Marjolein van der Burg was met Bente de sterkste in het progressief springen voor de klasse L. Linda Klaassen legde beslag op de tweede en de derde plek met Whisper en Zenna.

Sylivia Ruissen was de eerste winnaar van de Sallandse Ruiterdagen. Ze triomfeerde met The Little Two op het eerste klasssieke parcours voor de klasse B. Met 52,5 stijlpunt bleef ze Martin Verschoor op Polandro (50,5) en Lisette Dijkhuis met Unifers Str. (50) voor.

Sanne Taverne werd eerste in de tweede groep. Met Evita van de Hiethaar kreeg ze 52,5 stijlpunt van de jury. Vicky Helthuis met Utility (51) en Nienke Buiskool met Balouca (49,5) eindigden als tweede en derde.

De zege in groep 1 van het progressief springen voor groep B ging naar Jolien van Roon met Sunrise, die in de barrage precies drie tellen sneller was dan Sylvie Ruissen met The Little Two. Henk Veldhuis reed Aregina naar de derde stek.

Adrie van Rijn en Laptop haalden de eerste prijs op in de tweede groep. Vicky Helthuis werd voor de tweede keer op deze dag tweede met Utility en Sandra Dijkslag pakte de derde stek met Ultimate Dream.

Nog tot en met 30 december komen de paardencombinaties aan de start. De manege is helemaal versierd in kerstsfeer en verwarmd zodat het publiek zonder koude tenen naar de wedstrijden kan kijken. De beste B- en L-combinaties plaatsen zich voor de finale op woensdag 29 december vanaf 18.30 uur. De slotavond, donderdag 30 december, staat vanaf 20.00 uur in het teken van de M en Z/ZZ finales. In het nieuwe jaar, op 2, 3 en 4 januari, is het parcours aangepast voor de ponyruiters. Ook zij rijden allemaal twee parcoursen. De ponyfinales staan gepland op dinsdag 4 januari vanaf 17.00 uur.

Foto Eric ten Cate met Vera Lynn van Johan Wolff

Meer Springen

»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)