ALMELOSE ERVAART IN TUBBERGEN DE UITERSTEN VAN DE SPORT

Madée Schuttenbeld van dal naar piek

TUBBERGEN – De paardensport is een wereld vol uitersten. Vraag maar aan Madée Schuttenbeld. Tijdens Jumping Schröder reed ze op de openingsdag met George ZG een foutloze eerste fase over 1,40 meter in de Medium Tour van het CSI2 om vervolgens in het tweede deel van haar rit zestien strafpunten op te lopen. Ze eindigde als laatste in de 52 deelnemers tellende rubriek. Een dag later was ze met Bonheur al haar 51 tegenstanders te snel af in de rit tegen de klok over 1,20 meter voor de Small Tour van het CSI1.

Met haar dertienjarige zwarte ruin (v. Riverman) verwees ze in de strijd om de Morssinkhof Prijs Kristian Houwen met Il Magnifico en Ties Rothstegge met zijn zesjarige donkerbruine ruin Ivar naar de plaatsen twee en drie. Marije Nijhof eindigde als zevende met de zwartbruine ruin Gangster, gevolgd door achtereenvolgens Vincent Geerink met Iniesta, Hilde Woudstra met Isabella-S en Bas van der Aa met E. Guriel.

Dennis van den Brink
In de wedstrijd over 1,40 meter op tijd om de Boomkamp Gardens Prijs boekte Dennis van den Brink met El Greco zijn tweede indrukwekkende overwinning. Met de donkerbruine hengst (v. Diarado) was hij 1,7 seconde sneller dan nummer twee Alexander Schill met Cardea Z. De Zweedse Malin Parmler was met Kamilo van de Broekkant goed voor de derde prijs.
Conor Drain reed met zijn negen jaar oude donkerbruine merrie Forever naar de zesde plek. Stijn Roelink werd achtste met de vosruin Souplesse, Hendrik Jan Schuttert tiende met zijn bruine hengst Guru.

Liza Houwen-Tiebot
Liza Houwen-Tiebot boekte, als jonge moeder voor het eerst weer actief in een CSI, meteen een fraaie overwinning bij haar rentree op dat niveau. Met haar geroutineerde schimmelruin Winchester (v. Guidam) troefde ze in de strijd om de AH Ootmarsum Prijs over 1,30 meter voor de Big Tour de ervaren Leon Thijssen met For President af met een verschil van 0,09 seconde. De in Tubbergen prima presterende Duitse amazone Sophie Hinners pakte de derde positie met Giolita, gevolgd door Hessel Hoekstra met Hunter Fairy.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN 

Foto Madée Schuttenbeld met Bonheur © www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)