VAN 15 TOT EN MET 21 JULI BIJ DE PEELBERGEN IN KRONENBERG

Mart IJland en Thijmen Vos naar EK

Mart IJland met Isla Ibiza tijdens het NK in Deurne.

ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de jeugd in Kronenberg. De titelstrijd wordt van 15 tot en met 21 juli gehouden op het Equestrian Centre De Peelbergen.

Bondscoach Vincent Voorn bereidde de young riders de afgelopen weken gedegen voor op het EK met de overwinning in Zuidwolde en hij liet zijn combinaties ervaring opdoen in de EEF Series. Daaruit selecteerde hij de volgende combinaties voor Kronenberg: Emma Bocken met Kadessa Z, Finn Boerekamp met Parfait vd Bisschop, Fleur Holleman met Faltic en Mart IJland met Isla Ibiza. Wesley de Boer en Karin reizen als vijfde combinatie mee naar het EK. IJland werd eerder dit jaar in Deurne derde bij het nationaal kampioenschap.

Goud en twee keer brons
Bondscoach Edwin Hoogenraat gaat met een ervaren team junioren naar De Peelbergen. Regerend nationaal kampioen junioren Thijmen Vos won in 2019 goud met de children en in 2022 en 2023 net als Nick Nanning teamzilver bij de junioren. Siebe Leemans en Kobalt werden in Deurne kampioen bij de young riders werden. Nick Nanning streed al vooraan mee op de afgelopen twee EK’s. Voor Yves Willems wordt het zijn eerste Europese kampioenschap. Milan Morssinkhof is opgeroepen als vijfde ruiter.
Bij de children heeft Hoogenraat de meest constant presterende ruiters en amazones van dit seizoen geselecteerd. Nederlands kampioene Liv Linssen zit in het team samen met Stella Heijligers, die vorig jaar ook al deel uit maakten van het EK-team. Joep Schaap en Mayke Leusink uit Rekken met Galobke Z debuteren op het EK. Mienie Vos is de vijfde in de selectie.

Team young riders 
Emma Bocken - Kadessa Z
Finn Boerekamp - Parfait vd Bisschop
Fleur Holleman - Faltic
Mart IJland - Isla Ibiza
Wesley de Boer - Karin

Team junioren
Siebe Leemans - Kobalt
Nick Nanning - Horse Gym's Classina
Thijmen Vos - Cadillac Z (onderste foto)
Yves Willems  - Highway
Milan Morssinkhof - VDL Quickthago

 

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)